miercuri, 14 decembrie 2022

Trenuleț și globuri de hârtie - Jurnal de advent (13/22)

 🚂 Data, ora : Din nou, dimineața pentru ziua de ieri. Azi e miercuri, 14 decembrie.

🚂 Stare: Nici nu prea știu să o mai definesc. Am dormit  o oră în plus, copilul mare a zis că nu se mai duce la prima oră, dar după traficul din oraș parcă nici nu se simte. Mi-am făcut o cafea cu lapte de migdale și parcă încep să se limpezească treburile.

🚂 Vizionez: pentru că m-am învățat cu zgomot de fundal cât timp fac ceva, mi-am pus pe laptop câteva episoade din Anatomia lui Grey, sezonul 19. Copilul mare care s-a hotărât să devină doctor a început să devină interesatā de serial.

🚂 Ascult: Cât timp folosesc laptopul să scriu, pun muzică. Tot nu am trecut la colinde. Ascult pe mașină la radio destule. Azi playlistul mi-a scos în cale o cântăreață nouă pentru mine, Sofia Carson, cu două melodii din filmul ”Purple hearts”, o producție 2022 : ”I didn't know” și ”Come back home”.  Deja le am pe repeat. Și bine-nțeles că a trebuit să caut informații despre film. Ca gen e pus la dramă, muzical, romantic. Dar pare chiar interesant chiar și doar aceste două melodii. Vocea cântăreței îmi place mult. O puteți auzi și în trailerul de mai jos.



🚂 Activități colaterale: ieri m-am ocupat cu pregătirile pentru târgul de la școală. Am sortat și împachetat figurinele de ipsos. În pungulițe, nu arată prea grozav și nu prea știu ce să le fac să fie mai festive.

 


Am trecut apoi la vopsirea cartoanelor pentru atelierul de felicitări. 



🚂 Adventul Fotografic: Tema a fost trenuleț. Martinel se baza pe figurinele de ipsos că văzuse el ceva pe acolo, dar i-am dat ceva emoții când l-am informat că e mașinuță nu trenuleț. Dar bine că a fost atent când am sortat figurinele pentru târg că am găsit așa cum văzuse el nu doar unul, ci două trenulețe mici.

Să vă spun că și-a mai pus deoparte și pentru tema de joi? Adevărul e că arată bine aceste globulețe în brăduțul lui.

🚂 Adventul cu activități :  spre fericirea mea, am avut o temă ușoară, globulețe din fâșii de hârtie. Prima dată l-am făcut pe cel roșu, inspirație după o poza de pe net, fără să caut tutorial. S-a dovedit că am tăiat mult prea mici benzile de hârtie


🚂 Tema următoare: pentru tema de miercuri, adică azi, Martinel a desfăcut cutia cu decorațiunile din zona artică și a convocat la ședință toți oamenii de zăpadă.


🚂 Decor: și astfel au hotărât unde și cum se aranjează zona artică:

 

 

🚂 Tema anterioară:

Șemineu - Ziua 12

6 comentarii:

  1. Pare foarte cald in zona arctica! Mult suflet acolo! ❤
    Are, Martinel, vedere de vultur! 😊 Sau... poate ca trenuletele au aparut acolo doar pentru a-i fi indeplinita dorinta "mesterului principal". 😊
    Moaaaama, cate figurine! Cata migala! (pentru "festiv" nu s-ar potrivi sa fie legate pungulitele cu ceva fir rosu?)
    Felicitari o mie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că au aparut ca nu era timp să facem altceva.
      Am rezolvat festivul cu fundite din sârmă plușată și clopoței. Le-am dus deja la școală, dar am uitat să fac poză. O să le fac vineri la târg.

      Ștergere
  2. Ce frumos este decorul zonei artice!!! :D la mine e momentan ca in zona crepusculara :))))))
    Martinel si Oamenii de zapada au facut treaba buna :).
    Imi place cum au iesit trenuletele :D! Si abia astept sa vad ce veti faceti pentru urmatoarele teme :D.
    Filmul acela - nu stiam initial de ce imi e cunoscut. am tot vazut reclame la el pe facebook ... E asa de impact vizual la mare arta (i-a ales bine pe protagonisti). Si sper ca se termina bine, totusi..
    Ma gandeam ca acum in filmuletul pe care l-ai pus am descoperit mai multe - initial era spoiler doar despre partea ca se casatoresc cu un acord.

    Mai demult, ma uitam si eu pe la chicago hope (in perioada in care imi doream si eu sa fac medicina - pe urma nu mi-am mai dorit, cel putin nu in cadrul academic).Si mai era si ER (spitalul de Urgenta). Apoi au fost CSI-urile... Si cred ca am vazut ceva si din Dangerous Minds. Nu stiu de ce dar Anatomia nu prea m-a atras (am vazut cateva episoade si apoi m-am cam enervat cand l-au omorat pe unul dintre doctorii mai tineri care mi se parea simpatic ca si personaj). Dar.. cred ca cel mai tare mi-a placut Scrubs :)))). Am facut si un fel de comics pornind de la un episod.
    Din aceeasi sfera, am vazut un serial japonez, care mi-a placut foarte mult. Se numeste Black Pean. Foarte tare. Imi plac mai mult productiile japoneze pentru ca pun foarte mult accent pe factorul uman si pe lucruri banale, dar esentiale, pe care deobicei suntem tentati (sau invatati) sa le trecem cu vederea.

    Sa fie cu spor la targ!! Ai facut o multime de pregatiri - sa fie cu spor si sa aduca bucurii tuturor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chicago Hope nu il stiam, dar daca as fi stiut cine joacă ( Mark Hamon) l-as fi căutat. La anatomia lui Grey am vazut intamplator la tv primul episod, nu chiar de la inceput dar...m-a atras. Cred că a fost si primul serial medical la care m-am uitat. Am mai vazut la tv ER, Hope, si ceva din acela nou italian ”In mâinile tale” cu medicul care si-a pierdut memoria.
      Si din Scrubs am vazut câte ceva dar am uitat de el.
      Mulțumesc. Si eu sper să fie bine la târg.

      Ștergere
  3. Niko? Doar tu te ocupi de targ? Sau fiecare primeste teme?
    Mi-a placut trenuletul, dar si globuletele. Martinel este chiar mandru! A bifat si trenuletul!
    😘❤️Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La clasa celei mici, cumva doar eu. Sunt ajutată de ceilalți părinți, dar eu am coordonat ceea ce facem și strangem. La fiecare atelier am avut și o mămică prezentă care mă ajuta și pe mine și pe copii, dar si mămici care au donat diverse lucruri pentru târg. Au lucrat acasa sau au cumparat si au adus la scoală.
      Am tot zis mereu că fac postare despre parcursul asta cu pregătirile de târg, dar cred că va fi doar una la final.
      Seara bună și ție.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!