joi, 30 mai 2024

Felicitare cu maci ( SP III - 13 și TC24 - 05 - 1) - RiO(60)

 Pentru ultima temă a primei părți din provocarea Salvăm Păpuși III am reușit cumva să fac o felicitare cu maci, după ce am trecut prin ceva aventuri  și rateuri. De la ideea inițială până la rezultatul final...e cale lungă, chiar dacă nu a durat mult ca timp, dar a fost greu să găsesc soluția salvatoare. Lăsând la o parte că m-am apucat abia azi de proiect, m-a găsit inspirația să încerc ceva nou care ...nu a mers.

Dar într-un final am reușit să fac o felicirtare cu maci, da, maci dacă e să-i luăm în calcul pe cei ce nu se văd cu ochiul liber, că altfel nu mă încadrez în tema Maci, eu am doar unul. Dar să vă povestesc cum am ajuns la acest rezultat destul de chinuit.

În drumul meu zilnic trec pe lângă un teren plin cu maci, căruia m-am chinuit să-i fac poze cât aștept la intersecție să ies pe drumul principal în ideea că voi pune poza la MFC. Că nu am mai reușit nici asta, e altă poveste, dar vă las poza acum. Nu se cultivă special maci acolo, acum câțiva ani era rapiță, dar de vreo doi ani nu mai e cultivat si a rămas asa, l-au luat macii în stăpânire. Oricum, pe mine mă încântă să văd acea mare de roșu.

Ziele trecute, domnișoara cea mică a primit temă la biologie să pună la presat flori de măces sau de maci. Măceșii s-au cam scuturat deja la noi, așa că am făcut tot posibilul să opresc undeva de unde să culeagă maci. Și de la ea mi-a venit ideea să folosesc și eu pentru proiectul meu maci adevărați.

Am tot văzut pe net haine/sacoșe pictate cu flori prin zdrobirea acestora cu ciocanul direct pe materialul textil. Bine-nțeles cu o foaie de protecție între floare și ciocan. Și dacă tot am cules maci am mai cules și alte floricele să încerc tehnica, dar pe carton.  Pe cartonul lucios, abia dacă se vedea vreo urmă. Vroiam să dau impresia unui câmp cu flori sălbatice, așa că am pus ceva galben în fundal, apoi verde, apoi florile albastre și la final macii. Asta după ce am schimbat cartonul cu unul mai poros. Dar oricat am incercat cu macii, tot ce au lăsat pe foaie au fost niște urme grena spre mov.



Văzând că nu-mi iese, setată pe felicitarea cu maci am luat sârma din care vroiam să fac un fel de vasă pentru macii zdobiți, și am făcut din ea un mac, doar atât mi-a ajuns, doar pentru petale, nici măcat și pentru tulpină. Și sub presiunea timpului am uitat cu desăvârșire unde am pus rola de sărmă pregătită pentru a face pomisorul de la transformările creative. Nici acum nu știu pe unde e și sper să apară ca prin minune până mâine. Ei și de aici am cam intrat în epoca neagră, de parcă nu am mai putut găndi decat argintiu. Mi se părea că tot ce trebuie să folosesc este argintiu. Aveam și un craton argintiu metalic pe care am incercat să-l folosesc ca bază a felicitării, dar bine că am renunșat la ideeea aia. Am folosit doar două fâșii lipite în x ca cî sugereze un fel de ambalaj pentru siguraticul meu mac, iar tulpina neexistentă este acoperită de o fundă, bine-nțeles argintie. Abia la poze am descoperit că nu se vede mai nimic din tot argintiul acela. Adică în realitate se văd chiar foarte bine, dar în poze, dacă nu mă uitam din diverse unghiuri nici nu vedeam macul din sârmă pe telefon.


Dar, am descopeit jocuri de lumini/reflexii în cartonul argintiu, motiv pentru care o să ne înscriem și la Carmen în tabel la rubrica Reflecții în oglindă


Și după ce am terminat și ședinșa foto așa chinuit că poate poate o să se vadă ceva, am plecat la treburile urgente din grădină. Noroc că s-a terminat și că mi-am relaxat cumvaneuronii, că au reușit să producă o ideea cu care să scot cumva în evidență măcar macul. Am tăiat un cerc din carton roșu, l-am decupat pe margine în forma unor petale de mac și l-am lipit între cartonul decorat cu flori și macul din sârmă. Și apoi din nou la fotograf. 


Nu e cea mai minunată reușită felicitare, se putea mult mai bine, dar îmi asum toata vina de a lăsa totul pe ultima zi.

9 comentarii:

  1. O adevarata aventura 😍. Rezultatul este superb - chiar a meritat, zic eu (desi stiu cum este cu cate un proiect de gen, si pe ultima suta de metri, cand si pozele nu redau fidel ce ar trebui... :D).
    Foarte interesanta tehnica - ma bucur ca ne-ai povestit detalii! Acum nu stiu daca as ciocanii flori (cred ca la capitolul acesta cea ma agresiva interactiune a mea cu plantele a fost cand foloseam frunze din gardul viu pe post de creta, in disperare de cauza, daca nu gaseam vreo caramida pe undeva - ca sa facem sotron, sau mai jucam ceva cu tarile si o minge parca, haha). Dar mi se pare foarte interesant rezultatul. deosebit.
    Imi place si macul din sarma si ai avut o idee foarte buna sa adaugi acel rosu intens! Si fara era interesanta felicitarea, enigmatica - dar asa efectiv vibreaza (si apropo de maci , la plural, imi aminteste cand ai avut si tu o tema la plural si mi-ai lasat mesaj.. mai stii? :D ca nu trebuie sa fie neaparat mai multi, haha, e valabil si aici).
    Pupici cu drag!!! 🤗

    ps: tin pumnii ccu sarma :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu sârma s-a cam ales praful, nici nu am avut timp să o mai caut, am un program cam încărcat în această perioadă și voi cam absenta de pe blog. Promit să revin cu detalii cand se va termina totul.
      Eu nu am problema cu zdrobitul florilor, mai ales de cand fac și dulceață de trandafiri și acolo e musai să le zdrobești. Dar mă așteptam la ceva mai multă culoare pe hârtie. O să mai incerc și pe hârtie, dar și pe textil.
      a, povestea cu plurarul...sincer chiar m-am găndit că e aceeași chestie și la tine că nu suntem condoționate de plural. Dar a fost distractiv la titlu, am vut să fiu corectă și să scriu felicitare cu mac, dar mi-a fugit gândul la semințele de mac și părea că zic covrig cu mac.

      Ștergere
  2. Am citit zâmbind aventura cu macii și celelalte floricele. ☺️ Poate că florilor nu le place sa fie presate în acest mod, dar tot au oferit modele frumoase! 😍 Îmi plac mult cele "abstracte". Felicitarea cu macul e, deasemenea, minunata! Și-s multe sclipiri-reflexii in poze.
    Pare că, în general, sclipiciul (argintiul) salvează ziua. ☺️
    Spor la toate! 💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măi, fundalul a ieșit chiar foarte abstract, departe rău de ceea ce mă gândeam eu. Uneori mi-aș dori să fiu o pictoriță mai bună, poate ar semîna mai mult ceea ce am in cap cu ceea ce rezultă pe hârtie.

      Ștergere
  3. Niko, felicitarea chiar este pe gustul meu, pentru ca de multe ori mi se intampla lucruri ciudate cand pornesc pe o pista de lucru, insa mi-a placut maxim narativul povestii. Pot adauga ca ai un talent aparte scriitoricesc. Ar fi interesanta si o astfel de carare?
    Pupici si o saptama cu bafta in toate cele! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris de pe tel. si ma ingrozesc de cum am mancat litere... Scuze!

      Ștergere
    2. Am stat să studiez ce anume ai greșit că nu vedeam sincer. Eu de diacritice nu mă cramponez, sunt persoane care nu le folosesc. Dar cunosc sentimentul și din acest motiv nici mie nu-mi place să comentez de pe telefon, mai ales că nu avem posibilitatea de a ne edita comentariile, măcar să corectăm greselile de tastare. Și cand mai se baga si acel autocorector al telefonului....
      Pentru partea narativă, cred că cel mai mult m-a inspirat Diana cu poveștile ei la provocări. Dar nu, nu se întrevede nicio cărare în acest sens. Multumesc pentru apreciere.

      Ștergere
  4. Mie îmi place chiar foarte mult ce a ieșit! Fundalul abstract este foarte interesant, dar mă întreb dacă vor rezista culorile in timp. Poate sunt cam ciudată, dar mă gândesc tot timpul cum o sa arate obiectul peste ani. Așa cum este colorată acum felicitarea este foarte frumoasă! Iar macul cel roșu a fost exact pata de culoare care lipsea. Toate elementele se îmbină armonios, și știu cum este cu acest parcurs întortocheat pentru că mi se întâmplă și mie destul de des.

    RăspundețiȘtergere
  5. iubesc macii, sub orice forma ♥
    dragute ideile tale! Frumoase felicitari ❤️😘 Un start bun in noua saptamâna!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!