joi, 23 mai 2024

Pregătiri de vacanță - Troler (SP III - 12 și TC24 05 - 4)

Penultima temă din prima parte a provocării Salvăm Păpuși, ediția a III-a, invită mesagerii să facă pregătiri de vacanță. Aveam mai multe opțiuni pentru aceasta, valiză, troler, cufăr pentru amintiri, panou, etc... 

Prima idee la care ne-am oprit a fost un cufăr organizator, la noi e mare nevoie de organizatoare și avem tot felul de cutii pentru asta, dar nu avem timp să le decorăm să și arate frumos. Era o ocazie bună de a împleti utilul cu plăcutul și de a folosi ceva materiale care stau de foarte mult timp acolo la păstrat.

Și ne-am apucat cu elan de decorat o cutie de pantofi cu cartton ondulat, după o tehnică văzută într-un tutorial. Și chiar mergea treaba bine, dar ne-am înpotmolit în etapele de uscare. Jumătatea de cutie care era gata uscată au folosit-o Monica și Rosie pe post de mobilă (să se sprijine) în ședința foto. 

Si dacă a văzut Monica că nu ne încadrăm în timp, s-a prezentat cu o cutie de medicamente, niște sârmă și carton să facem un troler. Dar ca de obicei, poze din timpul lucrului nu avem. Plus că am mai adaugat pe parcurs materiale după cum ne-a fost necesar.

Cutia de medicamente am desfăcut-o, am îmbrăcat-o în cartonul albastru și am refăcut-o lăsând capacul liber să poată fi deschis. Din sârmă am făcut un mâner pentru capac și mânerul specific pentru a transporta trolerul. Acesta este ascuns într-un tub de carton îmbrăcat și el în carton albastru și lipit pe spatele cutiei de medicamente. Mânerul este retractabil.

Din două capace de pix am taiat picioarele de sprijin, pe care le-am lipit cu pistolul cu silicon. Roțile sunt realizate din două capace de la cutii de lapte, prinse cu silicon pe o sârmă, pe care am trecut-o printr-un pai de hârtie lipit de troler ca să fie funcționale.

Odată gata, Monica și Rosie s-au prezentat la ședința foto, unde Rosie a studiat în amănunt trolerul pregătit și s-a declarat mulțumită de el. Acum face planuri de vacanță, dar nu s-a hotărât încă unde să meargă - la munte, la mare? 

Între timp, pentru că am folosit sârma/cablu, tema Transformărilor creative de mai, fetele au decis să înscriem postarea si în galeria transformărilor.







8 comentarii:

  1. wooooow! cata perfectiune! geamantanul are chiar si roti, woooow! Esti de admirat, Niko draga, cu asemenea rabdare si precizie!
    Superb a iesit trolerul! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e chiar perfect, dar iti multumesc pentru apreciere.

      Ștergere
  2. Fix asta am vrut eu sa fac initial! Deci cumva ma bucur ca nu a iesit faza cu organizatorul (desi m-am uitat si la el cu interes ca sa vad ce pot sa observ .. recunosc, haha) - pentru ca asa mult imi doream sa vad un troler :)))). Si ce fain ca i-ai facut maner retractabil. si roti mobile. Am vrut sa fac cu banda dublu adeziva (am facut acum niste ani o masina pusculita dupa modelul masinii lui Sandy Bell - si la ea se miscau roti tot... sunt chiar curioasa cum se mai prezinta cand voi ajunge pe la ea). dar ultimele proiecte facute cu banda mi se tot desfac. pana si la elementele de mobilier de scoala am avut probleme - stau cu o parte din birou prinsa cu carlige ca sa faca priza banda aia - m-am trezit cu ea desfacuta dupa 2 saptamani :O.
    Imi place enorm cum a iesit trolerul. E super tare :D.
    🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuia să pun a doua zi pozele cu organizatorul, de fapt a rămas doar o cutie decorată, dar poate reusesc in seara asta.
      Si mie mi se pare că nu prea mai sunt asa adezive cele de acum comparativ cu cele din trecut.

      Ștergere
  3. Pare incapator acest troler. Imi place conceptul si cred ca Monica il va manevra usor. Insa mai mult imi place culoarea. Arata fain. Felicitari fetelor!
    Pupici! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. depinde ce vrei să pui in el, dar da, cred că ar încăpea niște rochite de păpusi.

      Ștergere
  4. Ingenios troler! 😍 Sunt adorabile miniaturile de gen funcționale!
    Felicitări! 💐 Spor! 💗

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!