sâmbătă, 10 decembrie 2022

Brăduleț, brăduț drăguț... - Jurnal de advent (9/22)

... Ninge peste tine,
Haide, hai în casa mea
Unde-i cald și bine.

Pom de anul nou te fac,
O, ce bucurie
Cu beteală-am să te-mbrac
Și steluțe o mie.

Și fetițe și băieți
Bătând din mânuțe
Ne-om juca și ți-om cânta
Cântece drăguțe.

                  Poezie de Alexandru Toma

🎄La noi a ”nins” cu mărgeluțe

🎄Ziua, ora :  pentru mine e încă vineri seara, dar dacă mă uit la ceas, e deja sâmbătă 12:38 ora la care încep să scriu. Cine știe la căt voi termina.

🎄 Stare:    de oboseală. A fost o zi lungă în care aproape nimic din ce planificasem nu s-a făcut, dar mă bucur că ne-am putut replia ușor în funcție de neprevăzut și am rezolvat alte treburi ce necesitau atenție.
Am început ziua cu organizarea spațiului pentru uscarea rufelor, când am descoperit că după două zile afară, în loc să se usuce, rufele mele păreau mai ude decât proaspăt scoase din mașină. Am trecut apoi la igienizarea băilor și spălat rufe. După amiază am fost la cumpărături și am găsit carne de lucru la un preț bun, așă că a trebuit s-o tocăm și s-o pregătim pentru caltaboși și cărnați. Multe vase folosite, lucruri mutate, puse în ce găseai la îndemână, așa că nu e de mirare că la final aveam mandarine la tigaie:


Toata curățenia și bucătăreala neplănificată ne-a luat timp dedicat craftului și abia seara târziu m-am ocupat de proiectele noastre, motiv petru care am și întarziat atât de mult cu articolul.

🎄Adventul fotografic: Martinel și-a găsit dimineața 10 minute libere să încerce o steluță din mărgele. Zărise el un minitutorial pe Facebook și a vrut să încerce. Păcat că nu a căutat pe youtube înainte că poate nu s-ar mai strecurat greșeli în steluța lui. Un tutorial foarte bine explicat aici.


Pentru tema lui de azi, brăduț, a insistat să folosească tot mărgele, unele de lemn. Nu a avut destule într-o singură culoare ca în tutorialul din care s-a inspirat, dar oricum lui îî plac brazii împodobiți. Apoi a trecut la ședința foto: 



Și nu i-au ajuns doar pozele cu brăduțul lui handmade, a adunat și brăduții decorativi la o ședință, 


🎄 ca să stabilească ei un decor :


🎄 Adventul meu cu activități:  tema a fost frumoasă, om de zăpadă, dar grea pentru ziua asta aglomerată, din ață pe balon. Am mai făcut unul și anul trecut, tot la advent și știu că nu e dificil dar necesită timp. Totuți ca să fac ceva în temă, am foosit kit-ul primit de Martinel de Moș Nicolae. Kit-u presupunea realizarea unor ornamente din carton buretat: Moș Crăciun, Ren și Om de Zăpadă. Totuți kitul nu a fost tocmai complet, că nu am găsit deloc fularul omului de zăpadă.




🎄 Tema următoare: Sanie.


🎄 Tema de ieri:
Am trecut binișor chiar și de ora unu iar oboseala se simte bine, motiv pentru care mă retrag cu scuzele de rigoare pentru lipsa comentariior. Promit să răspund mâine, adică azi, dar după ce dorm.

9 comentarii:

  1. Andreea Napirlică10 decembrie 2022 la 19:07

    Ce frumuseți îmi văd ochii!
    Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut tare mult tutorialul cu steaua din margele. echiar simplu, cu conditia sa ai margelele corespunzatoare. Dar e superb bradutul din margele. Numai inspiratii pe la tine! Multumesc!
    Noapte buna si vise placute, Niko!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. Si steluta din margele si bradutul din margele sunt super-extra-cool de faine! Am vazut filmuletul despre stea - din nou: pare usor de facut (dar multe par usor de facut pana cand incep sa le fac) 😊

    Cu atatea de facut si tot reusesti sa tii pasul! Cum reusiti - tu si Rux? 😊 Toata stima pentru toate cele! Uau! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rux are restante cat roata carului - nu vrei sa stii :))). Mai fur din noapte (ma fur singura) - ceea ce nu e tocmai bine, dar pana simt ca gata a venit mos Ene, asta fac. Acum imi cam dau tarcoale de exemplu, asa ca ma grabesc :)).

      Ștergere
    2. Cum zice și Rux, suntem în întarziere foarte tare cu multe. E cumea că știu care mi-e următoarea tema de mult și tot în ultimul moment îmi vin ideiile și ajung să fac ecva doar seara tărziu.
      Exact ca Rux fac și eu, stau seara tarziu pănă îmi fug ochii pe ecran, moment în care cu toată părerea de rau că ai adun o restanță, plec la culcare.

      Ștergere
  4. Neprevazute-le astea... si la mine in ultimele zile, parca sa imi faca in ciuda, asa :))).
    Bine ca le-ai terminat, cu bine!
    Ce tare ca amandoua am amintit poezia (ma rog, eu cat si cum o stiam de pe la o varsta memorabila :))).
    Adevarul este ca e si frumoasa :).

    Apropo de frumuseti - atat bradutul cat si steaua sunt superbe. Am vazut si eu steaua, dar nu aveam materiale potrivite si nici timp (si mi se pusese pata pe macrame - hahaha). Mi-am salvat tutorialele (merci :D) si sper sa le incerc si eu anul asta - va trebui sa gasesc ceva potrivit in cutia de margelit, totusi.
    Foarte interesant kitul - chiar si fara fular Omuletul este foarte haios. Dragute kit-urile astea - eu am vazut intr-un vlog un puzzle 3D cu casuta de Craciun si numai la el ma gandesc :)). I-am rugat pe ai mei sa mearga sa vada daca au si sa imi ia, am primit in schimb puzzle cu Londra :)). Clasic. de 1000 de piese. Ma bucur, nu zic nu... dar eu tot la cel 3D cu gandul - acum, daca tot mi-au luat puzzle sa ma ajute si pe mine cu ramele :)).
    Mult spor, odihna - forte proaspete :D Si sa ne citim cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că începe seria neprevăzutelor că și aseară am terminat foarte tarziu și de oboseală nu am mai asteptat să se descarce pozele că mergea foarte încet calculatorul.
      Eu mi-am comandat acum câțiva ani puzzle-uri 3D de pe net(https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&t=puzzle&cat=1666&sort=top) - chiar și o căsuță a lui Moș Crăciun, dar vad ca acum nu mai au dect globuri specifice sarbătorilor.. Sunt faine că se pun in brad.
      Azi e duminică, sper să recuperez tot. În ultimele zile abia am avut timp să citesc comentariile la mine. Azi vreau să citesc ce ați scric voi la voi.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!