vineri, 23 decembrie 2022

Vârf de brad - Jurnal de advent (23/22)

🌟 Data, ora : surpriză surpriză pentru mine, ajun la laptop la timp. Vineri 23 decembrie, seara, cu reale posibilități să termin de scris pănă la miezul nopții

🌟 Stare:  sincer e o amestecătură de stări și emoții. Mă bucur pentru ce am reușit să fac, unele în avans, mă îngrijorez pentru ce mai e de făcut și încerc să caut soluții să termin mai repede, oboseala îți spune cuvțntul, iar mama e cam doborâtă de răceală. Mi se pare cumva ciudat să am eu grijă de ea acum, să îi pregătesc eu medicamentele ei. Ciudat, pentru că nu cred să se mai fi întămplat pănă acum, deși a mai fost răcită pe la mine, dar nu avea nevoie de multe medicamente atunci.

🌟 Pregătirile continuă. În camera mea încă mai sunt mute de organizat și nu cred că reușesc mâine să trec prin fiecare cutie în parte. Probabil pur și simplu o să le strâng și le voi lua pe rând la sortat după sărbători. Dar pur si simplu trebuie să debarasez camera de toate cutiile cu materiale de craft.
La bucătărie în schimb, cu ajutor din partea tuturor lucrurile au avansat bine, avem gata și sarmalele și ciorba de perișoare, iar carnea de friptură este pusă la baiț

🌟 Ascult  Vocea României, tot finala. Nu prea știu eu regulile, dar tocmai am văzut o interpretarea a unui concurent a melodiei ”Hallelujah” împreună cu solista Irina Baianț. Această solistă cu o voce deosebită am descoperit-o datorită unui coleg al ei, Xenti Runceanu când au interpretat împreună melodia Iartă, un omagiu aduc celebrei Mihaela Runceanu. Mai jos las o înregistrare de la un concert al Irinei Baianț, căreia publicul i-a cerut să cânte această melodie, iar Xenti, în public fiind, a urcat pe scenă să o ajute. 


Xenti, pentru mine, este colegul ăla de școală care peste ani îl arăți cu degetul la tv, uite, l-am cunoscut în gimnaziu.

🌟 Adventul cu activități: Azi am avut tema ușoară. La noi în sat e seara de colind, când lumea iese la porți cu covrigi, mere, portocale, eugenii, etc.. și așteaptă colindătorii. Nu stau pe strada principală și din păcate nu pre intră copii pe strada mea, mai ales că suntem puțin pe toată strada care mai ieșim la poartă. Niciunul din vecinii mei de gard nu ies, abia peste patru case mai sunt două porți deschise, dar nu se văd din strada principală. E păcat că uite așa se pierde și tradiția.
dar să revin. Tema mea era să pregătesc pachetele pentru colindători: anul acesta am ales o pungă de pufuleți, un salam de biscuiți și o eugenie, ambalate toate într-o pungă cu Moș.



Am avut și ajutor de nădejde la pachete (noroc că nu desfăcusem niciun pachet depufuleți, că s-ar fi trezit instant - e mare amator de pufuleți). Sunt caraghioși motanii mei cum se ceartă pe locul astă oricât de ocupat ar fi de lucruri. Și cum dorm ei mere cu un picior atârnat pe langă tamburel


🌟 Decor: vorbesc mai întâi de decor de data asta, pentru că e ceva ce am reușit să fac azi, ceva ce mi-am dorit- un decor de ușă. 

 

🌟 Amintiri: Facebook-ul mi-a amintit azi de două lucrări kinusaiga, două tablouri cu brăduți care au fost dăruite de mult. Mă bucur pentru reamintire:


🌟 Recunoștință: îi mulțimesc lui Rux, pentru diplomele primite la concursurile de Împodobit brazi virtuali 

 

 

🌟 Adventul fotografic: Martinel azi a fost harnic. S-a trezit devreme și primul lucru a fost să caute idei pentru o stea care să fie vârf pentru brăduțul lui. Cele mai multe modele găsite erau de hărtie, dar nu prea avea nici timp și nici materialele necesare ca să se înscrie în temă : scilipci/argintiu/auriu. Apoi a venit ideea salvatoare cu sărmă plușată. Pentru steluța lui a folosit două fire: unul pentru a forma steaua și altul pentru sitemul de prindere.


A vrut să facă și ceva cu argintiu, tot din sârmî plușată, o stea cu opt colțuri, dar a ieșit prea mare pentru bradul lui.


🌟 Tema următoare: Nativity - Scena nașterii



🌟 Tema anterioară: 

Roșu/verde

10 comentarii:

  1. Ce frumos este modelul acesta de stea - imi place mult sistemul de prindere.Stiu sigur ca la un moment dat am facut si eu ceva de genul acesta (dar nu mai stiu cand, la ce.. hahaha). Si imi place si steaua mai mare - este deosebita!
    Stati foarte bine la capitolul pregatiri (au facut si ai mei sarmale ce e drept, dar eu nu am mai facut de ceva vreme - insa am niste varzuca tocata murata si sper sa o combin cu ceva zilele acestea :D).
    Maine urmeaza sa impodobesc bradutul - sa il aduc in casa de pe balcon si.. am ceva emotii - cu locul unde as vrea sa il pun...
    Ma bucur mult ca am reusit sa trimit diplomele si felicitarile virtuale la timp - am avut emotii cu ele si ma bucur ca iti plac.Iti multumesc din nou ca ne-am jucat impreuna impodobind bradutii :D!
    Motanel e adrabil cum sta acolo. Dragul de el hihihih:D.
    Da, din pacate se cam pierd traditiile - dar din fericire, nu de tot nu? :D
    Foarte fain ai decorat usa !!
    Am mari emotii cu tema noua! Martinel, sa avem spor !!
    Pupici cu drag - si fie sa avem un Ajun Minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Martinel începe să aibă și el emoții cu tema de azi. Ieri s-a docuentat, a ales ce să facă și surpriză : nu găsește ce ăă trebuie și încă e noapte și lumea doarme și nu poate să răscolească după pofta inimii după materiale.
      Un Ajun cu spor!

      Ștergere
  2. Mda! :)) Am citit cu atentie, am ascultat cu placere pe Xenti si Irina, am dat de Fifi si-am cam uitat tot! 😊 Relaxare totala! E clar ca se simte in siguranta acolo.

    Ce fain arata usa decorata astfel! Sper ca au ajuns si la voi colindatorii. Cam an de an (un timp) sunt aceeasi colindatori (macar in linii generale) asa ca ar putea fi pusi in tema cu faptul ca mai exista oameni cu inima deschisa (nu doar cu poarta) si pe alte strazi. 😊 Chiar ar fi pacat sa se piarda astfel de traditii.

    Stelutele sunt frumoase! Si cea din varf si cea care pare ca accentueaza o zona din bradutul lui Martinel - ar putea concentra acolo ornamentele preferate (mie mi-ar fi greu sa aleg "preferatele") 😊

    Noh! Vazand punga cu pufuleti in poza mi-am amintit ce... nu stiam ca am uitat! Mi-am tot zis ieri, dupa ce am terminat cu unele cumparaturi: "ce-am uitat?" aveam acel sentiment ca am uitat ceva... Pufuleti! Vazusem cu o zi inainte pungi de pufuleti cu surprize (nu mai vazusem de ceva timp) dar era prea lunga coada la alimentara si-am zis ca merg a doua zi sa iau... Si-am uitat! Sper ca e deschis si azi! :))

    Sunt tare frumoase diplomele si felicitarile de la Rux!
    Spor la toate, M! Pare ca sunt gata pregatirile la voi.
    Insanatosire grabnica mamicutei tale! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cât de mult iubești animalele, nu e de mirare că ai învățat să îi deosebești.
      Au ajuns colindători și la noi. Da, ai dreptate, cam aceeeași în fiecare an. Observam aseara că și ”gazdele” sunt cam aceleași an de an. Domnișoara cea mare nu a fost la colindat din cauza răcelii, dar a fost cea mică cu prietena celei mari( de obicei merg toate trei). La întoarcere povestea ca nu a mai fost tanti cu gogoși calde, și nici ceaiul dar a fost nenea care lăsa la poartă pentru colindători (ca era plecat la serviciu)
      Mulțumim, Diana. Spor și vouă!

      Ștergere
  3. sanatate mamei!e tare greu cand din cei care ingrijesc devin ingrijiti,fiindca am vrea ca parintii nostri a fie mereu puternici si sprijin pentru noi.Eu azi gatesc, ieri amfacut curat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noroc că e doar o răceala că deja e chiar căpoasă și nu vrea să acceăte tratament.

      Ștergere
  4. Ai avut dreptate, e chiar uimitor ca toate ne-am gandit la sarma plusata si la varf!
    Simpatica coincidenta!
    Sanatate multa mamei tale si voua pe langa ea.
    Au iesit frumoase pozele, iar steaua, chiar asa, mai marisoara, arata foarte bine.
    O seara frumoasa, draga Niko! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  5. Am revazut steaua... Clar ca as impleti sarma in ceva care n-ar semana a stea nici daca as scrie pe ea. 😊
    Am trait un sentiment... un fel de duiosie recitind aceasta fila de jurnal.
    Sanatate va doresc, si spor la cele bune! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred că trebuie doar să încerci. Din toate, mie steaua mi se pare cea mai ușoară de făcut.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!