marți, 20 decembrie 2022

Coroniță - Jurnal de advent (18/22)

 🎄 Data, ora : luni noaptea, dacă mă uit la ceas deja e marți de două-trei minute. Am deschis laptopul de vreo oră, dar ...pur si simplu nu vrea să meargă. A expirat antivirusul și zici că i s-a tăiat apa vieții. Postarea asta este pentru ziua de duminică. 

🎄 Stare: Ziua de ieri chiar începuse bine, cu sănătateam eram deja spre bine și mă apucasem de organizat treaba prin bucătărie, ce facem de mâncare, să punem carnea la garniță, pulpele de pui afumate la congelator, etc... Speram să termin cu toate astea dimineața ca să mă pot ocupa de proiecte mele de craft după-amiază. Prima frână mi-a pus-o soțul care m-a anunțat că vine la noi un unchi în vizită. Aveam la dispoziție vreo două ore, cât dura drumul de la Buzău la noi. Toate planurile mele au trebuit să fie refăcute, altceva de mâncare, ceea ce planificasem inițial nu ar fi fost de ajuns pentru toți. Plus ceva bun, dar aici m-a salvat mama cu niște gogoși cu brânză dulce în aluat.

A urmat a două frână :domnișoara cea mare cu vocea lipsă și gâtul în pioneze. Am trecut-o imediat pe antibiotic, era într-o stare mai urâtă decât mine și deși nu puteam să fac efectiv prea multe pentru ea atunci, mi-a tăiat din elanul de treabă, fiind atentă mai mult la ea, ce face, cum se simte. Mi-am dat seama că nu va mai merge la școală ultima săptămână, am făcut un compromis doar pt ora de dirigenție cu Secret Santa.
Am petrecut cu unchiul câteva ore frumoase, ne mai întâlnisem noi prin Buzău, dar el nu mai trecuse de câțiva ani pe la noi. E fratele tatălui meu, dar se înțelege foarte bine cu soțul și au foarte multe subiecte comune de discuție, amândoi lucrând în domeniul mecanic. După ce a plecat, a trebuit să mă ocup mai întâi de tot ce rămăsese nefăcut dimineață, iar proiectele mele...hai să zicem că parcă cineva mi-a pus plumb în mâini și nu le pot folosi pentru asta.

🎄 Vizionez: nu prea am avut timp, dar de curiozitate, ne-am uitat la sfârșitul finalei campionatului de fotbal. Vroiam doar să aflu dacă câștigă Franța, dar cum s-a intrat în prelungiri, ne-am uitat până la penaltiuri.

🎄 Adventul fotografic:  Martinel ieri s-a pitit pe undeva prin casă, cred că îi era frică să nu se molipsească și el cu gripa/răceala asta ce avem noi. Azi însă a ieșit din vizuină să-și facă coronița. A ales să facă una din sârmă plușată după un tutorial de aici. Pe post de fundiță a folosit paste farfale vopsite cu lac spray auriu. I-a pus un șnur subțire pentru agățătoare și a așezat-o în brad:


🎄 Adventul cu activități:  tema mea a fost felicitare de Crăciun, dar fetele au zis că am făcut deja destule anul acesta și să le consider aici pe cele pregătite pentru târgul de la școală. 


Inițial mă gândisem să fac totuși alta, dar acum încep să cam fiu de acord cu propunerea lor.

🎄 Tema următoare : Martinel a apelat la fulgii și decorul de pe verandă pentru a prezenta tema ( Fulg/fulgi de nea).


🎄 Tema anterioară:

Moș Crăciu/Elf - Ziua 17

PS:
îmi cer scuze că nu voi răspunde încă la mesaje aș vrea să fac mai întâi și postarea pentru ziua de luni, dacă mai reușesc să stau trează.

6 comentarii:

  1. Auci.... multa multa sanatate!!! Sa va faceti bine cat mai repede, sa va puteti bucura din plin de Sarbatori :).
    Coronita este foarte frumoasa - am zis ca voi incerca si eu cu sarma plusata cand o sa am atat de multa la dispozitie incat sa iasa asa ftumos :D si bogat.
    Imbratisari cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim Rux. Unii suntem mai bine, alții mai puțin bine. Mergem înainte și sperăm la ce e mai bine.

      Ștergere
  2. Poate gasesti ceai de cimbrisor - este bun pentru raceli.
    Neprevazutele apar mereu. De aia se spune sa nu ne punem pe agenda 100% program plin...
    Sanatate multa, draga Niko! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cimbrișor din cel mai natural, crescut și uscat de mine - îl folosim mereu.
      Uneori nu ai încotro și umplii agenda aia până la refuz.
      Mulțumesc Suzana!

      Ștergere
  3. Sanatate! ❤
    De cativa ani, la noi nu mai e "aglomeratie"... La vremea cand era mai bombaneam din cand in cand iar acum imi lipseste "agitatia aglomeratiei". 😊
    Coronita lui Martinel e minunata! (si purtatoare de noroc) 😊
    Spor in bune! ❤

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!