duminică, 26 iunie 2022

Rulori cu scorțișoară

Pentru noi, ruloruile cu scorțișoară sunt printre cele mai apreciate prăjituri. Pe lângă gustul deosebit, apreciem că se fac foarte rapid și apelem des la ele când avem musafiri neașteptați. Nu a fost cazul ieri, le-am făcut doar pentru noi, la cerere că nu mai făcusem de mult. Atât de mare a fost pofta că nici n-am mai apucat să le pozez pe farfurie.

Secretul în rapiditatea cu care le fac este că folosesc aluat de foietaj din comerț. Nu am facut niciodata aluatul lor special, mi se pare complicat și suntem mulțumiți cu varianta asta.

Ingrediente : aluat de foietaj (un pachet mare - 800g), un ou, zahăr și scorțișoară după gust.

Preparare.
 Aluatul de foietaj de foietș se decongeleaza la temperatura camerei timp de o jumatate de ora - maxim o ora, până devine ușor maleabil. Dacă îl lăsați mai mult este posibil sa nu mai cresca la fel de frumos. În acest caz, înainte de a baga la cuptor, bagați rulourile deja formate un timp la frigider.

Aluatul de foiataj se unge cu oul bine bătut


și se pudreaza cu zahăr și scorțișoară după gust 
(țineți cont că prea multă scorțișoară crează un gust amărui)


apoi se rulează cât de strâns este posibil, ca pe ruladă


și se porționează în rulouri


Fiecare rulou se așează în tavă, lasând spatiu între ele 
eu folosesc o tava de silicon ce nu trebuie unsă 
recomand folosirea hartiei de copt în alte tăvi



se bagă la cuptor la foc mediu (180 grade) timp de 30 - 35 minute


Poftă buna!



8 comentarii:

  1. Am vazut titlul pe blogroll si... in loc sa-mi vad de drum am venit aici! :)) Acum mi-e pofta de numa'!
    Chiar ca se fac repede! Nu spun c-o sa fac si eu dar daca voi cumpara foitaj poate conving pe cineva sa faca. Sau... mai stii? ma incumet eu.

    Sa va fie de bine! 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca. Nu e nimic complicat. Eu vreau deja o noua portie, desi m-au tratat azi fetele cu prajituri, fiecare a facut cate una.

      Ștergere
  2. Ce bine arata! Multumim pentru reteta!
    M- as încumeta si eu sa o incerc, deși nu- s prea pricepută la bucatarit.
    Oare ar iesi si cu nuca măcinată si zahar? ( am mult miez de nuca trimis de bunica mea si nu stiu ce sa fac cu el)....cozonac sigur nu . :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu placere. e o reteta chiar usoara. Poti incerca si cu nuca. Nu am facut niciodata cu nuca.

      Ștergere
  3. Arată tare bine, as face și eu săptămâna asta! Chiar nu am mai avut timp de făcut prăjituri, deși îmi stă gândul des la asta. Când mai faci prăjituri sau alte rețete să le postezi și aici, îmi place să descopăr rețete noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult spor. Asta e si intentia mea, sa postez si retetele pe care le fac.

      Ștergere
  4. Doar un gand ca merge greu netul pe aici. Sigur fac si eu reteta, ca sunt fan scortisoara! Spor la gradinarit draga Niko. Am citit repejor din postarile anterioare si ma intrebam de ce mazarea nu o pui in congelator? Poate ca tine mai bine.
    Si evident spor la creat. Pup. ❤💋

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul trecut nu am pus-o in congelator din cauza de spatiu. Mai incercasem acum doi ani cu mazarea la borcan si atunci a tinut. Nu stiu care e secretul ei. Anul acesta a incercat mama cu ea la borcan si deja incepuse sa se strice. Am salvat-o oarecum la timp o parte si am bagat-o tot in congelator ( mi-am luat o lada special pentru a putea congela legumele).
      Vacanta placuta in continuare. Astept sa ne povestesti de pisicuta Suzi.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!