sâmbătă, 17 decembrie 2022

Ren - Jurnal de advent (16/22)

 🦌 Data, ora: sâmbătă seara, completat pentru ziua de vineri, adică ieri, dar cumva pare foarte departe în trecut.

 🦌 Stare: am fost bucuroasă că dimineață m-am trezit mult mai bine decât seara și răceala mea nu mai părea așa urâtă, dar am continuat cu tratemantul început. Bine-nțeles au început și emoțiile în ceea ce privește târgul. am reușit să uit de ele ocupându-mi fiecare minut cu ceva. Am ajuns și la manichiuristă deoarece unghille mele si gelul se pare că nu se înțeleg (e prima dată cand pun gel). O situație ciudată, că începe să se desprindă acolo unde e punctul de creștere. Mi-ar fi plăcut să păstrez modelul cu căciulițe pentru Crăciun cum planificasem, dar se pare că nu vor rămâne pănă atunci și nici nu avem vreo soluție să le salvez. De altfel ăn fiecare zi mai începe câte una să se desprindă. Manichiurista e foarte ocupată în perioada asta, dar a reușit să-mi găsească un loc săptămâna viitoare. O să revin la oja semipermanentă cu care m-am împăcat foarte bine în acest an.

 🦌 Pregătirile au continuat bine-nteles. Am testat aparatul cu vată de zahăr pe care promisesem că îl duc la școală.


Mi-a făcut bagajul, am luat copilul și am plecat devreme să avem timp să ne pregătim. La școală au început surprizele, bine-nțeles alea neplăcute. M-am adaptat la situația din teren și am făcut ceea ce a fost posibil. Le mulțumesc mămicilor care au venit și m-au ajutat. Copiii au fost încântați de roata norocului. Per total am reușit să facem o sumă frumușică, nu cea mai mare, dar nici cea mai mică, iar școala a reușit să strângă o sumă mult mai mare decât targhetul propus. La succesul pe care l-au avut probabil vor repeta experiența. Nu știu însă dacă mă mai implic la fel.
Dar am primit și vești bune: domnișoara cea mare a luat și ultimele două examene si va primi diplomă ECDL. O va ajuta pentru echivalarea competențelor de la bacalaureat

🦌 Vizionez: Toată agitația cu târgul ținut afară, deși am prins vreme bună și soare, și-a pus amprenta supra stării mele de sănătate. Întoarsă acasă nu am mai fost în stare de nimic, doar mi-am făcut culcuș în vârful patului și m-am uitat la toate episoadele din Anatomia lui Grey apărute din ultimul sezon. Apoi am văzut că a apărut și ultimul episod din ”The Santa Clauses”, dar am așteptat să-l pot vedea cu fetele.

🦌 Redirecționare: neavînd succes cu atelierul de felicitări ( am avut doar 6 copii), m-am întors acasă cu toate materialele pregătite. Pentru fiecare felicitare aveam tăiate aproape toate elementele, copii mai trebuiau doar să plieze ceva, să aranjeze și să lipească. Eventual să coloreze ceva. Aproape pentru 50 de felicitări. Urmează la cea mare, luni, tot un tâerg de Crăciun, organizat î scop caritabil pentru un elev din liceu cu probleme grave de sănătate. Cred că am mai scris că vreau neapărat să fac ceva si pentru acolo. Tot aveam materialele alea deja tăiate. Am adunat fetele și ne-am făcut atelierul nostru de felicitări:

 

Am făcut absolut tot ce am pregătit și toate felicitările obținute vor merge la târgul de la liceu.Sper să aibă mai mult succes decât la celălalt târg.


 🦌 Adventul cu activități: a avut ca temă coronița. Sper să o fac mâine și să revin cu un update.

 🦌 Adventul fotografic: Martinel chiar s-a relaxat, avea renul făcut (sau cerbul?). O figurină de ipsos pe care a vopsit-o cu maro, iar pe coarne a dat cu auriu.


Tot printre figurinele de ipsos a găsit o alta care l-a atras, un miel. Da, de obicei mielul este asociat cu Sarbătoarea Paștelui, dar totuși nu ar trebui să uităm că acest sezon de iarna există datorită Nașterii Mântuitorului într-un staul cu boi și oi. E un simbol care ar trebui să apară mai mult prin decorațiunile noastre de Crăciun. Și acum am realizat că sunt mult mai multe lucruri pe care le-aș fi putut pune ca teme în acest calendar care să ne amintească Nasterea Sfântă : magii, colindătorii (care simbolizează cetele îngerești), ieslea, ciobani, etc...


 🦌 Tema următoare : Moș Crăciun/ Elf. Dacă a văzut că eu sunt scoasă din uz pe o perioadă incertă, Martinel a adunat Moșii și singurul elf din casă și a trecut la liste, planificări și deleagă sarcini


 🦌 Decor: primul Moș a și venit la rapor cu decorul din vitrină, deși spune că parcă sunt cam ascunse aceste decorațiuni:


 🦌 Tema anterioară: 

Poinsettia - Ziua 15

9 comentarii:

  1. Cand am vazut imaginea alba, inainte de a intelege ce este, am zis ca va fi pentru ren, habar nu am de ce am vazut asa ceva!
    Imi pare bine ca esti mai bine si ca a-ti reusit cu felicitarile! Par si multe si frumoase!
    Sanatate si duminica linistita, Niko! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Să fie cu succes măine la târg. Mă bucur că nu masi trebuie să merg și eu.
      O duminică liniștită și ție.

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt varza, am scris un comentariu si in loc sa apas publicati cred ca am apasat postarea urmatoare :) incerc sa recuperez si ma duc cu cadourile ambalate frumos la locul lor :)
    Imi pare rau pentru esecul atelierului, era o idee foarte buna dupa mine, dar se pare ca acum traim vremuri in care (aproape) nimei nu mai e dispus sa faca (aproape) nimic. Spor la vanzarea felicitariloe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A, deci despre asta era comentariul celălalt. O să-l citesc acolo unde trebuie. Ni se întâmplă tuturor astfel de accidente, mai ales când suntem obosiți și încercăm să înghesuim multe într-un timp scurt.
      Cu atelierul..., da a fost agreată ideea, tuturor li s-a părut bună, până la implementarea ei. Eu însă am ”recuperat” cum se spune și le-am donat la liceu, la târgul caritabil organizat pentru copii cu probleme de sănătate din liceu. Nu știu exact ce au făcut, dacă au avut sau nu succes, dar clasa lor a reușit să străngă ieri aproape 700 lei.

      Ștergere
  4. Eu am citit si aseara de pe telefon, inainte sa adorm cate putin (eu cu telefonul nu ma descurc la fel de bine, la capitolul citit pe bloguri si cu atat mai putin la comentat / mailuri - haha, e inca un mister pentru mine, ca nu sunt chiar asa nepriceputa)
    De aici stiam ca nu au participat cei mici ... dar uite ca asa, ati avut voi un moment creativ de respiro si incarcare cu energie pozitiva. Pentru ca deja erau facute toate si au trebuit doar combinate :).
    Ce fain ca ai masnuta de zahar pe bat :D, Super tare :D.
    Renutul e super cute si mielul si mai si - poate repetam figura si faci la anul Adventul fotografic 2...si atunci poti introduce temele traditionale (sa nu uit sa aleg o papusa mai mare =)))))))))) hahahaha).
    Sa ramana amintirile frumoase legate de targ... :*
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mie nu-mi place de pe telefon. Citesc articolele dar la comentat....descopăr apoi că sunt o mie și una de greșeli de tastare sau din autocorector.
      Știi cum se zice, eșecul a ceva este o oportunitate în altă parte așa că...hai să vedem oportunitățile nu eșecurile.
      Teoretic nu e a mea, ci a fetelor, primită cred că acum doi ani de Crăciun. E bună la petreceri cu copii.
      Sigur că repetăm figura cu adventul de Crăciun și cred că tot așa fotografic, ediția doi Am mai zis că anul viitor mergem pe reciclare și chiar am văzut anul acesta multe filmulețe cu ornamente făcute din paginile unei cărți. Mi se pare o idee interesantă.
      Da, impresiile neplăcute legate de târg încep să dispară, și pănă ă să reușesc eu să fac postarea, poate vor fi doar amintiri plăcute.

      Ștergere
  5. Greu mi-am desprins fatza din puful de zahar pe bat!! 😊 Bine ca nu am asa ceva in casa (sper sa rezist si sa nici nu cumar!) :))))
    Din "Anatomia lui Grey" am vazut doua-trei sezoane, cred (cel in care era maritata cu acel chirurg l-am vazut mai pe sarite) - am renuntat sa mai urmaresc atunci cand au inceput sa se culce intre ei de nu mai stiam cine cu cine face pereche. Acum... dupa anii 2020 si 2021, numai cu pistolul la tampla as mai urmari vreun film cu si despre medici, cu virusi si alte cele... Am vazut multe - unele chiar bune, dar mi s-a luat! (poate-mi trece) 😊
    Renul lui Martinel e dragalas de numa'! Si mielutul!
    Fiind mai mult rosii cred ca decoratiunile din vitrina se vad - cine are ochi pentru Mos Craciun le observa imediat. 😊
    Sper ca dezamagirea in privinta atelierului de felictari ai uitat-o - si sper ca ai simtit-o si mia putin decat o simt eu citind despre. Felicitari voua, pentru ca ati lucrat felicitarile! si celor sase copii care au ales sa vina la atelier. Cu sase "nu se face primavara" dar sunt, totusi, semne bune. 😊
    Spor in toate, M! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În prima zi de folosit/testat, bine-nțeles că s-a exagerat cu vata de zahăr, apoi ne-am potolit. O folosim rar, la petreceri sau când vin copii în vizită.
      Am făcut și eu pauză de Anatomia lui Grey câțiva ani , după sezonul în care a murit soțul personajului principal. Am și eu perioada în care îmi plac un anumit tip de filme și perioada în care nici nu vreau să aud de ele.
      Eu atât de mult m-am obișnuit cu ele că le-am uitat acolo tot anul acesta. Bine, globul oricum l-aș fi păstrat în casă după experiența cu un glob de sticlă care presupun că s-a spar din cauza înghețului ăn magazia unde tin decorațiunile de Crăciun. Chiar așa, oare unde am ppus globul ce l-am luat în locul aceluia? Încă nu am dat de el.
      Dezamăgirile legate de atelier și de tot ce nu s-a făcut la tărg au început să păească bine. Dar le-am cam dat deoparte încă de atunci. Asta e, uneori trebuie să accepți că nu poți lupta cu morile de vânt.
      Spor și ție!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!