marți, 14 februarie 2023

Pernuțe din haine reciclate - Transformări creative februarie (3)

Anul aceasta ne-am propus să reducem din poluarea pe care o creăm zi de zi, reciclând cât mai mult posibil și folosind în creațiile noastre materiale reciclabile. Astfel a luat naștere calendarul recreativ din 2023 , Transformări creative. În fiecare lună vom lucra cu un material ce se poate recicla.


Luna februarie este dedicată transformării hainelor/materialelor pe care nu le mai folosim din diverse motive: - au rămas mici, s-au rupt, pătat etc.


Săptămâna aceasta în calendar avem ca temă impusă un covoraș, obiect de care m-am și apucat dar ... cam târziu se pare că la „viteza” mea de lucru, nu am apucat să-l termin până azi când se presupune că se încheie a doua etapă. 

Știind că pernuța o voi termina mai repede, fiind deja hotărâtă la model, iar regulamentul permite să lucrăm în orice ordine dorim, am trecut azi la confecționarea pernuței.  



Îmi doream de mult o pernuță dintr-un tricou cu franjuri înnodați pe margine. Am găsit acum momentul ideal s-o fac chiar dacă la scară mai mică.  


Materiale folosite : restul de tricou rămas de la covoraș, o bucată de material de la un dos de pernă și fetru roșu. Trebuia să folosesc niște inimioare azi de Sf Valentin. A și vatelină pentru umplutură. Am uitat s-o pun în poză.



Mai întâi am făcut un puiuț de pernă pătrat din materialul galben, apoi din tricou am tăiat două pătrate mai mari pe care le-am franjurat pe fiecare latură. Cu ele am îmbrăcat pernuța. Franjurii i-am înnodat câte doi pentru a „coase” tricoul pe pernuță. Din fetru am tăiat patru inimioare, câte una pentru fiecare membru al familiei mele. Fiecare inimioara a fost cusută pe margine cu fir alb și lipită folosinf pistolul cu silicon.


Și pentru că atunci când îmi căutam materialel am mai găsit niște resturi de la fețe de pernă modificate sau de la pantaloni, 



am mai făcut niște pernuțe simpatice. Două în formă de măr, materialele alese de piticot:




Și două pisicuțe drăgălașe:



22 de comentarii:

  1. Sunt superbe toate pernutele! Felicitari si pentru modelele alese si pentru... vrednicie. 😊 Eu abia am reusit o mini perna...
    Abia astept sa vad si covorasul - ceva de genul am inceput si eu... dar nu-mi dau seama daca e aceeasi tehnica de lucru.
    Acum cativa ani am avut piticii aliniati pentru perne imbracate in tricouri! Incredibil cat de mult mi-a placut sa franjurez si sa innod franjurile! 😊
    Spor in toate! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, am făcut multe că aveam niște pitici pe creier că vreau și modelul ăla și pe ăla. În plus m-au ajutat mult resturile din fetele de pernă găsite. Nu știu cum se face dar am tot primit fete de pernă pătrate, multe de pe la bunici, iar eu am numei perne drepunghiulare, 50x70. Am modificat tot ce am primit tăind pur si simplu din fata de pernă la dimensiunea necesară. Așa se face că am avut de exemplu pentru pernele pisicuță cusute deja pe două laturi (colțurile de la ce tăiasem). Plus că pe mine mă ajută masina de cusut. Daca nu era ea, nu aș fi făcut atâtea.
      La pernuța cu franjuri - materialul era cam mic și deci franjurii mici. Mi s-a părut muncă de chinez mai ales că degetele mele păreau de uriaș în comparație. Dar trebuie să încerc și varianta pe un tricou mai mare.
      Spor și ție!

      Ștergere
  2. Ce frumos!
    Oare mi-ar ieșii și mie?
    Eu nici să cos cum trebuie nu știu!🙈

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ți-ar ieși. Iar daca vrei o pernuță pur decorativă poți încerca să lipești cu pistolul cu silicon în loc să coși. Sunt multe tutoriale pe youtube.

      Ștergere
  3. Si eu am facut o gramada de perne (ca in povestea aceea cu multe perne.. lol) dar... in GAND :)))). Deocamdata. Same old, same old. Toate cele vechi vorba englezului/romanului. Adica am materiale, dar fix cand am nevoie ciuciu. Parca vad ca ma trezesc cu ele dupa tema :)))). (desigur, glumesc - sper sa nu fie cazul).
    Imi plac ENORM pernutele mar :D Si eu am in plan (asta ar fi planul A) sa fac o pernuta in forma de ceva. Doar ca e ceva destul de complicat si nu stiu daca va si iesi. Asa ca planul B este sa fac ceva-ul pe perna. Dar si asta e destul de complicat... :))) Asa ca vom vedea.
    Imi place si ideea de covoras!! Fooooarte tare :D Mult spor !
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incepusem azi să raspund la comentariul tau și cred că m-a intrerupt cineva si am pierdut comentariul. În gănd am eu mute idei de covorașe, dar abia abia lucrez la cel început. Adică mie mi se pare că lucrez mut, dar nu se vede că înaintez.
      Sper să îți reulească planul A, deși sunt sigură că și planul B va fi la fel de spectaculos.
      Spor și ție!

      Ștergere
  4. imi plac atât de mult! si eu am facut acum câtiva ani doua pernute decorative, pe tema Halloween. Vrajotoare ☺ Pernutele au "picioruse" (ca franjurii) ☺
    Foarte faina ideea pisicutelor ☺
    Felicitari! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi imaginez că sunt foarte drăgălașe pernuțele vrăjitoare cu piciorușe și bănuiesc pălării specifice.
      Nu-mi aparține ideea pisicuțelor dar mi-a plăcut mult și a trebuit să încerc.

      Ștergere
  5. Vaaaai ce pernute frumoase! Nu stiu care imi place mi mult, cea cu inimioare sau cele cu pisicute!

    RăspundețiȘtergere
  6. M-ai entuziasmat cu pernutele tale! Am vazut si eu un tutorial cu franjurii aia.
    Ti-au iesit foarte frumos. Merele sunt minunate, dar pisicutele sunt geniale.
    Felicitari, draga Niko! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Suzana. Pernuțele au fost împărțite de fete după preferinte: una merele, cealaltă pisicuțele. Mie mi-au rămas inimioarele.

      Ștergere
  7. vai, ce dragute sunt!imi place mult covorasul, il pun pe lista de facut :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Covorașul mie îmi pune răbdarea la încercare. Nu avanseaza la fel de repede pe cat mi-aș dori

      Ștergere
  8. Foarte frumoase și vesele pernuțele!
    Căutând linkul cu tabelul am dat peste postarea ta și am vazut că am folosit aceași tehnică la covoraș!
    Felicitări!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!