duminică, 7 ianuarie 2024

Bucurii de ianuarie {1/2024}

 

Iată-mă în al treilea an consecutiv că răspund cu „da” la provocarea lansată de IrinaBucurii de ianuarie, ajunsă acum la ediția a patra. Este o provocare lansată de  în ideea de a alunga ”întunericul și deprimarea” caracteristice acestei luni, ce urmeaza după strălucirea și veselia ”celei mai minunate luni ale anului”. Eu în continuare cred că ar trebui să facem în așa fel încât orice lună în care ne aflăm să o simțim ca cea mai minunată.

Pentru mai multe detalii despre fiecare rubrică, intrati pe blogul Irinei.

Anul acesta începe după o perioadă de stres personal cam mare cumulată cu oboseală, ceea ce mi-a cam indus o oarecare stare „blue”. Probabil la acest moment sunt influențată și de vremea rece care s-a instalat brusc după ce de sărbători am putea spune că am avut primăvară. Prin urmare, sper ca această provocare să-mi readucă zâmbetul pe buze.


Colțișorul meu confortabil 

Ca de obicei la început de an, e vorba de canapea, o pătură groasă și o carte interesantă, despre care veți citi mai multe în articolul de mâine.



Un proiect creativ 

Nu am fost prea creativă în această săptămână, m-am ocupat mai mult de orzanizare și de adunat materialele necesare pentru proiectele pe care mi le-am propus.


Tratația săptămânii 

Făcusem azi o tavă de rulouri cu scorțișoară, dar până să mă dezmeticesc eu că îmi trebuie poză, se mâncase deja aproape toată. Vă las și o poză cu tortul de mere din noaptea de Revelion. În fond l-am mâncat fix în această săptămână.

 


Plante/flori

Mi-au înflorit două orhidee, una albă și una gălbuie. Dar văd că am multe tije cu boboci, aproape la toate plantele e câte o tijă. Abia aștept să înflorească.


Lumini și luminițe

Am reluat obiceiul de a aprinde o lumânare zilnic:


Grija de sine

Nu știu cum am reușit  la finalul anului trecut, dar am uitat să cumpăr calendar pentru 2024. Am vrut să comand de pe net, dar nu stiu ce nu m-a convins, uneori tot când vezi efectiv fizic parcă poți alege mai bine. Mai aveam de luat câte ceva, așa că aseară am fost la cumpărărturi cu fetele și ne-am luat și calendare, fiecare pe al ei. Întâmplător am ajuns la un hipermarket care avea instalat în parcare un mini orășel al copiilor. Am profitat că era liber și ne-am răsfățat cu niște ture în mașinuțele bușitoare.


Rugăciune/Recunoștință/Meditație/Jurnal

 Ca de obicei, la această rubrică vorbesc mai mult despre recunoștință și despre Bullet Journal pe care l-am mai completat în timp ce îmi organizam provocările acestui an.


14 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Au arătat. Intre timp s-au terminat de tot. Tocmai am fost informată că a dispărut si ultima bucată.

      Ștergere
  2. Ce bunătăți ai pregătit, dragă Niko! Arată delicios. Sau mă rog, au arătat, dacă zici că deja s-au evaporat. :))) Și florile sunt frumoase, și lumânarea... Dar, fotografia din parcul de distracții e minunată. Mă bucur mult că ați petrecut atât de frumos!
    Și eu mă organizez mai bine de câțiva ani, de când folosesc bujo-ul.
    Să ai o lună ianuarie plină de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Dana. Sunt unele din bunătațurile noastre preferate pe timp de iarnă.
      Da, Bujoul meu așa cât de simplu e, mă ajută să mă organizez mai bie. În primul an am incercat să fac cat mai multe rubrici in el, ca la carte cumva, dar nu prea a functionat. Observ că mie mai comod să pornesc de la simplu si să adaug de la an la an cate ceva ce simt că am nevoie.

      Ștergere
  3. Totul este minunat, insa orhideele sunt superbe. Singura mea floare nu se lasa inflorita.
    Cred ca trebuie sa o mai ajut cu cate ceva.
    Rulourile alea cu miros de scortisoara sunt perfecte pentru zile reci.
    Sa te bucuri de tot ceea ce faci, draga Niko! O saptamana usoara! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scriam despre orhidee si mă gândeam la crăciunițele tale nu mp deranja că au înflorit de Crăciun. Ale mele hibernează.
      La fel și ție Suzana.

      Ștergere
  4. Ce coltisor draguuut! La mine coltisorul dragut este noaptea cand ma cuibaresc la somn :))))))).
    Orhideele sunt superbe. Astept sa vad orhideea lui Buni.. deobicei in ianuarie facea macar o floricica :).
    Imi plac masinutele astea. nu imi plac buselile.. :))) Am o amintire superhaioasa de la mare, de la ultima cursa in astfel de masinute :))). Am intors masina brusc si am pornit pe contrasens (altfel ar fi intrat fix in mine unu... un tip oarecare pe care nu il stiam si nici nu ne stia .. eram cu o prietena in masinuta si eu conduceam. O pusesem pe ea sa vada daca vine ceva spre noi dar totusi m-am si asigurat. A zis ca nu mai merge cu mine.. :)))))) Dar cu toate astea nu ne-a lovit si nu am lovit pe nimeni.
    :)))
    pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar fără nicio bușeală deloc nu au niciun farmec. Sunt fan al acestor tip de distractie de cand mă stiu, încă din perioada cand abia găseai mașinută în care să te urci. Cele de pe vremuri mergeau si cu spatele mai mult. Era o oartă să eviti ambuteiajele, să fii bușit din lateral ( mai bine intrai frontal dacă nu aveai scăpare). Adr dezvoltau adevărate abilități de șofer. Astea de acum nu au viteza celor de atunci, nu au aceeași fortă, nici să vrei nu mai boți buși ca atunci. Dar m-am distrat. La prima tură era un puști (de fapt a fost la toate turele) care începuse să o tot loveasca pe cea mică. Când am văzut ca e prea insistent, am intervenit, o dată l-am lovit să-i deviez traiectoria, și apoi a intrat intre ei. După aia s-a mai potolit, nu o mai căuta intenționat s-o lovească. ACum in aceste mașinuțe se dau părinți cu copii mici, înainte păână pe la 14 ani nici nu aveai ce căuta în apropierea lor, dar să mai si te urci in vreuna.

      Ștergere
  5. Ce de bucurii! Păturica aia de blăniță mă atrage și pe mine maxim! Dar toate îmi plac, mașinuțele numai de pe margine, nici mie nu îmi plac buselile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vreo trei astfel de păturele, unele mai subțiri. Asta e cea mai groasă, numai bună pentru acest anotimp. Cu mașinuțele...esu sunt mare fan al lor, mai ales ale celor de pe timpuri. Pe vremea aia era cea deosebit să nu te bușești rău și să nu te blochezi într-un ambuteiaj - asta era scopul meu principal pe atunci, să nu fiu prinsă la mijloc.

      Ștergere
  6. Toate ca toate, dar masinutele! uau! Nu m-am mai dat cu asa ceva de nici nu stiu cati ani! (oricum, nu mai eram adolescenta cand m-am dat ultima data - la Bucuresti)
    In adolescenta, foarte aproape de cartier, instalau "arena" pentru aceste masinute. Seara de seara eram acolo cu o prietena si ne distram de numa'! Incercam sa evitam cat mai multe busituri! In timp am devenit experte 😃 Doar din ambuteiaje nu scapam nebusite - dar asta e aproape firesc.
    Cat de fain! Or mai fi adus si aici, dar eu nu mai stiu ce se petrece prin oras...

    La mine a inflorit "craciunelul"! Mda... doar o floare s-a deschis (mai sunt cativa boboci, dar nu par a vrea sa se deschida).
    Cat mai multe bucurii iti doresc! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aiai era distractia și fala cea mai mare: să reușesti să te dai o tură fără să intri in ambuteiaje. Bușituri...le provocam eu ca să scap din capcane să nu fiu prinsă la mijloc. Si da, dasa devenisem experte. Azi, la volanul mașinii personale descopr că folosesc din aptitudinle dobandite atunci. Cred că poate să ți se explice oricat la legislație cum trebuie să manevrezi masina să eviti o ciocnire, un derapaj, tot la mașinițile busitoare cred că înțelegi mai bine. Chiar mi-a fost dor de o astfel de cursă. Fetele și sotul se dădeau an de an, in special la mare, dar eu stăteam pe margine. Acum n-am mai stat.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!