luni, 22 noiembrie 2021

Provocare de noiembrie - ziua 22

Pregătiri, pregatiri....


Decembrie deja bate la ușă și cam e cazul să punem în practică hotărârile luate pentru activitățile de iarnă programate. Dacă până acum totul a fost sub formă de idei scrise pe hârtie, sau poze/filmulete salvate în calculator, de acum începem și partea practică.

Pentru calendarul organizat de fete pentru mine, azi am construit împreună o căsuță cu cutiuțe origami pe post de ferestre. I-am găsit chiar si locul unde va sta pe perete. Acum au ”arestat-o” fetele să o completeze cu mici scrisorele cu temele de lucru și să sigileze ferestrele.












Pentru ceea ce pregatesc eu fetelor, mi-am tiparit azi carduri pentru teme si urmează să le scriu de mână. Iubesc scrisul de mână, mi se pare mai cald, mai intim. Iar domnișoara cea mică iubește pixurile colorate și sclipicioase, prin urmare mami se conformează și scrie colorat. Activitățile pentru ea sunt cel mai dificil de hotărăt. Încerc să nu uit că e clasa a V-a și că nu mai are la fel de mult timp liber, plus că s-a înscris la baschet, iar în decembrie sunt și tezele. Norocul meu că s-au stabilit deja și acum știu cănd să pun activitățile cele mai ușoare : ceva decupat din hârtie, ghirlande, pictură. Dar pentru ea am în plan și activități mai laborioase : decoupaje cu servetele, reciclări de cutii/sticle...


Adventul de hartie, calendarul advent online începe să prindă și el contur. Am început să încarc temele pe classroom și să le programez pentru ziua corespunzătoare. Am emotii cu acest calendar, sper să iasă bine și să fie și ușor, dar și pe placul celor care vor să participe.

Tot online, dar pe blog, pregatesc un fel de provocare pentru mine. Voi continua cumva provocarea de acum cu postarea zilnică, dar cu niste intrebari/categorii ca la paginile de jurnal. In principiu postez ceea ce lucrăm fiecare, doar rezultatul final, dar completat si cu alte rubrici : un colind, o traditie, o poveste, un proverb, etc...

Pentru azi cam atât cu partea de ”artcraft” cum o numește sotul, mai departe trecem la treburile casnice și la listele cu lucruri de făcut. O zi spornică să aveți!











8 comentarii:

  1. Spor în tot ceea ce v-ați propus!

    RăspundețiȘtergere
  2. Activități foarte frumoase! Mult spor să aveți și bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim Claudia. Multa bucurie si tie!

    RăspundețiȘtergere
  4. cat de draguuut!vreau si eu sa fac ceva de genul asta cu fetele, o sa te urmaresc ca sa ma inspir :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adeventul de hartie il pun aici pe blog, e in lucru ostarea cu materialele necesare. Chiar va invit sa va inscrieti si voi.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!