luni, 22 ianuarie 2024

Cutia cu cutii pliabile- TC24 (01-04)

Pentru ultima temă a Transformărilor Creative din ianuarie, am ales să-mi fac ceva util. În decembrie, mai ales când Atelierul de  craft era în forfotă mare, aveam mereu nevoie de diverse recipiente pentru ținut chestii și chestiuțe mici pentru a-mi fii la îndemână. Am luat atunci de la bucătărie tot felul de mici castronașe și cutiuțe, pe lângă pahare de iarurt sau conserve de metal. Și-au îndeplinit toate scopul, de a ține piesele de puzzle, sau bilele de polistiren, dar când terminam cu ele aveau marele dezavantaj că rămân pe masa de lucru chiar dacă goale și ocupă în continuare spațiu. Trebuia să le duc înapoi de pe unde le-am luat ca să eliberez spațiul.

În vacanță am descoperit o idee de cutiuțe din hârtie pliabile care mi-ar putea rezolva problema cu necesitatatea unor recipiente mici temporare care să nu-mi mai ocupe locul când nu mai am nevoie de ele. De fapt ideea o mai văzusem cu ceva timp în urmă, pe la chinezoaice care foloseau aceste cutii pentru a servi alune sau ceva de genul, însă uitasem de ea. Am regăsit-o acum întâmplător și am decis să o pun în aplicare. Eu nu am reușit să surprind în poze prea bine cum funcționează aceste cutiuțe origami, dar dacă urmăriți tutorialul veți înțelege exact.

În primul rând am testat cu o coală A4 (poza doi din colajul de mai jos). Am început să păstrez colile A4 scrise care nu-mi mai trebuie ca să fac prototipuri cu ele. Așadar am făcut o cutie să văd cât de mare iese dintr-o coală și încă una ca să vâd dacă cutia care să le țină pe celelalte trebuie să fie dintr-o coală mai mare sau nu. Surprinzător, dar și cutia suport e făcută din hârtie de aceeași dimensiune ca cele din interior. Practic, oricare din cutii poate să le țină pe celelalte. 



În ceea ce privește dimensiunea, coala A4 s-a dovedit a fi prea mare pentru mine. A ales cele mai mototolite hârtii de împachetat (poza 1) pe care le-am avut și le-am tăiat la dimensiunea unei coli A5(poza3). Din fiecare am făcut o cutiuță origami după tutorialul găsit. Cutia suport am făcut-o dintr-un rest din punga de cadou pe care am folosită la Provocările Verzi din ianuarie. De-acum înainte timp să fie de craft, că recipiente am destule.

12 comentarii:

  1. dragalase cutiile tale, felicitari.
    Eu am gasit odata, la un magazin, cutii transparente din plastic, cu capac transparent si am cumparat mai multe marimi. Au fost foarte ieftine, nu as depozita mâncare in ele, insa pentru pietricele, scoici, conuri de brad, sforicele, paiete sau te miri ce mai am si eu in dulapul atelierului craft... Vad oricând ce este inauntru si scot rapid cutia care imi trebuie.
    Ale tale, pe lânga faptul ca ti-a facut placere sa le mesteresti, sunt si unicat si sunt si foarte frumoase! Inca o data, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru depozitare am si eu astfel de cutii, nu toate transparente, dar le etichetez. Asta îmi sunt necesare pentru a-mi lua in ele doar ceea ce-mi trebuie din cutiile din raft, pentru proiectul la acre lucrez. Cum sunt proiecte la care folosesc diverse tipuri de materiale, nu pot ține pe masă toate cutiile, nu aș mai avea loc să lucrez. Aceste cutiuțe îmi sunt bune să iau în ele ce-mi trebuie, coji de fistic, bile de polistiren, scoici etc..., îmi fac proiectul și apoi ce-mi rămâne pun la loc în cutia de depozitare.

      Ștergere
  2. Subiectul asta ma atrage magnetic. Insa genul de hartie nu mi-e prea clar. Adica hartie obisnuita sau mai groasa? Par foarte practice pentru prostioarele pe care le vad in fata ochilor...
    Multumesc pentru idee, draga Niko! Felicitari pentru proiect!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am folosit hârtie obișnuită, și mai grăasă și mai subțire. Doar pentru cutia în care le țin pe toate am folosit hârtia și mai groasă de la o pungă de cadou. Cred că merge și din carton, ar fi ceva mai solide și mai frumoase.. Pentru ceea ce le vreau eu nu prea contează din ce sunt, cât de frumoase sau estetice sunt.

      Ștergere
  3. Interesante și utile cutiutele tale. Cred că voi incerca si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc și spor la meșterit. Nu sunt greu de făcut.

      Ștergere
  4. Comentasem, insa cred ca iar a disparut. Mi-au placut cutiutele. Totusi nu imi dau seama daca hartia este din cea obisnuita. Sunt foarte bune pentru prostioare diverse.
    Sa stii ca am facut si o postare cu un puzzle, insa habar nu am unde gasesc tabelul. Am zis ca mai bine intreb.
    Toate cele bune, Niko!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariul era acolo, dar cerea aprobare, chiar nu știu de ce. Și-am spus mai sus ce e cu hârtia.
      Auci, am uitat să pun tabelul pt puzzle, l-am faăcut dar am uitat să-l mai pun. Incerc să îl pun azi, dar nu promit. Cu răceala asta nu prea rezist mult la calculator.

      Ștergere
    2. Nu-ti fa probleme. Voi adauga linkul mai tarziu, ca oricum am postat.
      Sanatate multa, Niko! ❤️😘

      Ștergere
    3. Da, se pare că voi revei mâine cu tabelul, acum am fost deturnată de la treaba mea și abia am terminat articolul zilei de postat.

      Ștergere
  5. Vezi.. nu le face chiar pe toate acum - ca in februarie avem organizare :)) la PV.
    Mi-am salvat si eu sa urmaresc in liniste despre ce e vorba. Mi-ar prinde bine cateva suporturi mai ales ca se strang ulterior. Merci mult pentru idee :D!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai o să vad ce organizez in februarie, că am terminat cu aceste cutiuțe pentru moment.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!