marți, 9 noiembrie 2021

Provocare de noiembrie - ziua 9

 Cumva azi îmi vin în cap tot felul de proverbe și zicatori romanești care caracterizează ceva ce se întâmplă cu mine sau în jurul meu. Sau care ar fi exact opusul a ceea ce se întâmplă.

”Cine se scoală de dimineață, departe ajunge”.
 Cu astă aș fi început ziua. Chiar m-am trezit de dimineață cu plan să gatesc, sa pun niste rufe la spălat și să sriu pe blog. Din tot ce mi-am propus nu am reuși decât să fac niște rulouri cu scorțișoară pentru micul dejun. Fetele le-au savurat cu câte o cana de lapte. Restul ... ne duce la urmatorul proverb.

”Planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg”
Din diverse motive m-am întrerupt din activitatea începută ca să  rezolv câte ceva, s-a mai adăugat o durere de cap bruscă care m-a trimis la orizontală pentru vreo 15 min, astfel încât, deja e 10, imediat trebuie să duc fetele la școală și eu nu am terminat cu blogul. Presimt ca nici nu o să termin curand.
Tot in categoria planuri răsturnate intră și dorința mea de a scrie pe blog despre grădină, în special despre flori. Ieri, florile Simonei m-au trimis de urgentă la ale mele. Le-am pozat fericită de cât de frumoase erau cu gând că fac din ele postarea mea de azi. Niste probleme tehnice intre telefon și laptop, apoi timpul de așteptare prea mare pentru descărcarea pozelor m-au facut să schimb macazul. Dar o să vorbesc și despre flori într-o zi.

Și ajungem la ”S-a trezit la miezul nopții și-a ajuns la stâlpil porții”: Nu cred că mai e nevoie de lămuriri de ce cred că mi se palică. Sper doar că nu toată ziua o să fie așa.

Următorul pe listă : ”Toamna se numără bobocii”
Nu știu de ce mi-a venit în minte acest proverb când de fapt eu mă gândeam la câte lucrui trebuie reparate : telefonul cu conectarea la laptop și salvarea datelor de pe el ( la momentul acela nu rezolvasem încă), apoi laptopul fetei de reinstalat ( aici e boala grea ca e de durata si trebuie timp), apoi schimbarea/repararea congelatorului, cel de care vorbeam într-o postare trecută. Cand e să fiu paralele cu tehnologia/electrocasnicele, apoi chiar sunt. Butonul meu de decongelare e de fapt buton de super freeze. Se pare ca doar cu el mai funcționeaza congelatorul. Prin urmare trebuie fie reparat fie înlocuit. Eu sper ca din acest proces să mă aleg cu o lada frigorifică.

”Nu lasa pe mâine ce poți face azi”
Asta îmi trece prin cap ori de câte ori se strică vremea, deși recunosc că de cele mai multe ori nu am cum înghesui mai multe treburi într-o zi. Eu funcționez pe principiul rezolvăm întâi urgențele, așa că nu conteaza ce plan mi-am facut pentru o anume zi, nu e bâtut în cuie. Inevitabil apare regretul că nu am reușit să fac un lucru sau altul. 
Azi, când am văzut că plouă, și plouă serios, mi-au venit în cap toate treburile din gradina care intraseră pe lista de rezolvat: de învelit smochinul, de ars frunzele de nuc( macar sunt adunate și puse la adăpost să nu le ude ploaia), de pus usturoiul și ceapa de toamnă ( ce am pus în solar nu prea e multumitor - au rasărit putine).

Mă opresc momentan aici, dar ”ziua e încă tânără”, probabil mai găsesc câteva proverbe până deseară. Dacă timpul îmi permite revin cu ele pe parcursul zilei.

Voi cum v-ați descrie ziua în proverbe?






4 comentarii:

  1. La mine, azi: Ziua buna se cunoaste de dimineata. (Am inceput ziua cu niste mailuri cu multumiri.) Astept tomnitele tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tomnitele in curand. Imi place proverbul zilei tale!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce idee buna mi-ai dat, sa pun usturoi si ceapa!poate reusesc si eu saptamana asta,n-am pus niciodata

    hihi, zile din astea am si eu destule :”S-a trezit la miezul nopții și-a ajuns la stâlpul porții”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spor la gradinarit Irina. Și eu sper să bifez usturoiul și capa pana la sfârșitul săptămânii acesteia. Și ne mai doresc și mie și șie și tuturor să nu mai simșim că ne caracterizează acest proverb.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!