vineri, 19 ianuarie 2024

Felicitare dinamică cu fantă de glisare- TC24 (01-01)


Prima temă impusă a transformărilor creative din ianuarie presupune realizarea unei felicitări folosind hârtia de împachetat. Anul trecut la aceeași temă, foloseam hârtie rămasă de la cadourile de Crăciun. Mi-au plăcut mult acele felicitări crăciunistice. Anul acesta am fost fericită să am și altfel de hârtie de cadou, unele cu flori și cum s-a ivit ocazia să am nevoie de felicitare pentru cineva anume, am ales să folosesc hârtia pe împachetat cu panseluțe. Am auzit că cineva anume preferă culoarea mov și sper că memoria nu m-a înșelat asupra persoanei că la acest moment felicitarea e deja pe drum spre destinatar.

În noiembrie când am participat așa trunchiat la provocarea felicitărilor zilnice de la Beccy, am auzit pentru prima dată de „kinetic card” și am căutat informații neștiind ce înseamnă. Am găsit un articol în engleză cu ceva explicații și mai multe exemple de astfel de felicitări. Ce am înțeles de acolo este că această denumire se referă la toate acele felicitări care implică o anume mișcare a elementelor și aici nu mă refer la simpla deschidere a unei felicitări clasice. Din câte am înțeles acele cunoscute feticitări numite pop-up, cu forme 3d care se ridică la deschidere se înscriu la această categorie, kinetic card. Am aflat totodată că fără să știu făcusem o astfel de felicitare, prima pe care am realizat-o eu pentru acea provocare din noiembrie Flip- flop card.

Am căutat o variantă de traducere în română a denumirii, și deși avem termenul cinetic în limba noastră, felicitări cinetice sună ciudat. Mi s-a sugerat dinamic și cred că acesta ar fi termenul potrivit de descriere al acestui tip de felicitare.

Mi-am dorit încă din noiembrie să mai fac o astfel de felicitare, dar atunci nu am mai avut timpul necesar pentru documentare. Acum am descoperit o pagină de facebook a unei doamne Srushti Patil cred că din India cu multe tutoriale explicite cu fel de fel de astfel de felicitări. Pe canalul ei de Youtube le pot găsi mult mai ușor. 

Din tot ce-am văzut acolo, mi-am ales pentru început o idee ce mi s-a părut mai ușoară, o felicitare cu două mini felicitări pe ea ce sunt ținute închise de o piese mobilă (în tutorial era o inimă) ce gliseajă în jumătăți pe o fantă din mijlocul cartonului de bază. 

Nu pot explica prea multe despre realizarea felicitării, mai ales că nu am făcut poze decât cu materialele alese și cu bucățile de carton/hârtie tăiate corespunzător dimensiunilor indicate. Pur si simplu am urmărit pas cu pas tutorialul. Și l-am respectat atât de bine încât atunci când am vrut să trimit felicitarea n-am găsit loc unde să scriu ceva pe ea. Greșeala bine-nțeles că-mi aparține, pur si simplu ar fi trebuit ca la felicitările mici, în interior să lipesc măcar un carton alb pe care să se poată scrie ceva. Am ales să o las pe aceasta așa, chiar dacă era posibil de adăugat cartonul alb chiar și la final, dar ar fi acoperit hârtia de împachetat cu model din interior, cea care face legătura cu piesa mobilă.

Ce mi-ar mai trebuit pentru această felicitare: un plic pe măsură, dar încă nu am învățat să fac decât plicuri standard din coli de dimensiuni 21x21 cm. Va trebui aprofundat acest subiect.


Felicitarea din tutorial arată super profesionist. Nu pot decât să sper că felicitarea mea va fi pe placul destinatarei.

12 comentarii:

  1. Foarte reusita felicitarea facuta de tine, daca nu aratai etapele de crearensi explicatiile, as fi crezut ca este o felicitare cumparata.
    Minunat. Ai facut ceva folositor si te ai deconectat prin munca creativa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Carmen pentru cuvintele tale. Da, am redescoperit plăcerea în a face felicitări. Deja lucrez la altele, unele cusute.

      Ștergere
  2. Deosebit de frumoasă felicitarea asta! Arată profesionist. Iar hârtia cu panseluțe și cea mov sunt cireașa de pe tort.
    Destinatara ar trebui să fie încântată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Între timp felicitarea a ajuns la destinatară și se pare că am nimerit-o cu movul. Multumesc mult, Pompilia.

      Ștergere
  3. Foaaaaarte frumoasa felicitarea si foaaaaarte interesanta! 😍 Hartia cu panselute e superba!

    Sa vezi ce felicitare "pop-up" am facut! 😃 M-am straduit, dar... (urmeaza sa public postarea)
    Weekend placut iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incerc să ajung pe bloguri cat de curând posibil. Mă împiedică o răceală care mă tot trage la somn. Dar sunt sigură că nu e asa rău cum lasi să se înțeleagă.
      Mulțumesc petru apreciere.

      Ștergere
  4. Arata exceptional. Parca as explora tutorialele ei, desi... Am sa-mi pastrez linkul, ca am vazut niste chestii dragalase. Am avut o singura tentativa la Beccy insa am facut-o dupa model si mi-am prins urechile. Asa ca am traume cu asa ceva...Poate iti ei o placa de biguire mare. Acolo da dimensiuni pentru plicuri mai mari. (https://dacomag.ro/acasa/6178-placa-biguire-multifunctionala-pb002-daco-.html) Ideea este ca trebuie si hartie mai mare, sau eventual hartii lipite. Poate foloseste info.
    Felicitari pentru realizare, Niko! Weekend placut! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru link. Chiar nu stiam cum se numesc acele plăci. Am ceva asemanator, special pentru plicuri, dar l-am studiat destul de mult.
      Eu chiar vreau să mai incerc si altceva din acele tutoriale.

      Ștergere
  5. Daca te referi la tiza ta (de nume) atunci da, ii place violetul (si am retinut pentru ca si mie imi place.. hahhaha).
    felicitarea e superba. Am tot vrut sa incerc si eu diferite modele din acestea, dar la Buni nu am net si aici cand ajung, in ultima vreme, sunt asa de obo, ca abia mai reusesc sa ma uit ce ati mai scris :)).
    dar mi-am salvat si acest articol si sper sa reusesc anul acesta sa incerc si eu acest tip frumos de felicitare!!
    Felicitari :*!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aflu că și tu ești fan mov.
      Succes cu tutorialul âți doresc. Nu e chiar așa dificil cum pare.

      Ștergere
  6. Superbă felicitarea! Mulțumesc foarte mult! Da, imi place violetul, toate nuanțele. Am fotografiat-o din mai multe unghiuri, însă nu am apucat să postez pe blog!
    Imi place! Felicitări! Zi frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!