miercuri, 22 februarie 2023

Ghiocei - MFC (48)

 



 


 










 Pozele sunt din arhiva personala

Pentru jocul Miercurea fără cuvinte, găzduit de Suzana

14 comentarii:

  1. Ce frumosi sunt! Iubesc ghioceii 🤗
    Happy WW Niko draga 😀

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaaaaaa ce frumos!!! Ai si ghiocei cum sa le zic.. ca nu sunt chiar salbatici (s-au "domesticit", haha cresc in gradina) si ghiocei de gradina (am vazut eu unul in poza cu nr 5, haha). Ai si albastrele??? :O. Ador albastrelele ... imi plac ghioceii salbatici au un parfum minunat (apropo, am patit-o odata prin anii 2000 in Bucuresti. mi-am luat de la un batranel care statea la gura metroului si cand am ajuns si eu acasa si i-am mirosit .... erau parfumati cu parfum bulgaresc de trandafiri... ha!!).
    Dar revenind. imi place mult la tine!! :D
    Multumiri pentru ghiocei! Happy WW!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ceva albăstrele dar nu aici e joc de lumini.
      Ghioceii din primele 3 poze sunt aceeași tufă în zile diferite și sunt aceeasi care se vedeau în zăpada mai demult.Încă rezista. I-am pimit de la mama și le spune tot ghiocei de grădină. Sun mai mari decât restul. Cel care e diferit, nu stiu ce să spun depsre el, a iesit pe terenul care l-am cumpărat anul trecut. Ceilalți sunt ghiocei de păudure, cumpărați in buchețele de la piată. Tot ce avea bulb am plantat în zona aia.
      Happy WW, dragă Rux.

      Ștergere
  3. Am vazut anul trecut in piata tipul acela de ghiocel special, -a cincea poza-. Este foarte vechi soiul. In zona lor probabil de vreo 100 de ani tot a ramas.
    Iti las o postare cu o poza cu ei:
    https://suzanamiu.blogspot.com/2019/03/duzina-de-cuvinte-206-miresme-de.html
    Asa ca te rog sa ii ingrijesti bine, sa nu pierzi soiul!
    Multumesc pentru floricelele proaspete, Niko!
    Happy WW! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. După formă m-am găndit că e un fel de ghiocel de grădină, de asta l-am și pus aici. Mulțumesc pentru confirmare. O să am grijă să-i mut undeva la soare că au cam multă umbră unde sunt acum.
      Happy friday de-acum!

      Ștergere
  4. Flori superbe! Vine primavara! O zi faina! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa se presupunea, dar azi a venit unvant rece rece și la vreo 10-15 km de noi în seara asta a nins puțin. Cred că iarna și-a dat seama că a stat cam puțin pe aici.

      Ștergere
  5. Primavara incepe sa-si intinda trena impodobita si parfumata. 😊
    Sunt minunati ghioceii! Ce fain ca ii aveti in gradina - mie mi-e "mila" cand ii vad ofilindu-se in vreun vas - nu prea rezista mult daca nu sunt in pamant (e o constatare personala, deci nu stiu cat de adevarat) 😊
    Gradina bogata si frumoasa sa va fie!
    Happy joi! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici mie nu mi se pare că rezita prea mult in vas. Poate doar cel special de grădina după cum aratau cei din link-ul pus de Suzana. Special al luat din piață doar ghiocei cu bulb, ca să îi pot planta.
      Happy friday!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!