miercuri, 21 decembrie 2022

Globuleț de hârtie - Jurnal de advent (20/22)

 🔴 Data, ora: miercuri 21 decembrie, ora 9:30, pentru ziua de marți.

🔴 Stare: răceala mea nici n-am mai avut timp să o bag în seamă. Cri nu-mi place deloc cum se prezintă cu toate tratamentele primite. Nu are energie deloc și tusea nu-i dă pace. Iar Didi...a intrat și ea în concediu medical. O jenează puțin gâtul, cred că e într-o formă mult mai bună și decât mine, dar am preferat să nu o mai expun prin mersul la școală, oricum am fost anunțați deja de reducerea programului în anumite zile.

🔴 Organizăm: de fapt ar trebui să termin cu curățenia, sau cel puțin așa era planul. Am profitat de cele câteva ore de soare și am spălat geamurile de la sufragerie. Cu ocazia asta am văzut că e nevoie urgentă să tratez orhideele - au lipici pe frunze și un fel de puf alb . Am înțeles că sunt niște musculițe/purici și trebuie să le schimb pământul, să le spăl și să stropesc cu ceva. Azi urmează să cumpăr niște pământ special pentru ele.

🔴 Adventul fotografic:  Tema a fost globuleț, și deși ușoară în sine, pentru că era nevoie de ceva mic, Martinel a ales să facă un globuleț tip felinar din benzi de hârtie. 


S-a chinuit puțin să le prindă și a cam deformat globul, mai ales când a adăugat agățătoarea și ciucurele.


🔴 Adventul cu activități:  Brăduț din fire. S-a potrivit perfect cu o dorință a mea de a face un astfel de brad, cu perluțe lipite pe post de globuri :


Abia la editarea pozei am observat că steluța din vârf are un colț rotund. De fapt pare tăiat, dar când am decupat-o, primul colț l-am făcut rotund, apoi pe ceilalți am renunțat și am uitat de acesta.

Și pentru că tot am scos firele, am recuperat și tema din ziua 19.


Pare mai degrabă o ”uamă” de zăpadă. Făcusem inițial doar două ghemotoace dar toată lumea zicea că seamănă cu un pui. Am mai adăugat un ghemotoc ca al treilea bulgăre și acum pare că e fustă. E atât de ” irascibilă” doamna asta de zăpadă că doar dacă o atingi își odifică fizionomia. Prin urmare am lăsat-o la locul de pozat, măcar să rămână fericită pe perioada sărbătorilor.


Cu tocătura de fire de la ciucuri am umplut un globuleț în formă de stea. Nu se vede bine în poză, dar e tare simpatic. Cred că ar trebui să-i adaug niște ochișori. 



🔴 Tema următoare:  



Martinel e supărat că nu a găsit bomboane să prezinte tema. Singurele găsite sunt niște globuri agățate pe ghirlanda de pe balustradă. A meditat bine ce i-ar mai trebui, și-a făcut lista și se pregătește să plece la cumpărături.

🔴 Decor



🔴 Tema anterioară:

8 comentarii:

  1. Imi plac globuletele din hartie, dar ce faci dupa cele scoti din pom? Cum le pastrezi?
    Imi place enorm bradutul din fire. Arata foarte frumos. Iar stelutei cred ca i se potrivesc ochisori!
    Sanatate la toata lumea, draga Niko! Cand ma gandesc ca nu am terminat mai nimic, nici curatenie, nici aprovizionare, ma apuca un dor de... plimbare! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De obicei am o cutie speciala( acum deja vreo două) în care păstrez decorațiunile de hârtie. Unele rezistă și câțiva ani. Altele se strică anul următor. Depinde.
      Singura care am terminat-o e aprovizioarea, dacp nu apare ceva de ultim moment azi sau mâine. Cuățenie încă în toi.
      Spor la treabă.

      Ștergere
  2. Ahh... uite o intrebare pe care mi-am pus-o si eu candva - referitoare la globuletele de hartie care au acest model. Cat de frumos este cu ciucurel!! Ii da asa un aer deosebit si...tocmai m-am uitat mai bine. E mov cu Galben? Vai deci nu se poate - am ales cam aceeasi gama cromatica - ce draguuuut :D. Mi se pare super tare cand apar coincidente din acestea fericite :D.
    Sper ca deja va este mai bine la toate trei. Multa sanatate sa fie :*!!
    Am avut multe orhidee - mai am vreo 3 care se incapataneaza sa reziste. Numai a lui Buni nu are probleme :)).Adevarul este ca m-am ingrijit mai mult de ea. Ale mele nu au pamant ci niste bucati uscate de scoarta de copac - ceva de genul. Am mai pus eu la un moment dat si dopuri de pluta ici si colo. Citisem ca le-ar merge bine (si le-a mers, ce nu le-a mers a fost un val de poluare mai puternic care a facut iar victime).
    Bradutul din fire este superb - candva sper sa fac si eu unul (este pe con de polistiren? ) Mi se pare foarte foarte delicat. Iar Oama este simpatica foc - asa sunt pompoms - uneori ne joaca feste :))). Invatasem la un moment dat sa le tund - am facut niste decoratiuni cu flori (pentru florile din balcon ) si un bradut simpatic (pe care efectiv nu stiu unde l-am pus ....
    ahhh ma pregateam sa inchei cand m-a intrerupt Buni - si bine a facut, pentru ca nu observasem ca au ajuns bradutii ... in bradut :D
    Ce ma bucur!

    ps: trimit pupici si de la Kouki pe care l-a apucat efuziunea ... stau cu masca (cineva face „curat” si ma tot pupiceste pe umar si sufla pe gat de rad pe muteste :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e mov cu galben. Nu avea Martinel și culorile astea în brăduț. Nu am ajuns încă la tine să văd globulețul,, dar voi merge după ce scriu articolele de restante.
      Bucăți de scoață de copac căutam, asta am și eu la ele, deși am avut orhidee puse în pământ universal și au mers bine. Nici acum nu am găsit și probabil le voi pune tot pământ universal. Dar am găsit îngrășământ special și ceva să le stropesc de purici.
      Brăduțul l-am făcut pe con de carton alb. De obicei la fire/sfoară folosesc arsacet, dar acum nu am vrut. Ar fi trebuit să folosesc măcar bandă dubluadezivă. Se deplasează firele când îl iau în mână.
      Brăduții sunt minunați. Îți mulțumesc pentru ei.
      Pupici și de la noi.

      Ștergere
  3. sanatate multa!si noi iar bolnave, adica eu si doi dintre copii, dupa ce abia am terminat cu antibioticul!nu stiu ce raceli sunt astea, de nu se mai termina.Foarte fain bradutul din lana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar că nu stim ce fel sunt. Cel puțin pe mine m-au trecut prin toată gama de simptome. Trebuie ajustat tratamentul parcă la fiecare două zile. Multă sănătate și vouă.

      Ștergere
  4. E un dragalas de nu se poate omuletul de zapada! ❤
    Cand am citit "adaug ochisori" am zambit larg! Am si vazut steluta zambind la mine! 😊
    Si bradutul este tare frumos! Elegant, pur! 😊
    Imi place mult si globuletul din fasii!
    Sanatate tuturor! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fix asta îi trebuie, niște ochișori și un zâmbet larg. O să-i primească în curând.
      Multumim.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!