duminică, 26 februarie 2023

Transformări creative - martie 2023

  Am ajuns la a treia lună a calendarului provocărilor din 2023, un calendar al Transformărilor creative, în care încercăm să mai reducem din poluare dând o altă destinație obiectelor ce se pot recicla. În luna martie vom transforma :

Cutii metalice

Regulile generale ale transformărilor creative pot fi consultate în postarea de principală (aici). Reamintesc că sunt patru teme, 3 impuse și una la alegere. Fiecare obiect realizat trebuie să se bazeze pe reciclarea/transformarea unei cutii metalice: cutie de biscuiți, de conservă, de pateu, cutie de la o cremă, doar să fie de metal. Nu uitați de poza cu cutia de la care porniți. Deasemenea, ordinea în care le faceți este la alegerea dvs  (perioada din dreptul temelor este doar orientativă pentru cei care vor să facă un obiect pe săptămână).

Pentru lămuriri suplimentare, nu ezitați să întrebați.


Temele lunii martie:

  • Ghiveci (1-9 martie)
Transformați o cutie metalică într-un ghiveci sau mască pentru un ghiveci cu flori/plante aromate, etc

 Sursa foto


 

  • Doză de suc/bere (10-17 martie)
Realizați un proiect de craft pornind de la o doză de suc/bere
Sursa foto și tutorial

 

 


                                
  • Minim două! (17-24 martie)

  Realizați un proiect de craft folosind minim două cutii metalice, fie că sunt unite intr-un singur obiect fie că fac parte dintr-un set  

Sursa foto 2 și tutorial

 



  • Fii Creativ! (25-31 martie) - tema dvs la alegere

Spor și inspirație!

21 de comentarii:

  1. Interesante temele alese de tine. Sper sa ma descurc onorabil (mai mut sau mai putin) 😊 si in luna martie!
    Multumesc! Spor si tie!
    Saptamana frumoasa! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur găsești soluția potrivită ție.
      O saptămână inspirată!

      Ștergere
  2. Ooops. Aici am fost lovita in plin 😂😂😂🤣🤣. Nu doar ca eu personal nu folosesc chestiuni in cauza (hai, o cutie de conserve poate gasesc pe la ai mei.. sau macar de la branza, sa zicem - desi sunt foarte inalte fata de cele obisnuite (ca de peste e mai dificil). Dar cu dozele...Nu cred ca am mai vazut doze pe la noi de pe la sf anilor 90, inceputul lui 2000.
    Cred ca as cumpara o doza, doar daca ar avea o jucarie in ea :))))) altfel nu. (Cu siguranta in Japonia as gasi asa ceva).

    Cu toate acestea, am ceva cutiute metalice, mai mult sau mai putin decorate (de ex am unele de la bomboane, pe care clar le pastrez ca atare). Dar... doze.. nu 🤷‍♀️.
    Ahhh.. si intr-un timp mancam porumb de la cutie metalica (anii 2000)... :)))).
    Le scriu parintilor despre conserve, sa vedem :))).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă gândesc cu ce ai putea înlocui doza de suc/bere dar nu prea sunt variante cu materialul așa maleabil ca la doze. Tot ce îmi vine în cap este partea metalică de la lumănările pastilă, dar nu știu nici ce ai putea face cu ele și nici dacă nu cumva împrumută prea mult miros de la lumânare.
      La noi cutiile de pateu, porum și ananas la conservă sunt nelipsite.
      Dozele de bere la mine apar destul de frecvent dacă e sotul acasa și mai ales vara la grătar. Soțul chiar colecționa într-o vreme să facă ceva, un fel de acoperiș din ele. Dar la cât de rar e acasă n-a mai ajuns să facă nimic de genul.
      A, acum mi-a venit o idee, tot el refolosea tavile de aluminiu de la plăcintele congelate, alea semipreparate care merg direct în cuptor. Tăvile alea sunt de obicei de unică folosință, se găsesc și seturi de tăvi noi de acest gen ( de cozonac am văzut). Ai putea înlocui cu așa ceva dacă le este mai accesibil părinților tăi. Dacă nu, vedem ce cutii îți aduc ei și pornim de acolo.

      Ștergere
    2. Oh!! Pastile.. da - uite din astea cred ca aveam intr-o cutie. Cand a plecat Dodo, vreo 40 de zile am tot aprins cate una, pana cand le-am terminat! Cred ca din ele as putea face ceva.Oricum e parca tema nr 2... va trebui sa le caut. :P
      Ah - cred ca stiu cam la ce tavi te referi (ghinion, nici asa ceva nu luam- haha). Parca se mai gaseau si cu cozonaci, intr-o vreme. Dar da - erau ca folia de aluminiu :D.

      Ștergere
    3. Hai că o sa găsim noi o soluție.

      Ștergere
  3. Ups, am adunate într-o pungă! Nu folosesc multe conserve, dar le țin pe toate. Doze... am văzut ceva foarte interesant pe un grup de fb, și aveam in plan să încerc. Chiar am și două doze goale (mă dau afară din casă materialele păstrate pentru proiecte viitoare). Așa că... sa le folosim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ideiile mele se împletesc cu intențiile tale. Așa vei avea motiv să te apuci de ele fără să mai amâni cum suntem tentate să facem. Și eu străng, le pune mereu deoparte că merge să fac aia sau cealalta din ele și ...apoi amân că nu am timp. De altfel ideea acestori provocări de aici a plecat în acest an, din nevoia de a mai foosi tot ce am adunat.

      Ștergere
  4. Multumesc Niko pentru subiecte si tutoriale.
    Deocamdata sunt 'blank'. Voi vedea ce si cum...
    Seara frumoasa! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  5. La tema a doua cu doza...trebuie sa facem un suport de lumânare sau putem face ce vrem din doza?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am avut o cutie metalica potrivita pentru ghiveci/masca... Am gen... penar, sa zic asa, si una stil caseta, dar nu mi-a mers mintea cum sa le fi facut ghiveci. Am folosit doza de la bere (si cu dozele a fost cu "cantec"!). 😊 Erau mai multe - adunate "c-o sa le transform" - si le-am aruncat inainte de Craciun (prea erau de mult si... nimic).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow, ce pățanie! Mi s-a întâmplat deca asemănător, deși știam că urmeaza aceasta temă. În ianuarie am strâns dozele de suc si le-am pus bine. Dar atât de bine că nu le-am mai găsit nici acum. Pentru poză am descoperit una rătăcită în cutiile de pringles, dar când am fost la control mi-am luat iar suc așa că acum am cu ce lucra.
      A, doza de suc/bere este tot o cutie metalică. Poți folosi doze le toate temele.

      Ștergere
    2. Hahaha! Faza cu "pun bine" si bine ramane pus am trait-o de atatea ori incat am inceput sa scriu etichete pe cutii (sa stiu ce e in ele) - imi ia ceva timp scrisul etichetelor dar reusesc sa gasesc mai usor lucrurile. 😊 Cu toate etichetele, sunt si lucruri care nu se "potrivesc" in cuti de depozitare si pe acestea continui sa le caut. Cand fac ordine le mai schimb locul si apoi... Oh! 😊 Dar, cica, e bine sa mai schimbam locul lucrurilor, sa nu se "rutineze" creierul prin "automatisme".

      E bine ca pot folosi dozele! 😊 Dar de o cutie de metal tot am facut rost - am vazut la Rux "viermisorul" pentru relaxare din margele si l-am vazut ca pe un porumb fiert si pentru ca mi s-a facut pofta de porumb fiert am cumparat doua conserve cu porumb (una am devorat-o - continutul, adica) 😊 Ramane sa gasesc o idee pentru aceasta.

      Am "adus" doua farfurioare asemanatoare celor din poza-model pentru saptamana 2. Seamana, ale mele cu cele din poza, dar... nu rasare. 😊

      Ștergere
  7. Am reușit și în această lună să bifez toate cele patru teme! Acum o să stau cumințică (în grădină :))))) să primesc temele pentru luna aprilie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ieri am uitat sa revin... :(
    Am venit azi, sa anunt 😊 ca am terminat temele primului trimestru.

    Saptamana cu spor si bine iti doresc! ❤ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări. AM descoperit mai greu mesajul că intrase la moderare. Nu înteleg de ce nu mi-a apărut imediat, de obicei cand intru la comentarii mi le arată pe cele ceaveau nevoie de moderare. Acum iar s-a mai schimbat ceva.

      Ștergere
  9. A fost greu dar am reusit sa bifez tot! Imi pregatesc materialele... am prins gustul si sper sa reusesc si luna viitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări. Luna viitoare sper să vi se pară mult mai ușor. Eu așa am încercat să programez.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!