joi, 29 decembrie 2022

Tranformări creative - Ianuarie 2023

 Calendarul provocărilor din 2023, al Transformărilor creative, începe în luna ianuarie cu ceva amintiri din perioada magică a sărbătorilor de iarnă și are ca temă:

Hârtia de împachetat / punga de cadou

Regulile generale ale transformărilor creative pot fi consultate în postarea de pe pagina principală (aici). Reamintesc că sunt patru teme, 3 impuse și una la alegere. Fiecare obiect realizat trebuie să se bazeze pe reciclarea/transformarea hârtiei de împachetat sau a unei pungi de cadou. Nu uitați de poza cu hârtia/punga de la care porniți. Deasemenea, ordinea în care le faceți este la alegerea dvs.

Pentru lămuriri suplimentare, nu ezitați să întrebați.


Temele lunii inanuarie:

  • Felicitare (S1/52 - 2-8 ian)
  • Tablou ( hârtia de împachetat sau punga cadou poate să fie inclusă fie în imaginea tabloului fie în rama acestuia)(S2/52: 9-15 ian)
  • Coperți pentru un caiet sau carte (S3/52: 16-22 ian)(nu este necesară crearea coperților de la zero. Se acceptă și învelirea unei cărți în coperți de hârtie pentru protecție)
  • Fii creativ! (S4/52: 23-29 ian)- tema dvs la alegere.
Spor și inspirație!

27 de comentarii:

  1. Super mega incantata sunt! Eu am de recuperat la Provocari Verzi o gramada de chestii (cand s-a facut nebunia cu photobucket si apoi mi-am pierdut si eu laptopul, am pierdut din materialele facute si trebuie sa le inlocuiesc - doar ca e asa o nebunie incat putina organizare nu strica - asa ca am sa folosesc acest minunat prilej, ca sa completez si zonele lipsa si sa onorez si temele lunare. si teoretic nu m-as aglomera prea tare (dar stim noi cum este teoria si cu practica... haha). Acum, mai ramane doar sa imi fi trimis si sora mea niste hartie de impachetat de la sarbatori (ca o rugamsem - slabe sanse.. dar eu sper...daca nu, trecem la sapaturi arheologice, haha).
    pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți sunt pe plac temele și sper să se potrivească și cu ale tale să nu te aglomerezi prea mult. Am vrut să fie mai lejer anul acesta calendarul, de asta și las tabelele deschise pentru toată luna.

      Ștergere
  2. Primul obiect a fost finalizat cu succes, lucrat cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fata mea adoră provocările creative. Mi-amintesc că și anul trecut s-a implicat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, la început de an, la mărțisoare. Sper ca anul acesta să participați la mai multe teme.

      Ștergere
    2. Îmi doresc, timp să fie! :)

      Ștergere
  4. La Multi Ani, draga Niko!
    Au aparut niste idei conexe, insa este complicat de explicat, ca nici mie inca nu mi-e clar, doar ca imi doresc niste lucrari mixed cumva pornind de la tematica ta. Doar ca fractionarea nu stiu daca va fi posibila.

    Un final de an cat mai placut si cel nou sa fie cu sanatate si proiecte minunat realizate.
    Martinel se mai pregateste pentru ceva, asa, sa ne mai uimeasca?
    Pupici!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suzana, m-ai făcut să-mi pun rotițele în mișcare. Sunt curioasă la ce te-ai gandit. Nu știu ce e cu fracționarea, dar probabil o să mă lămuresc pe parcurs ce ai vrut să spui.
      Martinel intră în hibernare momentan, până la următorul advent fotografic. I-a plăcut mult ideea cu poze intr-un anumit cadrul, așa co vrea s-o transforme într-o tradiție. Are timp pănă în decembrie să se hotărască daca tot el va fi mascota la ediția a doua sau predă stafeta altcuiva.
      Un nou an mai plin de realizari!

      Ștergere
    2. Niko, mi-ar placea ca pornind de la un subiect de baza sa apara in fiecare luna un proiect ... cu rama. Cu siguranta nu de fiecare data va putea fi separat pe teme. Asa cum am facut cu piatra. Mai am si un curs nefinalizat de desen si nu vreau sa-l mai reportez. Asa ca, daca reusesc, voi utiliza temele la alegere si celelalte daca se vor suprapune peste etapele proprii. Cam asa vad eu lucrurile acum! Asta, ca sa nu ramana curiozitatea pana maine!
      Lucrurile mereu se leaga interesant pentru noi, asa ca pot iesi idei interesante din tot grupul.
      Ba chiar as plusa spunand ca pe baza subiectelor de baza lunare, as putea cauta si la MFC idei noi. Cine stie ce mai pot descoperi.
      Pupici si sa ne reauzim cu bine in zilele urmatoare! 😘❤️

      Ștergere
    3. Înteleg ideea si pare chiar foarte interesantă. Spor la cursul de desen. În funcție de ceea ce ți se cere acolo să desenezi, cred că poți adapta uneori și la materialele de transformat de aici. Față de anul trecut, acum aici ai mai multe libertate de alegere, chiar daca 3 teme pe lină sunt impuse. Le poti face in orice ordine vrei. În plus le poți face si pe toate odată, nu unul pe săptămână, asta după cum îți dorești tu și după cum îți permite timpul.
      Esti isteață și inventivă. Cred că vei găsi metode inedite și interesante de a lega cumva proiectele între ele. Mult spor.

      Ștergere
  5. La mulți ani ❤️ Să ai succes în tot ceea ce îți dorești să realizezi ❤️ Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
  6. Am finalizat al doilea proiect creativ. Am furat startul pentru că suntem în vacanță, avem timp liber, disponibilitate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Voi încerca să particip și eu! Pare destul de interesant!
    La mulți ani! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi aaaaani! Ah! E in trei ianuarie 2023?! Nu conteaza! Sa fiti sanatosi si voiosi! 😊 ❤
    Sunt faine ideile pe care le-ai adus aici. Hm. Cum o sa fac, o sa vad... De data aceasta nu la timp ma refer, ci la pungi/hartie cadouri... Pe masura ce le primesc ori le daumai departe repede, ori e gasesc utilizare "practica": colectia de nasturi, sforicele, bobine cu ata, carti postale/felicitari si tot asa. In plus, in ultimii ani nici nu mai primesc in pungi de cadou darurile... Mai mult in hartie "reciclabila" (maronie), pentru ca am avut "grija" sa spun - de cate ori am avut ocazia - ca prefer "bio"; si la piata, cand cumpar fructe, oamenii stiu ca nu vreau punga si pun fructele direct in sacosa (de panza), la fel si la alimentarele de cartier unde fac cele mai multe cumparaturi (ocolesc supermarketurile cat pot - nu pe motiv ca nu "recicleaza", dar nu-mi plac) 😊
    S-au ambalat piticii. Astept sa vad cu ce idei vin - daca au unele! 😃

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rând, la muli ani!. Din hărtia maro reciclabilă crezi că nu poți face ceva? Mă gțndesc l niște flori vintage. Sau poți picta/desena pe ea. Poti folosi si punga maro de hârtie de la fastfood daca ai. Piticii sa se aliniezi cuminți și să scoată propunerile la înaintare. Spor si inspirație!

      Ștergere
  9. Gata! Am reușit să bifez toate cele 4 teme! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Am finalizat si eu proiectul nr. 4. Cat de "creativa" sunt vei intelege singura! :))
    De-ai sti cat entuziasm aveam cand mi-a venit ideea... de care s-a ales praful! :)) Pfuuu. Cred ca n-o sa reusesc sa mai fac vreun obiect, de care sa fiu macar in parte (mai mare) multumita, asa ca am venit cu ce-am facut.
    Sanatate si spor! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări. Mie îmi place proiectul tau. E chiar fain.
      PS: trebuie să mă mobilizez și eu. Am rămas în urmă.

      Ștergere
  11. Am gresit o intrare pt. ultima saptamana. Scuze.
    Weekend placut, Niko!😘❤️

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!