sâmbătă, 17 decembrie 2022

Moș Crăciun - Jurnal de advent (17/22)

 🎅 Data, ora: Sâmbătă, 17 decembrie, seara. În sfârșit ajung la zi cu postările, chiar dacă rămân restante unele activități.

🎅 Starea de sănătate chiar se îmbunătățește, bine-nțeles tot sub tratament. Am primit și vizita unei prietene și ne-am delectat cu foietaje la cuptor.

🎅 Azi am putut să mă ocup de treburi prin casă, chiar să particip și eu la o parte din pregătirile culinare. De afumătoare și topit slănina s-au ocupat afară mama și soțul. Mie mi-a fost teamă să ies, a fost mai rece ca ieri și chiar a și plouat puțin. Dar am pregătiti cina (copane de pui afumate la cuptor, mix de legume la tigaie și salată de varză cu sfeclă roșie) și carnea care se păstrează în congelator. 

🎅 Ascult/vizionez: Finala ”Te cunosc de undeva”. Nu sunt un fan înfocat, dar e o emisiune în care se cântă și merge pentru o seară de sâmbătă liniștită în familie. Mi-a atras atenția în seara asta pentru interpretarea lui WRS și Emilian a melodiei ”The sound of silence” a lui Disturbed. La momentul în care scriu nu s-a anunțat câstigătorul, dar cred că merită. Mi-au plăcut poate mai mult decât originalul.

🎅 Secret Santa: la ambele fete se organizează la clasă Secret Santa. Îmi place acest moment, dar depinde și de cum este gestionat, dacă elevii vorbesc între ei sau nu, dacă își spun sau nu cui vor da. La cea mică doamna dirigită nu le-a spus decât un număr și dacă e fată sau băiat. Dar au vorbit ei apoi și a aflat cui ar trebui să dea. Nu cred că a aflat de la cine primește. La cea mare, sunt ei mai secretoși și au hotărât de anul trecut că nu vor spune și chiar nu au spus. Mi-a plăcut această unitate a lor. Cred că și anul acesta e la fel, nu am întrebat.
Dar ceea ce îmi place mie legat de cadouri e să fie împachetate în hârtie de împachetat, nu în pungi de cadou. Și nu doar să fie împachetate, dar împachetarea asta să fie aparte în funcție de cadou, de persoana care îl primește, așa că azi m-am jucat cu împachetarea cadourilor:

  


🎅 Adventul cu activități: tema mă trimitea la bucătărie : cupcake cu brăduți, dar .... am negociat să fac ceva craft, se știe că nu prea îmi ies mie brioșele și nici nu știu să fac crema de decor. Încă nu m-am decis ce voi face în loc, dar va fi ceva în curând.

🎅 Adventul fotografic: Martinel azi a fost în recuperări, a făcut poinsettia pentru ziua de joi, apoi s-a ocupat de tema de azi, Moș Crăciun/Elf. A ales să facă niște globulețe simple din stickere pentru geam:



🎅 Tema următoare: Alt capitol la care Martinel a descoperit că suntem mai deficitari. Coronițe. A zis că e cazul să facem și pentru noi câteva:



🎅 Tema de ieri:
Ren - Ziua 16

PS: Tocmai a fost anunțat și câtigătorul la ”Te cunosc de undeva”: WRS și Emilian. Mă bucur să îi aud din nou cu aceeași melodie.

14 comentarii:

  1. Ai ambalat foarte frumos cadourile, si mie imi plac mai mult ambalate decat in pungi. Din pacate multi rup hartia si o arunca, indiferent de cat de frumos e ambalat cadoul. Evident ca eu le desfac frumos, tai scociul cu forfecuta daca s-a folosit scoci, si pastrez tot, hartii si panglicute pentru a fi folosite la ceva creativ!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Între timp au fost momentele cu cadourile la școală, iar destinatarii au fost încântați de ceea ce au primit. Ba chiar domnișoara de la liceu a încercat să refacă ambalajul, ”e prea frumos ca să le ducă separat acasa”.
      Nici mie nu-mi place să le rup ambalajele că de cele mai multe ori le reciclez. Dar pe fete le-am lasat să facă cum vor. Pentru cea mică este chiar o plăcere să le rupă și am văzut ca dacă o opresc să le desfacă frumos, pierde din bucuria și emoția aia pe care o simte. Am prel=ferat să o las ca pe ea.

      Ștergere
  2. Îmi plac băieții ăștia: WRS, Emilian.

    Urmează o perioadă frumoasă! Sărbători cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoase sunt decoratiunile!! Cum se fac ?:O
    Coronitele voastre sunt foarte frumoase! Imi facusem si eu una la un moment dat :D! Imi place sa fac coronite crosetate tare mult!
    Imi place foarte mult cum ai impachetat darurile de Secret Santa :)
    Multa sanatate!! pupici :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care decorațiuni? Coronițele sunt făcute prin 2014 la primul advent (https://mniko.blogspot.com/2014/12/) ca de altfel majoritatea decorațiunilor de pe balustradă, asta dacă nu sunt cumpărate.

      Ștergere
    2. Cele glob - pentru geam, par a fi pictate si puse la laminat? Am avut de la Ralu la un moment dat niste tubulete, cum sunt cele cu lipici cu sclipici, pentru geamuri si puteai face ca un fel de vitraliu.
      De aceea intreb.
      Eu am cateva stickere luate ma gandesc ca ar merge si acelea decupate cu suportul pe care sunt nu?

      Ștergere
    3. așa au fost cumpărate, stickere de lipit pe geam. Teoretic ar fi trebuit să de iau uul câte unul și să le lipesc pe geam. Dar au un adeziv foarte puternic si nu se mai dezlipesc să le poți păstra. Am preferat să decupez și folia suport că era transparentă si se vede imaginea pe ambele părti, le-am găurit cu un ac încălzit și le-am pus șnur.

      Ștergere
  4. Si mie imi plac impachetarile personalizate. Foarte reusite. Dar imi plac mult si
    globuletele din stickere. O idee deosebita!
    Multumesc pentru noile minuni, Niko!
    O saptamana cat mai frumoasa!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult. Am dat întîmplător de ele la mare fix cum spun eu, că m-au salvat ca timp de lucru, care era deja în criză. Ce avusesem inițial în minte era deja complicat.
      O săptămână cu spor și ție.

      Ștergere
  5. Martinel s-a descurcat admirabil cu ornamentele Mos Craciun / elf - i-a ramas si ceva timp liber.
    Excelent ai impachetat darurile! Cred ca nu vrei sa vezi un cadou impachetat de mine! (daca nu e paralelipiped) :))) Ai prefera intr-o punga de cadou! 😊
    Si coronitele sunt frumoase! Poate ca ar trebui sa incerc si eu una - macar o miniatura.
    Pregatirile despre care povestesti imi amintesc tineretea - mai ales copilaria - cand era mare agitatie si la noi. Era fain de tot! Imi pot imagina atmosfera de la voi. Si ma intreb... cum se descurca blanosii cu aromele care ajung la ei?! 😊
    Spor in toate, M!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deja pe cele care u sunt paralelipiped le consider provocări. Efectiv de mică mi-a plăcut să împachetez și mereu caut idei noi, deși recunosc, când trebuie să împachetez...uite pe unde le-am salvat sau nu deschid laptopul și tot din memorie fac ce o ieși acolo.
      red că ai făcut deja coronița, n-am apucat încă să intru pe bloguri, momentan sunt încă la comentariile d la mine, dar urmează să merg în vizită.
      Nu-mi mai place agitația aia, da, era frumos, dar se adunau toți, de la bunici, la nepoși și lucrau împreună că taiau porcu în curte. Acum...cu joburile pe care le avem, cu școala copiilor...nu mai am timp de toate odată, încerc să mi le organizez din timp pe săptămâni, dar au reșit cumva să mă aglomereze acum fix cand aveam eu alte priorități. A trebuit să se descurce că am și făcut pe nebuna spunându-le deschis că eu le-am zis că nu am timp și să nu se întindă prea mult.

      Ștergere
    2. Inainte sa citesc aici am scris la "Coronita" ca imi lipseste agitatia despre care bombaneam la vremea cand era si pe aici aglomerat. 😊
      Am facut doar o poza, cu o coronita si cu soricelul.
      Oh! Si eu am ramas in urma cu vizitele pe blogurile prietene, cu raspunsul al mesaje... M-a blocat si "blogger", pentru ca nu puteam comenta si nu am putut, un timp, nici sa public mesajele primite... In tot raul e si un bine: am reusit sa ajung "la zi" cu paginile din Adventul fotografic. 😊
      Spor in continuare!

      Ștergere
    3. Perioada asta e imposibil să mai fil la fel, la timp cu toate. Treburile cotidiene se și înmulțesc fată de obicei cu pregătirie de sărbători, iar cu păstările zilnice pe bloguri, chiar e dificil
      Spor și ție!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!