vineri, 12 ianuarie 2024

Mini jurnal - Provocări verzi (01-4)

 Și în acest an, Rux sună adunarea mesagerilor pe Provocări Verzi și îi trimite într-o nouă misiune care să răspândească crezul celor 3 R: reciclăm, reducem, refolosim.  Pentru că anul trecut nu a fost foarte activă în misiunea ei și s-a pierdut undeva pe drum, mesagera mea din acest an va fi tot Monica care pornește acum cu avânt în speranța că acum va ajunge până la capătul călătoriei.

Pentru început, conform planului, Monica face pregătiri și bagaje. A început cu ceva mic, pe măsura ei, un minijurnal, subtema patru a primului capitol din acest an.  

După o documentare temeinică, a ales varianta unui mic jurnal de tip origami inspirată din acest tutorial, adaptat la specificațiile ei. Și-a dorit un jurnal pe anotimpuri, cu câte o pagină pentru fiecare lună în care să-și noteze ceva semnificativ din luna respectivă. 

Pentru crearea paginilor a folosit hârtie colorată de tip post-it : albastru pentru iarnă, roz pentru primăvară, verde pentru vară și galben pentru toamnă.


După crearea paginilor a cănfecționat coperțile dintr-o pungă de cadou ce nu mai putea fi utilizată, numai bine ca să respecte si principiul celor 3R și 1O. Pentru jurnalul ei a folosit o bucată foarte mică din punga de cadou în care ea ar încăpea cîn întregime cu încă vreo 10 surori, dar plănuiește să  folosească restul pungii și la celelalte subteme ale lunii.


La final s-a trezit o problemă de proiectare, a făcut paginile pe anotimpuri, dar anul începe în mijlocul iernii. Nu ar fi logic să completeze la început de jurnal cu ultima lună a acestui an, asa că a dedicat prima pagina a jurnalului, lunii decembrie din 2023, când ea a participat cu bucurie la Adventul Exploratorului Creativ. De aceea a și completat deja pagina cu câteva simboluri cu care s-a întâlnit în acea aventură.


10 comentarii:

  1. Va doresc succes. Sunteti o trupa de admirat 🤗🍀

    RăspundețiȘtergere
  2. E frumos, colorat si inspirat mini jurnalul Monicai! 😍
    Interesant mod de confectionare!
    Spor, inspiratie si... timp pentru joaca! 😊 ❤

    RăspundețiȘtergere
  3. As incerca si un format mai marisor. Arata foarte dragalas mini jurnalul.
    Mi se pare migalos. Felicitari pentru realizare, Niko!
    ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai mare e în lucru, probabil zilele urmăatoare voi scrie și despre el.

      Ștergere
  4. Suuuperb! L-am vazut dis de dimineata, am apucat sa il adaug in galeria de pe grupul din FB si in ciorna de la Provocari si apoi am mai ajuns la laptop noaptea :))))).
    E super dragut jurnalul Monicai si ma bucur tare mult ca ne jucam anul acesta.
    Imi place ideea de a decora luna decembrie - de fapt presimt ca intreg jurnalul va arata super fain pana la finalul anului :D La asa inceput!! 🎉.
    Abia astept sa vad cum va veti mai juca :). Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper doar să pot să țin pasul până la fnal si să nu mai abandonez ca anul trecut. Mulțuesc Rux.
      PS: stiu cum e cu ajunsul greu la calculator. Incerc să compensez de pe telefon, dar nu pot face aceleasi lucruri ca de pe laptop. Nici mesajele pe care le scriu de pe telefon am impresia că nu toate se duc unde trebuie.

      Ștergere
  5. Ce micuț și drăgălaș este! Și eu folosesc cubulețele acelea colorate, ai tăiat un pătrățel in jumătate? Știu cum este cu dificultatea de a ține pasul de-a lungul anului, sper să reușești și să ai la final un mic jurnal cu bucuriile fiecărei luni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,, un pătrățel tăiat în jumătate, apoi pliat iar în jumătate pe lungime și din nou pliat ca un evantai să formeze paginile. Exact ca în tutorial, doar că am mărit numărul de pagini.
      Mulțumesc.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!