sâmbătă, 6 ianuarie 2024

Provocări 2024

 Am ales această poză pentru azi din mai multe motive. În primul rând vroiam să vă arăt ce felicitare frumoasă mi-a trimis Suzana. Nu puteam să las tocmai darul de la ea să treacă neprezentat. Și - așa e de ceva timp în posesia mea și nu vorbisem despre ea.

În al doilea rând, îmi propusem oricum să vorbesc azi despre provocările anului 2024 pe care le-am ales. Bine, aș fi vrut eu să vorbesc de ele de ziele trecute, dar nu am vrut să dublez articolele zilnice și să mă chinui apoi să găsesc subiecte pentru zilele care nu au subiecte prestabilte (cum e MFC-ul). Cum aveam nevoie de o poză pentru acest subiect, inițial m-am gândit să desenez ceva, dar felicitarea Suzanei mi se pare cea mai protrivită pentru că e realizată fix pentru o provocare de care o să vorbesc mai jos.

Până acum am crezut că lista mea de provocări de anul trecut va fi mult simplificată prin ceea ce mi-am propus anul acesta, dar acum când am luat-o la cercetat, descopăr că din contră se pare că și aceasta din acest an va fi destul de stufoasă. Nu pot decât să sper că mă voi orzaniza mai bine și le voi duce pe toate până la capăt. 

Dar să le luăm pe rând. Provocări care se întind pe tot anul (sau aproape tot anul):

  • 365 de poze pe blog - anul trecut a fost cu suișuri și coborâșuri, dar cu ceva repuperări pe ultima sută de metri am reușit s-o finalizez cu bine. E o provocare pe care am reluat-o deja în acest an, 366 pozeblog. Pare destul de mult ceea ce mi-am propus, dar am realizat că de fapt mă ajută să mă organizez mai bine.
  • Transformări creative - continuă în acest an (TC24) într-o formulă puțin modificată, lăsând ultimele două luni din an libere pentru alte provocări.
  • Provocări verzi - Anul trecut mai mult am studiat terenul. Am pornit cu avânt și am terminat prin abandon. Dar am văzut că multe teme se pot combina cu Transformările creative, motiv pentru care voi și încerca să cer lunar ceva comun acolo unde este posibil astfel încât să pot participa la ediția din acest an.
  • Clubul de puzzle - nu e tocmai o provocare, nu are termene limită și nici postări regulate. Mai degrabă e o galerie a puzzle-urilor pe care le facem cu un premiu la final de an. Personal mi-as propune să fac și în acest an unul pe lună, dar deși anul trecut am făcut mai mult de 12, au fost luni în care nu am făcut niciunul. Așa că mai bine spun minim 12, oricând voi avea timp să le fac.
  • Felicitări - Am mai încercat într-un an să fac felicitări ca urmare a provocărilor lansate pe un blog de profil. Nu am reușit prea mult, dar după experiența anului trecut din noiembrie, aș încerca să fac o felicitare le lună după tematica dată de Beccy. Plus cele de la Transformări Creative.
Provocările ce se țin într-o lună anume:
Anul trecut îmi propuneam o listă de cinci, din care am făcut complet doar 3:
    •  Bucurii de ianuarie - organizată de Irina (Dulce casă) - Nu ar fi rău să o fac și în acest an. Depinde și de starea mea de mâine deși 90% sunt deja spre da. Irina a deschis deja ediția a patra.
    • Căminul tău, un colț de rai - luna octombire, adus inițial la noi de Irina. Anul trecut, Corina  (Prima zi) a modificat rubricile astfel încât mi s-au potrivit și mie mult mai bine. Și acesta va intra în plan pentru octombrie.
    • A Month of Holiday Cards Challenge - provocare de noiembrie . Am aflat de ea de la Suzana și am urmărit-o cu drag în 2022, chiar dacă nu am participat.  În 2023 am testat apele cum se spune. Nu am fost tocmai pregătită pentru ce înseamnă acest tur de forță. Sper că anul acesta să pot bifa cu brio toate cele 30 de felicitări.
    • Tot în noiembrie, jurnal de recunoștință - o idee lansată în 2022 de Corina(Prima zi). Nici nu m-am apropiat de ea că să fiu sinceră. Cred că am și uitat complet. Nici anul acesta nu va fi pe lista. Corina mai are lansată anul trecut o provocare în noiembrie -decembrie, numită Călătoria spre Crăciun. Nu am participat și nici nu o voi face, pentru mine acestă călătorie e reprezentată de cele două provocări din decembrie organizate de mine, dar poate cineva e interesat să și-o treacă în agendă.
    • Adventul fotografic luna decembrie, organizat de mine va ajunge la ediția a treia - doar fotografia cu mascota într-un anumit cadru, lângă un anumit obiect, fără realizarea de ornamente sau alte obiecte handmade.
    • Adventul Exploratorului Creativ, lansată anul trecut care sper să devină o tradiție anuală.
    • Împodobim bradul virtual - cu Rux (Copilărim) la finalul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie.
    • Felicitări călătoare - O rubrică lansată cândva de Rux pe blogul Provocări Verzi. Am înțeles că se va redeschide în acest an.
Și mai sunt serialele de blog, așa o să numesc acele postări săptămânale/lunare cu temă specifică. În principiu acestea îmi sunt utile și pentru provocarea mea 366pozeblog:
  • Miercurea fără cuvinte (bine-ențeles cu postare miercurea) - l-am descoperit inițial la Suzana, dar s-a întors anul trecut la inițiatoarea rubricii Carmen
  • Reflexii în oglindă (joia) - rubrică redeschisă anul trecut de Carmen, chiar mi-a devenit dragă această rubrică. E cumva mai provocatoare ca MFC-ul.
  • Citate favorite - organizat tot de Suzana. Deși îmi propusesem să fac măcar o postare pe lună, nu știu de ce m-am încăpățânat la început să fie ceva săptămânal, în fiecare luni. Asta până când am simțit că nu mai pot. Aici chiar că am cerut prea mult de la mine. Voi continua în acest an cu episoade sporadice mai mult, atunci când chiar găsesc ceva deosebit, când termin vreo carte, descopăr vreo melodie/poezie, etc...
  • Jurnal de grădină - a avut de-a lungul timpului diverse forme, până a ajuns la forma de anul trecut. Episoadele vor apărea sporadic, în funcție de lucrările din grădină și de timpul pe care îl am pentru acestea.
Derulez acum în sus și în jos această postare. La prima vedere mi se pare că în loc să simplific mai mult am complicat. Și mă întreb unde este ajustarea aceea a planurilor pe care le fac. În mintea mea chiar pare mai simplu și mă gândesc că simplitatea aceea poate vine din organizare/planificare. Tot ce pot spune e că nimic din ce am scris mai sus nu e obligatoriu, nici pentru mine nici pentru alții. Pot doar să îmi promit mie că mă voi strădui să le fac, iar dacă nu pot sau mai sar câte-o etapă ... asta e! Măcar am încercat.
Nu vă mai întreb ce provocări v-ați propus voi să faceți, la multe din ce am scris eu știu că deja participați. Vă doresc doar să găsiți calea cea mai ușoară să le faceti fără a vă simți la final epuizate de efort. În fond participarea la orice astfel de proiect ar trebui să ne aducă tuturor bucurie și relaxare. Succes în tot ce v-ati propus fie pe blog fie personal!

19 comentarii:

  1. E tare frumoasa felicitarea de la Suzana, cu cei doi spiridusi. 😍 Are si ceva... ghidus in ea. Ca si cum elful el o cauta pe elful ea, care il priveste ascunsa dupa o stea - el stie unde e, dar se face ca n-o vede. 😊

    Uau! U! A! U! Cate provocari! Esti o forta! Abia reusesc sa fac fatza catorva... Poate as reusi mai mult daca nu mi-ar pune piedici si tehnologia, cand mi-e lumea mai draga! Totusi, nu cred ca as face fatza la ceva gen "o postare pe zi", chiar de-ar fi vorba numai de o fotografie si-as avea cea mai buna "unealta tehno". 😊
    Toata stima! Spor la joaca, spor la lucru, spor la ceea ce-ti doresti sa faci! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar are ceva ghiduș în ea.
      Cred că cea mai grea din toate este fix asta cu o poză pe zi. Celelalte nu fac decât să-mi aducă idei/material despre ce să scriu sau să pozez pentru articollele zilnice. MFC-ul și Reflexiile ocupă miercuri și joi. Citatele ar fi lunea. Duminica va fi zi de jurnal, depinde de lună, iin ianuarie cu Bucuriile, peste vară cu grădina, etc... O zi să zicem va fi cu Transformările și Provocările Verzi si deja 5 zile din saptămână sunt acoperite, chiar 6 dacă Citatele le-aș face saptămânal. Mai adaugi ocazional un puzzle, un împodobim bradul, o poveste ceva si ai acm competat tot. Adevărul este că toate acele provocări mici si seriale de blog te ajută să o faci pe asta cu poza zilnică.

      Ștergere
  2. SUzana face nici felicitări super drăgute!
    Nu mi-am făcut un plan, însă mi-am propus să finalizez toate provocările la care aleg să particip, de ce nu mi-am făcut un plan? Păi îmi umplu agenda, apoi apar provocări noi, nu știu la care să renunț, mă stresez și nu finalizez nimic.
    Anul acesta am zis sa rezolv totul din mers, cand apare, fără stres... Sper să reusesc. :)))
    Îți doresc succes si să reusesti să finalizezi cu bine tot ce ti-ai propus!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am nevoie de plan că sunt unele de care pur si simplu uit cum a fost jurnalul de recunoștintă anul trecut (că nu l-am mai făcut e altceva - acolo am ales să nu-l fac) dar a mai fost si Impodobim bradul de care era să uit cu totul, probabil am lipsit de pe blog in perioada cand a a nuntat Rux provocarea si era gata gata să se termine si eu nu aflasem. Acum mi le notez si in agendă, poate nu mai uit. Succes si ție.

      Ștergere
  3. Pe masura ce ma uit la propria felicitare postata de tine, imi aduc aminte de cum a tasnit ca idee. Intai 'elful' ea, cum spune Diana, apoi mi-am spus ca povestea ar fi incompleta fara 'elful' el si a aparut si el. A durat vreo jumatate de ora pana sa ma hotarasc cum sa le lipesc si a aparut ideea cercului. Steaua si liniile conexe au aparut cumva firesc.
    Da, sunt multe provocari si mereu ma gandesc cum sa fuzioneze. Mi-am propus ca felicitarea pentru tine si pentru Beccy sa fie una, daca s-o putea. Si daca te vei putea plia pe subiecte care sa uneasca transformarile si provocarile verzi ar fi minunat. Ideea este ca nu vreau sa simt ca e ceva prea mult, pentru ca atunci placerea chiar dispare. Iti urez si tie ceeea ce imi urez si mie si tuturor prietenelor de joc. Sa fim sanatoase si inspirate si sa ne faca placere fiecare creatie pe care o facem. Si bilantul va fi cu siguranta minunat.
    Iti multumesc ca mi-am revazut felicitarea, draga Niko! Marea lor majoritate au plecat si nu le mai revad decat in poze!😊
    Pupici si un final de saptamana cat mai frumos!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitarea de la mine va implica folosirea materialului de reciclat din luna respectivă, dar știu că am pus materiale care se pot preta și la felicitări. Nu trebuie să fie în întregime din materialul de reciclat, doar ceva ce adaugi acolo. Mă uit acum pe listă si cumva cred că în toate lunile se poate combina. De ex in feb poși lua imaginea de la Beccy si să o lipești pe o bucată de etamină, sau să-i pui o fundă, o floare din fire etc. Posibil la dopuri si capace să fie mai dificil.
      Și da, vreau pe cat posibil măcar o temă pe lună să fie comuna cu Provocările verzi, adică voi incerca una din cele impuse să fie ca la Rux, cum am pus in ianuarie, astfel incat să puteti și la Fii creativ să combinați cu temele lui Rux dacă este posibil.

      Ștergere
  4. Ohoo, super organizata, cu siguranta vei duce din nou la bun sfarsit multe dintre aceste provocari, spor sa ai!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Este superba felicitarea! :) Si ai avut o idee foarte buna sa o aduci in acest articol - se potriveste de minune.
    Da.. in mintea noastra totul e clar, limpede, pana punem pe hartie (chiar si atunci pare la fel...) dupa care nu mai pare chiar asa :))))).
    Eu mi-a setat clar Transformarile, Provocarile Verzi, AEC, AF, Impodobim Bradul, Felicitarile Calatoare, Bradul Advent (va trebui sa vad cum le organizez ca anul trecut parca a fost cam talmes balmes... :)) nu am fost eu prea multumita dar a fost si neasteptat asa ca m-am organizat de urgenta).
    Nu stiu daca voi reusi ceva cu felicitarile in noiembrie (mi-ar placea.. dar e cam prea mult ). Si probabil voi reactiva si Bucuriile de peste an (am facut chestia asta acum ceva timp - dar le voi cupla cu PV).
    Si ar trebui sa adaug provocarea somnului :)))) Pe care merg sa o bifez in cele ce urmeaza, pana ce nu se trezeste iar cineva sa ma tina treaza toata noaptea.
    Pupici si mult spor sa avem, asa cum spui insa, cu bucurie si relaxare :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucurii de peste an? Ce inseamnă? Anul trecut am făcut destul de putin, cred că nici jumatate din felicitările din noiembrie. Sper ca anul acesta să reușesc să le fac pe toate. Până atunci vreau să exersez diferite tipuri de felicitări, cum se fac, ca să am experienta. Sunt denumirile acelea : fplip flop card, easel card - pe astea le-am făcut sunt ușoare, dar vreau să încerc Kinetic card, exploding box card, etc...
      PS: sper că bifezi corect provocarea somnului.

      Ștergere
    2. Am facut in fiecare luna din an cate un proiect pe care l-am daruit. Ideea o preluasem de la Alexandra (Ghemuletul incalcit) - nu mai are insa blogul. Cum adaug un mic dar la premiul pv (pe langa carte / papusa de la Micaela), am zis ca ar merge sa fie bucuria lunii aceea de daruit.
      Cat despre PS.. nu mai zic nimic ca in ultimele 3 zile tot zic merg la somn si apoi cand pun capul pe perna intervine ceva si iar e noapte alba :))). Dar de sperat si eu sper :D

      Ștergere
    3. Am înțeles acum. Succes. Ghemuletul încâlcit nu e Arimsblog acum? E posibi să incurc totuși. Cu siguranță mi-am intersectat pasii si cu Ghemuletul incalcit și cu Catrinel pe un forum acum ani mulți.

      Ștergere
    4. Ah ... nu stiu, Ghemuletul meu incalcit era Alexutza. Are un cont pe Insta despre lucruri crosetate cu drag. Dar nu am mai intrat eu acolo de ceva timp.
      Poate o mai fi fost vreun ghemulet si pe vreun forum.. :D
      Pupici

      Ștergere
    5. E posibil să fie două fete diferite. Dar și Catrinel are blog nou, nu cel de handmade de pe vremea când le-am întâlnit eu online.Nu mai stiu cum se numea vechiul blog al lui Catrinel, dar știam de ghemulețul încâlcit pe vremea aceea, doar că eu nu eram fan blog si nu urmăream blogurile atunci, doar pe forumuri eram.

      Ștergere
  6. wow ce de activitati! Iti doresc putere, ceativitate, placere si succes in acest an 2024 plin cu provocari interesante!
    Numai bine, Niko draga! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  7. wow, ce multe provocări! Doamne ysa reușești să participi la ele și să îți umple sufletul de bucurie.
    Eu, la fel că Mihaela, le voi lua așa cum vin. La momentul respectiv am sa vad dacă pot participa sau nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Am și eu destule pe care le las să vină de la sine, dar am nevoie si de o ancoră, de o linie generală către care să tind.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!