luni, 20 iunie 2022

FFV8 - Fructe ”înrămate”

Și iată-ne ajunși la ultima săptămână a Festivalului fructelor de vară, calendarul creativ ce vă invită se realizați diverse obiecte handmade având ca sursă de înspirație fructele de vară timpurie.

Principalele vedete ale acestui festival sunt cireșele și/sau căpșunele, dar puteți alege orice alt fruct de primăvară-vară din listă. Pentru mai multe detalii, consultați regulile provocării prezentate aici.

Coșulețele noastre s-au ”umplut” până acum cu fructe modelatefructe 3Dfructe din fire și fructe pictate. Și deoarece sezonul lor se aproprie de sfârșit, hai să le avem aproape tot anul. Săptămâna trecută le-am ”conservat” în accesorii de purtat. Acum haideți să conservăm .... 

Tema săptămânii: Fructe ”înrămate”

Inițial, mă gândisem ca prin fructe înrămate să înțelegem rame foto cu fructele în ramă, nu în poză/tablou. Dar apoi am găsit întâmplător un tablou superb cu căpșuni din lut polimeric ( vezi mai jos la surse de inspirație). Prin urmare, prin fructe înrămate vom întelege că fructele se află fie în ramă fie în tablou. Metoda prin care reprezentați fructele în una din cele două variante rămâne la alegerea fiecăruia, la fel și materialele cu care lucrați.

Perioada de lucru: 20 -  27 iunie

Spor și inspirație!

sursa

Vă las câteva linkuri în care găsiți idei de realizare a ramelor foto, precum și cum să le faceți. Nu sunt cu fructe de vară, dar se pot adapta după inspirația fiecăruia.

https://fasingur.info/17-moduri-care-poti-face-o-rama-cu-mainile-tale/
https://ideipentrucasa.ro/invata-din-aceste-tutoriale-sa-realizezi-rame-foto-din-carton-idei-creative/
https://www.revista-atelierul.ro/2014/09/27/10-solutii-handmade-pentru-a-ti-inrama-amintirile/

10 comentarii:

  1. Postarea ta mi-a amintit de un tablou de-al bunicii mele care înfățișa un coș cu căpșune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat modelul. Nu stiu daca mai am timp sa fac ceva, dar incerc.
    Multumesc Niko pentru noua portie de inspiratie! Spor la tot.❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg problema cu timpul. Tocmai am simtit-o pe pielea mea saptamana trecuta.
      Iti doresc mult spor in tot ce ai de facut.

      Ștergere
  3. Lutul polimeric nu-i pentru mine - in sensul ca nu m-as descurca sa modelez cat de cat cu stil. 😊 Mi-ar placea sa am un astfel de tablou in casa dar...
    Faza cu ramele m-a facut sa zambesc. Sunt cateva zile de cand tot scriu un text despre ce-am mai facut in afara jocului, in acest an: am inramat! 😊 Ma tot iau cu altele si intarzii sa ma laud. :))

    Am vazut modelele de rama de la adresele mentionate si mi-au retinut atentia doua: una cu scoici (putin probabil sa ma apuc, pentru ca nu am cum sa le dau stralucire) si una cu fire; mai e si una cu nasturi.
    "Problema" n-ar fi ramele, ci fructele pe care trebuie sa le asez in rama. 😊
    Spor in toate! Saptamana frumoasa sa aveti!
    Saluta, te rog, pisoii si cateii din partea mea. ❤️ 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu ma bag la lut polimeric ca nu am, si nici la altfel de lut cred ca nu. Ma tenteaza si pe mine rama cu sfoara. La acesta poti pune intr-o parte fructe din fetru sau ciresele tale din ciucuri.
      Mi se mai pare interesanta cea cu coji de oua pe care sa pictez fructele. Sau cu tuburi de hartie. Ar fi mers bine niste servetel aplicat fie pe cojile de ou fie pe tuburile de hartie, dar am descoperit ca nu mai am nimic cu capsuni si/sau cirese.
      Pisoii si cateii iti multumesc pentru salutari. Or sa mai vine pe aici cu noutaati in procesul de convietuire.

      Ștergere
    2. Fix rama cu ata am facut si cirese ciucuri. 😊 Am incercat cu nasturi, dar n-am reusit sa-i asez pe o rama din plastic (ingusta) asa cum as fi vrut. Tuburile de hartie au fost un alt gand! :)) Apoi am ramas cu ce ma pricep ceva mai bine.
      Constat ca raman fara "materiale", asa c-o sa ajung in faza care-mi place (nu glumesc): sa-mi storc neuronul pentru idei. 😊

      Abia astept noutatile! Zambesc numai cand ma gandesc la ei/ele! ❤️

      Ștergere
    3. Cred ca nasturii se pot lipi pe platic cu pistolul de silicon. Am fost sa vad ce ai facut. Ingenios.

      Ștergere
  4. Niko, am facut ceva pe repede inainte, ca voi intra intr-o pauza! Dar am vrut totusi sa
    particip. Noapte buna si spor la tot!❤️ 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost repede sa vad ce ai facut. Absolut fabulos. Sa ai o vacanta placuta.
      Ti-am scris ceva si pe blog referitor la urmatorul calendar. Vor fi cateva schimbari pe perioada verii sa ne fie usor si cu concediile.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!