sâmbătă, 17 decembrie 2022

Poinsettia- Jurnal de advent (15/22)

💮 Data, ora: sâmbătă seara, completat petru ziua de joi, 15 decembrie. 

💮 Stare: joi a fost o zi foarte agitată, cu târgul de Crăciun de la școală programat vineri, toată atenția mea s-a concentrat pe pregătirile pentru târg. Pregătirea preparatelor tradiționale de porc le-am lăsat pe seama soțului și a mamei, deși trebuia să mai interacționez și cu ei măcar să spun ce vreu și cum vreau să fac. Iar ca să fie ”perfect”, după-amiază m-am pricopsit cu o răceală/gripă căreia nu pre am putut să-i țin piept. La modul brusc în care a debutat și evoluția fulmiantă în numai câteva ore, efactiv mi-a fost teamă să mai aștept și până la urmă am luat și antibiotic, altfel nu aș fi fost în stare să rezist la târg.

💮 Filme  nu am mai avut timp să văd, iar muzica ....chiar nu mai știu ce am ascultat atunci.

💮 Pregătiri : cum spuneam mai sus, atenția maximă am acordat-o pregătirilor de târg, în primul rând Roata Norocului pe care trebuia s-o construiesc. De altfel, cred că m-am îmbolnăvit când am lucrat la ea afară tăind lemn și înșurubând negrese pentru prindere. Am folosit o morișcă de vânt deterioarată, înlocuind palele acesteia cu o roată din polistiren și prinsă într-o placă de lemn.

 

După ce am terminat roata, mi-am pregătit materialele pentru atelierul de felicitări și felicitările de model :


💮 Adventul cu activități:  tema a fost figurine din lut, dar nu am avut timp de ea. Doar o notez aici, ca să revin cu un update, când voi reuși să o recuperez. La vremea respectivă speram să o pot face a doua zi, după târg.

💮 Adventul fotografic: Martinel s-a grăbit dimineață să pună pe blog tema pentru vineri și apoi a încurcat proiectele (l-am zăpăcit eu cu târgul meu)\: a făcut renul ce trebuia a doua zi. La ședința foto a realizat greșeala și ar fi vrut să se ocupe de poinsettie, mai ales că nu mai făcuse niciodată, dar nu a mai avut loc de felicitările mele. Abia azi a găsit loc liber. A făcut o floricică mică, după tutorialul de aici. Chiar și-a adus aminte să facă și poze cu etapele de lucru|:

Poinsettia a pus-o în vârful brăduțului său :


💮 Tema următoare: Pentru a anunța tema următoare, Martinel a chemat la raport toți Renii  diponibili:


💮 Dar nu a mai reușit să facă și un decor cu reni, de fapt cu renul de lemn, deoarece ceilalți deja au locurile bine-stabilite și au fost deja pozați.

💮 Tema anterioară : 

Om de zăpadă - Ziua 14

6 comentarii:

  1. Sper ca acum ti-e mai bine. Martinel vad ca este la datorie! Iar Poinsettia este minunata.
    Nu ma gandeam sa o confectionez din hartie. Ma gandeam la fetru, poate.
    Roata norocului? Desi subiectul e simpatic, recunosc ca este acel gen de idee ce nu stiu cum se fixeaza in creierasul copiilor. Doar o parere...
    Sanatate maxima, Niko! Spor la tot!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, acum e mai bine, deși încă mă mai sâcâie răceala.
      În viziunea mea, tombola e aia la care cumperi bilet și poate se extrage căstigător biletul tau. Scoala a organizat altfel. La roata norocului, indiferent de numărul care iti pică, ceva tot iei

      Ștergere
  2. Este o vreme afara de abia imi tin ochii deschisi (plus o oaresce durere de cap, probabil tot de la vreme / vremuri, cine mai stie?). Si eu am avut in ultimele 2-3 zile o stare foarte ciudata... abia am tras de mine... nu doar oboseala obisnuita (ca pe aia o gestionez eu cumva).
    Sper ca te simti bine si ai reusit sa te intremezi :*.
    Poinsettia este foarte frumoasa! La un moment dat facusem si eu un kit din hartie... uite ca nu mai stiu daca il am pe undeva salvat. Mi se par foarte frumoase! :) Si mai vazusem una cu rozete, sau ceva de gen - dar voiam ceva foarte mic... :))
    Ruleta e formidabila :O!!! Ce tare ai facut-o! Felicitari!
    Kiturile de felicitari sunt iar foarte faine (ai ales niste modele foarte frumoase - pacat ca cei mici nu s-au implicat mai mult, pentru ca erau chiar deosebite!)
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost si momente mai bune și mai rele în ceea ce privește răceala. Acum se pare că sunt mai bine și sper că nu m=va mai fi iar mai rău. Dar am rămas în urmă cu treburile casei. TRebuie să recuperez multe.
      Nu sunt dezamagită de cei mici ci de organizatori. Cei mici nu au știut de atelier. Și nici atunci nu li s-a spus. S-a dus domnișoara mea din clasă în clasă și a anunțat, dar mi-a spus că unele doamne învățătoare nu au vrut să îi lase. Pe ce motiv nu știu, dar ... nu copiii sunt de vină.

      Ștergere
  3. E clar ca ai racit afara - deci n-a fost gripa, dar tot neplacut la max este... Inteleg ca acum esti (mai) bine, ceea ce inseamna ca sistemul imunitar functioneaza in parametri optimi. 😊 Sanatate!
    Steaua Craciunului e frumoasa! N-am avut timp sa fac una din hartie, asa ca am ales o poza de pe net. S-a gandit bine, Martinel, s-o aseze in varful bradutului lui, care devine tot mai bogat in podoabe frumoase.
    Ce faina e roata norocului! Cred ca ai muncit ceva la ea... Copiii banuiesc ca s-au distrat (aflu eu, pe masura ce citesc postarile urmatoare). 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roata norocului chiar a avut succes. Copiii au fost foarte încântați și au tras și de 4-5 ori.
      Cu răceala e Up and down Acum e up, sper să nu mai fie down.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!