marți, 13 decembrie 2022

Mini-șemineu - Jurnal de advent (12/22)

 🔥 Data/ ora marți, 13 decembrie, dimineața, pentru ziua de luni.

🔥 Stare: Încep să simt stresul organizării târgului combinat cu ornamentele de advent. Adorm mereu la ore mici și am din ce în ce mai puțin timp de odihnă. Și acum, după ce am dus un copil la școală, tot ce vreu e să mă bag în pat și să dorm, dar mă trag de mânecă toate pregătirile pentru târg. Și ca să fie setul complet, și la cealaltă domnișoară se face târg de Crăciun. Tot cu ornamente. Am fost anunțați ieri pentru luni. Și cum aici este pentru un caz umanitar ( un coleg de școală cu o boală gravă) nu pot să spun că nu fac nimic. Știu ce înseamnă să nu ai bani de tratament.

🔥 Ieri am început oarecum cu stângul. Am avut programare la oftalmolog la prima oră a dimineații. Că era posibil să îmi pună picături și să nu pot conduce înapoi acasă, mă așteptam, mă pregătisem deja pentru asta, doar că perechea de ochelari s-a dublat la preț față de anul trecut...a fost un șoc. Am rezolvat cumva cu o variantă mai ieftină de lentile, dar care sper să fie și bune.  
Însă prima parte a zilei a fost blocată cumva din cauza picăturilor pentru ochi, iar după-amiază s-a cam dus elanul când am auzit că toată lumea are planuri cu mine pe final de săptămână, planuri care mă trag în direcții diferite. Aș vrea să mă lase toți în pace și să-mi văd de ornamente și decorațiuni.
Adăugați la asta și faptul că iar mi-am ars degetele cu pistolul cu silicon. De la începutul lunii, e a treia oară când am degetele bandajate. Ar trebui s-o iau ca pe un semn?

🔥 Vizionez: de fapt, am vizionat aseară The Santa Clauses”, serialul, toate cele 5 episoade apărute din seria de 6 câte sunt anunțate pentru sezonul 1. Episoadele sunt scurte de câte 30 min. Primele nu au părut extraordinare, ne uitam din curioziate, dar nu prea atente. La episodul 4 a încept să devină intersant, iar 5 chiar să te captiveze. În 6 ar trebui să fie deznodământul, dar încă nu a apărut. Sincer, abia aștept să-l văd.


sursa foto

🔥 Adventul Fotografic. O temă mai dificilă de data aceasta, Șemineu. Chiar îmi propusesem șă pictez, dar Martinel, nu și nu, să facem o minimachetă. Am pornit de la o cutie de chibrituri pe care am îmbrăcat-o în carton buretat. 

 

Am decorat cu un vârf de con de brad, și din niște solzi ai conului am făcut un fel de fotoliu, iar în șemineu am pus bușteni din tulpina conului de brad.


Deși a ieșit cam mărișor pentru brăduțul lui, Martinel l-a agățat lângă celelalte ornamente și se bucură de pomul împodobit.


🔥 Decor: Pentru că a folosit la șemineu resturile unui con de brad, Martinel a decis să vă arate azi proiectul la care a fost folosit conul, de fapt solzii acestuia.


Setul a fost făcut acum doi ani și conținea și un ren din castane, dar care s-a pierdut (cred că s-a deteriorat).

🔥 Adventul cu activități:  De câțiva ani îmi doream să fac un om de zăpadă din pahar și cumva nu reușeam să mă apuc de acest proiect. De aceea fetele mi l-au pus în acest an în calendar și am zis să nu-l mai amân. În toate pozele de pe net și toate tutorialele pare atât de frumos și de simplu de făcut


Până la proba contrarie. Pe langă faptul că intră mult mai multe pahare decât am citit (ar fi trebuit 100 pe un bulgăre, deci cam 200 în total calculasem eu) și iese mult mai mare decât îmi imaginam, capsele acelea mie mi se par chiar inestetice și în plus paharele se cam sparg la capsare.


Deja ajunsesem să îmi cam pară rău de pahare, mi se părea o risipă pur și simplu ( poate dacă ar fi fost pahar folosite deja aș fi avut alt sentiment), moment în care am spus stop, eu nu mai continui cu acest proiect. Nu  știu ce voi face cu cele capsate deja, voi încerca probabil o coroniță, dar pentru că tema a fost om de zăpadă din pahare, om de zăpadă din pahare am făcut:



🔥 Tema următoare:  Trenuleț.  Surprinzător, nu avem decât un trenuleț în casă.



🔥 Tema de ieri:
Zăpadă - Ziua 12

6 comentarii:

  1. Bunaaaa! :)
    E uimitor cate ganduri avem in comun :)))). Sunt cu ochii carpiti de somn .. degetele nu mi le-am ars (desi alaltaieri am reusit sa incerc cu mana o latura a cuptorului si am avuto dungulita de buna purtare - faptul ca s-a format imi arata ca sunt cam obosita, ca deobicei nu se formeaza daca bag mana sub apa imediat), dar ieri am reusit sa le intep la greu :))). Si toata ziua ma gandeam ce bine ar fi fost sa pot lipicu pistolul sau ceva asemanator :))) . Da, bine, la mine e prb mirosului, dar cand esti obosit si grabit - mai ramane si cea a arsului, pe care, atunci cand nu ai de-a face cu asa ceva, nu o prea iei in calcul, nu? :))
    Sper sa iti treaca rapid :*. Oricum rezultatul e super tare!!!
    Dar trebuie sa iti zic ceva! Si eu ma gandisem pe la amiaza la o cutie de chibrituri :)))). Doar ca nu am avut niciuna la indemana :))).
    Am abandonat un priect (tot cu parere de rau, dar nah) acum muuulti ani - un brad din module origami. Pe acelasi principiu - nu de lene dar atata hartie :O :))) . Poate il voi termina candva cu ceva hartie reciclata. Am varful undeva intr-o cutiuta.
    Sigur vei gasi sa faci ceva super dragut din proiectul cu pahare - cred ca ar arata dragut si ca lustra ceva... hmmm cu o instalatie luminoasa inserata -din cea rezistenta si pt afara sa zicem... dar precis vei face ceva fain.
    Omuletul din pahare e foarte simpatic si imiaminteste de un personaj, dar nu mai stiu de cine... :)) si eu as dormi toata ziua daca s-ar putea... haha.
    Imi place enorm proiectul cu lemne si solzi de la con (desi mi-e cam greu sa ma imaginez jupuind conuri :))).Dar vorba aceea - ceva in genul acela tot mi-ar placea sa fac. Stii ca am facut braduletul acela prins cu sforicele :))). Doar doar sa fac si eu ceva in gen.î (adica ceva cu crengute..). Asa ca te felicit s iti multumesc ca ai facut asa un proiect pentru ca, daca tot nu am cum face momentan (oi gasi eu osolutie) macar sa ma pot minuna si bucura de ele in poza,

    ce bine ca ai rezolvat cu ochelarii (stai ca se poate si mai rau. eu mi-am facut 3 erechi prin 2020 de la distanta - adica s-a dus tati la magazinul de la care luam, mi-a adus rame, le-am probat, am trimis reteta cu ce imi trebuia si mi i-a facut si adus.. problema e ca cel/cea care i-a lucrat era parfumat/parfumata pe maini cu ceva atat de... puternic, ca nici azi nu s-a dus mirosul din pernitele de silicon (care nu se mai gasesc, deci nu am cu ce inlocui) si din plasticul de la a treia rama.. asa ca staaaaau si tot in cei cu heliomat am baza... Daca nu erau de purtat pe nas, mai mergeau (niste tenesi, de exemplu. dar ochelarii ii porti pe nas... si cum incercam sa ii pun ma apuca durerea de cap de la miros. :)))).

    Mai ca imi vine sa iau netflix doar pt serial, dar oricum nu am timp - nici sa termin cartea inceputa cu Buni nu am reusit. :O Mai am de tras cateva proiecte mai mancatoare de timp pana la Craciun.. :).

    Mult spor :D!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu am gândi la fel, nu ne-am intersecta prea mult pe aici, nu am scrie pagini de calandar împreună.
      Pentru arsuri eu folosesc o cremă(Carpicon med - dar e cu ceară de albine și miroase cumva - pt mine nu e rau, dar nu stiu la tine). S-a făcut o bășicuță că era siliconul prea fierbinte, dar altfel cu crema asta nu imi rămân semne.
      Conul de brad se desface ușor, nu stiu cel de pin. A fost distractiv acum doi ani să facem acoperișul casei cu tiglă din solzi de con de brad.
      Proiecte abandonate, mai am o grămadă, fie doar am luat materialele, fie l-am inceput și din diverse motive am întrerupt în speranța că o să-l termin. Dar asta e pur si simplu de .... efectiv simt că nu merită. Cred că pot recicla paharele asta si în alt mod mai util.
      Apropo de hârtie reciclată, va fi prima temă de anul viitor, mai precis hârtia de ambalaj /cadou. Trebuie să fac si postarea cu calandarul din 2023.
      Eu nu am netflix, vad filmele pe niște site-uri de filme online ( de ex aici https://fsonline.app/sezonul/the-santa-clauses-sezonul-1/). Nu am unul anume, dar daca scrii pe google numele filmului urmat de sintagma ” film online subtitrat” de obicei găsești câteva site-uri. Si acum că tot mi-am luat iar teapa ( e marti 13 azi nu?), o să dau drumul la un film și fac pachete pentru târg. O să văd căt pot din el, mai mult o să ascult.
      Mult spor și ție.

      Ștergere
  2. Minunat arata semineul. Nu am avut cum sa fac unul, dar am o oarece idee. La o cutie de chibrituri nu ma gandisem! Si nici cu trenul nu stiu ce fac.
    Ai grija de ochii tai, ca asta e mai important.
    Cu silicon ma mai parlesc si eu, insa tu il folosesti mai mult.
    Paharele alea nu-mi plac ca idee, capsate fiind. Poate ar fi fost cumva utile paharutele mici de plastic
    si lipite. Insa varianta voastra e chiar rezonabila.
    Sanatate multa, draga Niko! Pup.😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie șemineul mi se pare prea simplu, chiar luasem cartonul cu sclipici inițial pentru el, dar ... l-am făcut cumva pe fugă, din lipsă de timp și nu a ieșit tocmai ca în viziunea mea.
      Cu trenul nici eu nu știu ce să fac. Am avut impresia că am o figuina de ipsos mică și mă bazam pe ea, ca la sanie, dar surpriză, nu e tren e mașină. Iar cea cu tren e prea mare pentru ornament.
      Pentru adventul fotografic poți apela la o fotografie chiar și pe calculator, la reguli am dat exemplu că e permis așa ceva. Eu mă stresez să nu intrerup sirul ornamentelor. Mi-ajunge că mai sar peste activitățile din calendarul fetelor.
      În pozele de pe net sau în filme nu se vad capsele, chiar si în poza mea sunt cumva ”ascunse”. În realitate...e de groază! pur si simplu risipă de material, energie, timp.

      Ștergere
  3. Uau! Aceasta postare are poze din atelierul lui Mos Craciun!
    Incepusem sa lucrez la bradut, sa pastrez o oarecare cronologie in calendar, dar cand am vazut tema "semineu" am trecut direct la ea! 😊 Se aliniasera piticii cand am vazut urna-semineu la tine deci nu aveam sanse sa nu confectionez un semineu. 😊
    Cabanuta e peste poate de frumoasa! Omul de zapada simpatic de numa'!
    Bradutul lui Martinel e bogat si frumos impodobit; cu dichis, cum s-ar zice. 😊
    Spor in toate, M! Felicitari pentru toate realizarile! Timp de odihna sa ai! ❤

    P.S. Am vazut si eu cateva videolipuri cu diverse din pahare de plastic (obiecte mai mari) dar pentru ca sunt cam lenesa mi-am dat repede seama ca... n-am sanse sa fac vreunul. 😊 Mda...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi că am și Atelierul lui Moș Crăciun. Zonele decorative de a mine, în general poartă câte un nume. Nu toate, dar ... Atelierul este acolo unde lucrăm diverse ornamente. Ar trebui să fie în camera mea, dar am umplut-o cu cutii și mai evadez prin living să am loc de lucru.
      Am văzut semineul tau. Am invidiat flăcările din el.
      Odihnă...nu stiu cand. Poate după Crăciun, Tocmai a venit sotul, cu mama și cu jumătate de porc. Nu mai am timp de nimic.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!