vineri, 23 decembrie 2022

Brăduț roșu-verde - Jurnal de advent (22/22)

🌲 Data, ora : vierneri dimineață, 23 decembrie pentru ziua de ieri.

🌲 Stare: încep să intru în criză de timp și sunt chiar necăjită că trebuie să renunț la a face activitățile din calendarul pregătit de fete. Fără a lucra împreună cu ele s-a dovedit a fi chiar dificil. Între acest calendar si adventul fotografic am ales mereu ornamentele de făcut. Dar cum nu e timp pentru toate sunt nevoită să aleg. De data asta, aleg curățenia în camera de craft în detrimentul recuperării proiectelor restante. Mi-a fost mai greu să mă împac cu ideea.

🌲 Pregătiri: prima parte a zilei a fost dedicată exclusiv curățeniei. Sufrageria e gata să-l primească pe Moș Crăciun, bradul împodobit, masa cu strai de sărbătoare. Să vedem dacă avem timp de ceva și pentru scaune. Continuăm sortarea și organizarea cutiilor din camera de craft.
Între timp la bucătărie se fac preparate pentru masa de Crăciun. Am început cu o piftie de pasăre și pregătirea verzei pentru sarmale.

🌲 Ascultăm în continuare colinde, tot românești, măcar știm versurile și mai cântăm și noi din când în când.



🌲 Adventul cu activități: am zis mai sus că am renuțat la ideea de a recupera restanțele, dar totuși, când la curățenie am dat peste cercul de pahare capsate din încercarea de a face vestitul om de zăpadă din pahare, nu am rezistat tentației de a face o coroniță, tema din data de 16.


A fost nevoie și de ă sârmă pentru a-și menține forma, paharele dau doar volum coroniței Am fixat-o pe un geam de pe veranda animăluțelor, care de frig au renunțat la orice dispute și se adună toate la un loc sa-și țină cald:

🌲 Adventul fotografic: Tema era la alegere, roșu și/sau verde, dar Martinel s-a încăpățânat să fie și roșu și verde și cumva s-a descurcat el în haosul stârnit de reorganizarea camerei și a găsit materialele necesare. ( să-l văd eu cum se descurcă la următoarele teme, dacă mai găsește ceva).


🌲 Tema următoare:  pentru prezentare, Martinel a ales tot cartoane și un borcan cu sclipici: Sclipici/Auriu/Argintiu


🌲 Tema anterioară: 

Bombonică - Ziua 21

6 comentarii:

  1. Mi-a placut tipul acela de bradulet. Parca tot la tine l-am vazut! Nu ma gandeam la asa o evolutie a paharelor. Chiar arata frumos coronita. Iar animalutele sunt dulci foc, cum stau ele impreuna.
    Martinel cu siguranta gaseste ceea ce are nevoie. Eu tocmai nu gasesc ceea ce am nevoie.
    Am zapacit tot ceea ce putea fi zapacit!😊
    Seara buna, draga Niko! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu cum reușim, dar fix în încercarea de a organiza și a face curat ajungem la performanța de a rătăci totul. Zilele trecute organizamsem toate medicamentele, am 3 locuri în care le țin în funcțe de necesități. Și fix a doua zi cand îmi trebuie ceva pentru mama nu mai reușeam să e găsesc pentru co le pusesem logic lăngă bucătărie, necesitănd apă caldă să fie făcute (plicuri de Teraflu).
      E posibil să mai fi vazut la mine acel tip de brăduț, am puși ca decorațiuni pe balustradă.
      Paharele- e singurul motiv pentru care le-am păstrat, că semănau cu o coroniță. Mă cucur că am putut să pun ideea în practică, deși e ceva ce va fi demontat la strângerea decorațiunilor. Pahare sunt prea voluminoase să fie păstrate.
      Seara buna, Suzana

      Ștergere
  2. Vai cat sunt de drauti cum stau ei impreuna - iti dai seama ca numai la ei ma uit de cand am deschis articolul. Da, am vazut bradutul - este superb (chiar ma gandeam ca de cand am vazut eu prima data o idee in genul asta mi-am tot zis sa incerc odata si tot nu am reusit:))))). Am citi despre colinde, pregatiri (mi-am dat seama cate mai am inca de facut.. hahaha) dar.... uita-te la ei cat sunt de scumpi. Merg sa il smotocesc putin pe kouki:))))).
    pupici cu drag !! multa sanatate si mult spor :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. REcomand un ac cat mai lung și să montezi toate mărgelile și panglica în ordine pe el apoi să-l treci prin toate. E mai ușor de aranjat panglica șă se formeze ramurile uniform.
      Multă sănătate și spor și la voi.

      Ștergere
  3. Cand am ajuns la poza cu blanite-n negru, alb, portocaliu a-nceput sa-mi bata inima mai repede - de dragi ce-mi sunt cum stau ei acolo, prieteni buni, prieteni pe viata! 💕 💕 💕 💕
    Nu-l uit pe Martinel, cel ce se teme de blanitele mai sus mentionate! 😊 Se pricepe la toate! E un bradut frumos! (pare simplu de facut dar cred ca doar pare) 😊
    Coronita este super-reusita! Parca-i facuta la fabrica, asa-i de perfect executata.
    Ochiosul de Martinel banuiesc ca stie, deja, ce va lucra. Bravo lui, si spor la lucru! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred că mai mult mă tem eu de interancțiunea dintre blănițe și Maritinel. Mi-e teamă pentru el, că mi-e tare drag și nu vreau să mai treacă printr-o operație, a făcut destule la viața lui.
      Mulțumesc pentru complimente.
      Spor la lucru și ție!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!