sâmbătă, 3 decembrie 2022

Ornamente din conuri de brad - Jurnal de advent (3/22)

 👉Advent Fotografic : Martinel a rămas aseară pe masa mea de lucru, printre conuri visând la ornamentul pentru ziua de azi. I-ar fi plăcut să facă un con de brad din panglică lipită în solzi pe un ou de polistiren. Tocmai ce zărise el ieri o cutiuță cu astfel de ouă și deja se ”vedea” scotocind prin cutia mea cu panglici. Nu vroia să facă doar un ornament simplu dintr-un con cu agățătoare și fundă. Dimineață, trezit bine și-a dat seama că are vise cam mărețe, așa că și-a reconfigurat traseul, a apelat la nenea Google și a găsit o altă idee de ornament dintr-un con de brad : un îngeraș.

A adunat materialele, ce a crezut el că îi trebuie pentru un îngeraș și s-a apucat de treabă. De data asta și-a amintit să facă și poze în timpul lucrului.

A început cu funda pentru aripi. Îi plăcuse una mai diafană, puțin transparentă, dar nu avea sârmă pe margini și se temea că nu va sta frumos așezată. Singura albă cu sârmă nu îl mulțumea așa tare, așa că mai întâi a încercat cu panglica care l-a atras de la început. Tare încântat a fost să vadă că se așează exact cum își dorea. A descoperit că a uitat de  aura și părul îngerașului, dar a rezolvat repede cu o sãrmă plușată albă, ce dă uşor spre argintiu, pentru aură și niște fire de PNA pentru păr. 

 

La final s-a hotărât să facă totuși și un con simplu cu fundă argintie prinsă cu restul de  sârmă plușată de la îngeraș și câteva bubițe roșii de polistiren. Apoi a fugit repede cu ele la pozat în brad și cred că a rămas să hiberneze sub brad că eu nu l-am mai văzut pâna seara.

 

👉 Ziua mea a fost foarte plină și azi. Nu am reușit să găsesc cercul pentru ornamentul de ieri, dar am găsit ceva înlocuitor. ”Noroc” cu Bella care s-a apucat să îmi mănânce un coșuleț de cârlige de rufe. Dar deși am găsit înlocuitorul, nu am avut timp de ornament, am lucrat fulgul de nea pentru concursul Împodobim bradul virtual oranizat de Rux.

👉 Prin casă ... m-am ocupat mai mult de bucătărie. Am pregătit musaca, pește prăjit și cârnați de casă. 

👉Și calendarul de activități al fetelor m-a trimis tot la bucătarie. Tema a fost  Oameni de zăpadă din bezele. Aseară când am văzut biletul am zis, bine, am bezele, nu albe, dar sunt bezele (marshmallow), mai am câteva stixuri de la ultimul pachet pentru școală al fetelor și în rest mai văd eu. Mi-am luat punga cu bezele din cămară și m-am dus glonț în bucătarie la borcanul cu stixuri ca să-l găsesc....gol. Cred că de o săptămână mai stăteau acolo vreo 5-6 stixuri stinghere, dar fix aseară au reușit să facă pași în stomacul cuiva. M-am întors în cămară și am căutat un stix, brezel, covrig, ceva....absolut nimic, niciunul. În hohote de râs cu domnișoara cea mare, că la noi găsești mereu de toate și chiar vorbisem aseară că avem cu ce să facem, dar fix azi nu găseam ce ne trebuie, ne-am pus pe improvizat: scobitori să le unim, ciocolată topită pentru desenat ochii, gura, nasturii, nasul dintr-o napolitană, mâinile(mătura) fâșii dintr-un biscuite integral, pălărie - un biscuite rotund în două culori.


 

Omul meu de zăpadă a avut partener, un pitic făcut de Cri.

 

dar cam turmentați  amândoi, că nu prea reușeau să stea pe verticală, cădeau ba pe rând, ba amândoi odată.

 

👉Tema zilei următoare: Martinel a apărut repede la datorie( eu cred că îi cam place să fie fotografiat) și vă prezintă tema de mâine : Clopoței.


👉Tema de ieri:

Ziua 2


6 comentarii:

  1. Delicioase activitati! Sunteti tare inventive cu toatele. Iar oamenii de zapada sunt chiar inediti ca forma.
    Insa Martinel e foarte inventiv. Ii trimit un pupic, ca pare foarte talentat in tot ceea ce face!
    Noapte buna si o duminica placuta, draga Niko! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumim toți, și eu și fetele și Martinel. E partenerul meu de cand aveam eu 6 luni, nu are cum să fie decât asemănător mie.
      O duminică plăcută și ție!

      Ștergere
  2. Indemanatic - si taaaaare simpatic - Martinel! A reusit doua ornamente frumoase!
    Soricelul nu-i deloc inspirat! si e un pic cam lenes - el zice ca nu poate prea multe din cauza labutelor prea mici - si ma lasa pe mine sa ma descurc! 😊
    Omuletii din bezele sunt deliciosi! (la propriu si la figurat) ❤ Imi plac asa de mult astfel de bezele incat nu stiu daca rezista o ora - cand le am (bine, in cazul meu nu rezista prea mult nimic din ce-i dulce si comestibil).
    Duminica frumoasa sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce e si cu mascotele astea, Martinel azi a zis că ale lui sunt prea mari.
      E bine că poți manca dulce fără probleme. Eu deja trebuie să amgrijă la cat dulce mănânc.
      O săptămână minunată și spornică.

      Ștergere
  3. La voi cate ore are o zi? :))))))))
    Da, stiu - munca de echipa, va ajuta si Martinel, dar totusi. O fi de la marshmallow.
    Sa stii ca si eu amfost atrasa de conurile montate pe polistiren. Dar chestia aia a cazut din start pentru ca nu aveam nimic pentru proiect. Poate reusim la anu, sau poate facem un ou de paste cu solzi. hahahaha.
    Am vazut fulgul. Fulgii de fapt si ii ador. Mi-am salvat si eu filmuletul. Poate gasesc niste fire ca sa il fac (faza e ca nu am materie prima pt el - stiu, culmea, am un ghemulet de alb, dar il pastrez pentru amigu si alte proiecte crosetate - poate o conving pe Mami sa imi ia un scul.. haha).
    Ma indrept sa vad si urmatoarea fila din calendar :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Câte ore are o zi? Prea puține. Uneori am impresia ca la tine e cumva mai mare .
    Conul pe polistiren mi-l trecusem la restante, dar pana nu reușesc sa lungesc ziua, nu cred sa găsesc timp pentru el.
    Eu am tot adunat materie prima multă. Nu mai am unde sa le pun. E cazul sa mai și fac ceva cu ele.

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!