joi, 29 decembrie 2022

Transformări creative - calendar recreativ 2023

Calendarul recreativ din acest an, cu provocări grupate pe teme, un proiect pe săptămână. Putem spune că s-a încheiat odată cu Adventul Fotografic din luna decembrie, și concursul Ornamentelor de brad, chiar dacă tabelele de înscriere mai sunt deschise încă două-trei zile. Mi-a plăcut mult să fac ceva săptămânal, chiar dacă am avut și o perioadă de pauză, le mulțumesc Dianei și Suzanei pentru că ele au continuat. După maratonul de advent, pauza dintre Crăciun și Revelion a fost chiar benefică, dar acum e timpul să pregătim calendarul pentru anul viitor.
Deoarece vrem să avem o planetă cât mai curată, mai puțin poluată, m-am gândit ca în 2023 temele să includă folosirea a cât mai multe materiale ce se pot ”recicla”. Numai că nu e vorba de reciclare-reciclare, ci de upcycling, cuvânt căruia nu i-am găsit un corespondent în română, poate ar merge reutilizare. Dar pentru mine termenul de reciclare înseamnă ca prin procesare să obțin aproximativ același tip de produse (din hârtie/carton, tot hârtie/carton, din plastic tot plastic, etc...). Ceea ce vom face noi în acest calendar e să luăm produse folosite, deteriorate sau care și-au atins scopul pentru care au fost create, și prin diverse transformări să primească o altă destinație, de unde și denuminrea de:


TRANSFORMĂRI CREATIVE



Reguli
  • În fiecare lună vom recicla/transforma un anumit tip de material.
  • Lunar se vor realiza 4 obiecte bazate de materialul reciclat/tranformat: trei obiecte vor fi impuse fie prin forma finală pe care trebuie să o aibă (de ex o felicitare), fie prin ceea ce trebuie reciclat (de ex staniol de la bomboane/ciocolată), iar al patrulea obiect este la alegerea fiecăruia, doar să folosească materialul impus de tema din luna respectivă.
  • Pentru realizarea obiectelor se pot folosi orice tip de tehnică cunoscută/inventată, orice alte obiecte sau materiale ajutătoare pe care le considerați necesare, dar să se pună accentul pe materialul ce trebuie reciclat/transformat. De aceea în postarea dvs va fi nevoie și de o poză cu obiectul de la care porniți transformarea. Alte poze din timpul lucrului sunt de ajutor, dar nu obligatorii.
  • Lunar, va fi o postare cu temele impuse și tabelele de înscriere. Ordinea realizării obiectelor este la alegerea fiecăruia. Tabelele de înscriere vor fi deschise pe parcursul întregii luni.
  • La fiecare temă se pot înscrie oricâte teme doriți, doar înscrierea să se facă în tabelul corespunzător.
  • Temele sunt optionale, la final de an toți participanții vor primi diplome de participare, indiferent câte teme au făcut.
  • În postarea cu obiectele reealizate, trebuie inclus link către postarea de pe acest blog cu tema lunară.
  • Intrarea din tabelul de înscriere trebuie să ducă la postarea cu obiectul realizat, nu la blogul general.
Temele lunare:
  1. Ianuarie - Hârtie de împachetat/pungă de cadou
  2. Februarie - Haine/materiale/fire
  3. Martie - Cutii metalice
  4. Aprilie - Cofraje de ouă
  5. Mai - Ziare/reviste/cărți
  6. Iunie - Borcane/sticle/pahare
  7. Iulie - Pahare carton sau plastic
  8. August - Plastic
  9. Septembrie - Ambalaje
  10. Octombrie - Tub de hârtie
  11. Noiembrie - Cd-uri/dischete/vinil
  12. Decembrie - Decorațiuni vechi

10 comentarii:

  1. :)))) stii ce faceam eu azi, in timp ce pregateam mancarea? Imi organizam Provocarile Verzi pentru anul ce vine :)))). Si cand am venit si deschis laptopul ca sa incep sa fac din draft-uri, acesta este primul articol care mi-a aparut in reader!
    Diferenta este ca eu o sa programez primul articol pe 1 ianuarie. :D

    Foarte fain calendarul. Stau si ma intreb de unde fac eu rost de cutii metalice care sa poata fi reconditionate.... cred ca am o posibila candidata :))) dar oricum e timp pana atunci (pana la proba contrara).
    Va trebui sa mi le scriu si eu in agenda ca sa ma lovesc mereu de ele. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia astept sa vad provocarile verzi, sa vedem cum ne potrivim la recilare.
      Motivul pentru care am pus toate temele lunare e tocmai acesta să vă puteti aduna materialul necesar. Initial la februarie mă gandisem la cutii de conservă, dar merge orice cutie metalică, de la creme, de a pateu, biscuiți, ebsolut orice.
      Următoarele teme lunare le voi programa și eu pe 1 ale lunii, dar pentru ianuarie am vrut să o fac mai devreme( imi pare rău că nu am avut timp s-o pun inainte de Crăciun) de teamă să nu aruncați repede toată hârtia de cadou.

      Ștergere
  2. Interesant proiectul. Esti cu adevarat neobosita, Niko!
    Noapte buna si spor la tot! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La facut planuri, Suzana. Sper să nu răman iar doar la stadiul de planuri și să duc până la capăt toate proiectele începute sau pe care mi le propun.
      O zi frumoasă!

      Ștergere
  3. Uau! Ma alatur si eu! Probabil ca voi trece linia de sosire schiopatand, dar vesela! 😊

    Uau! (din nou) 😊 Asa de mult am lipsit?! Cand am vazut cate postari am ratat... Am aruncat o privire la toate, acum voi trece sa citesc cu atentie. 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai lipsist tu mult, am scris eu mult. Cumva am gaăsit timp să le scriu și să încep să recuperez ce începusem să scriu și nu terminasem.

      Ștergere
  4. Super! Am lipsit cam mult dar anul asta ma alatur si eu. Sper sa duc fiecare luna la bun sfarsit.

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!