sâmbătă, 6 noiembrie 2021

Provocare de noiembrie - ziua 6

 



Azi a fost despre mine, despre a mai adăuga încă o floare la buchetul vieții. Nu stau niciodată în această zi să mă gândesc la cum a fost ultimul an și la ceea ce am realizat sau ce aș mai vrea să realizez. M-am obișnuit în timp să mă bucur pentru ceea ce am, să spun un ”mulțumesc” în șoaptă pentru ceea ce primesc sau reușesc.  Nu prea îmi exprim dorințele cu voce tare, nu prea le formulez nici în gând, așă că azi m-am blocat când a trebuit sa-mi pun o dorință înainte să suflu în lumânări. M-am gândit în grabă doar la  sănătate subîntelegând într-un cuvânt că o doresc pentru toți.

De când îmi aduc aminte ziua asta am serbat-o mereu, fie copil fie adult. Cu petrecere cu aperitiv, friptură, tort, lumânări. Tot tacâmul. Și în timp am ajuns să consider că este una din cele mai obositoare zile din an, mai ales dacă e în week-end. Mereu am de lucru, mai ales ca femeie, în a pregăti petrecerea asta, mereu e curățenie de făcut, vreun aperitiv de terminat, dar mai ales de aranjat pe platouri


Îmi place enorm să fac aranjamente cu mâncarea, deși tot ce fac e la un nivel casnic, de gospodină simplă. Urmăresc des videouri cu bucătari care fac chestii deosebite și îmi zic că data viitoare fac și eu că e simplu și cumva când ajung să așez/ornez am uitat cu desăvârșire cum se facea. 

Cu tot stresul adunat uneori și cu toată oboseala, mă bucur din plin de ziua asta și de oricare altă zi când organizez vreo masă festivă sau petrecere. Ne place să sărbatorim cu fiecare ocazie, sărbatoare, zi de naștere sau aniversară. Bucuria de a fi alături de cei dragi, familie și prieteni, anulează orice stres și oboseală adunate în timpul pregătirilor. Iar când totul decurge lin, cu voie bună și întelegere...e superb.

.





6 comentarii:

  1. La mulți ani frumoși alături de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani! Sa fii sanatoasă si bucuroasă! Sa ai spor si inspiratie in tot ce realizezi! Te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu intarziere iti spun un calduros "la multi ani!". Sa fii fericita si iubita! Sa te bucuri de fiecare clipa!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!