miercuri, 14 decembrie 2022

Om de zăpadă quilling - Jurnal de advent(14/22)

 ⛄ Data, ora: miercuri seara, 14 decembrie chiar devreme când încep - 10:45.

 ⛄ Stare:  de wow, nu-mi vine să cred că am mai ajuns și eu seara în fața laptopului la timp pentru postare. Știu și explicația, dar tot mi se pare incredibil. 

 ⛄ Ascult/vizionez: nu prea am avut timp azi, doar jumătate de episod din Anatomia lui Grey, poate o să mai văd după ce termin de scris. Muzica...merge în continuare cu același playlist generat dimineață. A fost Disturbed cu ”Sound of silece”. Tot varianta celor de la Celtic Thunder o prefer ( bine, recunosc, blondul -Keith Harkin- era printre preferații mei).

   


 ⛄ Tot cu pregărtirile pentru târg îmi ocup marea majoritate a timpului. Am refăcut pungulițele cu figurine de ipsos și le-am dat un aer festiv cu fundițe din sârmă plușată și clopoței. Și grăbită să ajung cu ele la școală, am uitat să le fac poză. Sper să nu uit să le pozez vineri la tărg.
Între timp mai aranjăm ce putem. Am luat niște plușuri aseară să le spăl și le-am pus la uscat pe calorifer. Și niște brăduți de la primul atelier care nu sunt finisați tocmai bine sau care nu s-au lipit corect.


 ⛄ Adventul fotografic: tema a fost Om de zăpadă. Ce ar fi putut alege oare Martinel ca să fie micuț să îi încapă în brad? Ar fi fost varianta unor pompom albe, dar...eu încă mă uit urât la pistolul de lipit și nu mai umblu cu el la proiecte așa mici. Si cum nu ar fi primit ajutor la această variantă s-a orientat spre aracet și benzi de hârtie, adică quilling. Cam dificil cu nasul că nu seamănă a morcov, iar ochii și nasturii i-a tăiat în forme diferite, la urma urmei, cărbunii nu sunt toți rotunzi și la fel.


 ⛄ Adventul cu activități este motivul pentru care am ajuns mai devreme la laptop. Tema e frumoasă, globuri în formă de litere, numele noastre. Am și găsit o idee frumoasă, dar ...nu am făcut-o pur si simplu nu am timp acum și de acest calendar. Știu că adun restanțe, mai am și rama foto de făcut, dar o să aștept să termin cu târgurile.

 ⛄ Tema următoare: Poinsettia - Crăciunița - Floarea Crăciunului. Acum mi-am adus aminte că am crăciunițe care au început să înflorească, dar nu sunt poinsettia ci Nu-mă-deranja. Martinel a găsit totuși atât floare pentru poză...



 ⛄ .... cât și Decor  în aceeași temă. Am o verandă mică la intrarea din fața casei unde decorez cu ghirlande, poinsettia, funde, lumănări felinare, etc... Anul acesta am adus în plus florile din coajă de portocale.

 

 



 Tema de ieri :
Trenuleț - Ziua 13

PS: Am și terminat înainte de 12! Yeiiii!


8 comentarii:

  1. Esti formidabila cu aceste decoratiuni! Si recunosc ca ma gandisem la quilling, dar nu am vrut sa ma mai mozolesc. Frumoase si pline de sarbatoare pozele tale!
    Noapte buna, draga Niko! Sper ca te-ai mai linistit putin!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia acum pot spune că m-am liniștit puțin, forțată de împrejurări a trebuit să reduc ritmul.
      O seară frumoasă, Suzana.

      Ștergere
  2. Hihihi - as putea sa spun „idem Suzana” - doar ca nu era atat faptul ca ma mozoleam, ci faptul ca miroasea tubul acela. Pana la urma oi gasi si eu o marca ceva care sa nu fie parfumata.
    Ma bucur mult ca ai facut tu decoratiunea in tehnica asta !! :D Este adorabil pur si simplu :)
    Am vrut sa si cos pompoms dar e la fel de anevois ca si cu lipitul ca se destrama usor si iti faci nervi cu carul :))).
    Maine e targul nu? Sa stii ca am si eu emotii - dar sunt pozitive, constructive si abia astept sa vii sa ne povestesti cat de fain si productiv a fost!
    Si ce frumos ai impodobit!!! In anii trecuti mai puneam si eu pe holuri... prin toate camerele cate ceva.. :D. De cativa ani, mai putin - nu ca nu as vrea/ nu mi-ar placea sau mi-ar fi lene.. dar am decoratiunile mele in blacon si inca nu am reusit sa rezolv cateva mici probleme logistice (niste cutii imi stau in cale, haha). Totusi.. mi-am luat fulgi :D Din aceia de pus pe geam. Asa ca am ceva sperante in sensul decorarii geamuriloe :)))).
    (pe unul l-am folosit ca simbol prin poze, la adventul de anul trecut - e auriu)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Și eu mă găndisem la pompoms, dar nu cusute, iar pistolul de lipit...în seara asta sper să redevenim prieteni.
      Am văzut fulgul auriu. Am șuat si eu ceva de pus pe geamuri, dar încă nu le-am pus. Am rămas în urmă cu decoratul și nici nu știu dacă mai scot tot pentru decor.

      Ștergere
  3. Nici nu stiu pentru ce sa te laud mai intai, asa ca te laud pentru toate, deodata! 😊 Imi place cum ai decorat veranda! Imi place ideea de veranda!
    Pe Martinel il apreciez separat pentru frumuselul lui om de zapada sugubat. 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cum am facut de am sărit peste mesajul tau. Abia acum il descopăr. Multumesc mult. Veranda asta e specială pentru mine că pe acolo primesc musafirii și mreu vreau să fie frumos.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!