marți, 4 aprilie 2023

Minicutiuțe pentru nimicuri din cutii de conservă

  Pentru ultima temă a transformărilor creative din martie, vă prezentam o minicutiuță pentru nimicuri realizată dintr-o cutie de conservă. Vă spuneam cu acea ocazie că inițial trebuia să facă parte dintr-un ansamblu cu mai multe astfel de cutiuțe, dar nu prea îmi ieșea mie prinderea aia care o doream. Ca să mă înscriu la timp în tabel, am terminat atunci o singură cutiuță, dar apoi am continuat cu transformarea celorlalte. 

În total trebuiau să fie 5 cutiuțe suprapuse care să se deschidă prin glisare în lateral. Fiecare trebuia îmbrăcată în sfoară la fel ca cea inițială, dar lucrând la ele mi s-a părut prea tern, prea unform, așa că am început să mă joc cu sfoara. Pentru că aveam două cutii mai înalte și trei mai scunde, printre care cea deja terminată, am decis ca pe cele trei mici să le fac ca pe prima, iar pe celelalte două mai înalte să le îmbrac în șnur croșetat din sfoara folosită la prima cutie. 

După ce am îmbrăcat și a doua cutie scundă în sfoară simplă, s-au trezit piticii creativi și li s-a pus pata pe panglică împletită formată din sfoara respectivă. Așa că am tăiat fire de sfoară lungi (mult prea lungi - că nu stiu ce-am calculat), le-am grupat câte trei și am început să împletesc.



Mi-am amintit că am uitat de poza inițială cu materia primă, așa că pot prezenta doar cutiile îmbrăcate la interior cu acelați material gri și înfășurate ân sforă, respectiv șnur la exterior.


Și-am împletit și tot împletit câteva ore bune, că tăiasem multă sfoară și-mi părea rău de ea. Am obținut în final o panglică lungă să-mi ajungă și pentru alte proiecte.


Cutiuțele gata îmbrăcate în așteptarea capacelor. Tipul capacelor a fost problema în formarea turnulețului de cutii așa cum mi-l inaginam. M-a scos din impas destinatara cutiuțelor care a decis că le preferă detașabile șo le așeze ea cum vrea, fie turnuleț, fie înșirate


Preferința ei mi-a ușurat mie munca și timpul de execuție, mai ales că am făcut capace simple, clasice, din două cercuri de carton îmbrăcate în material și lipite între ele.


La final am trecut la ședința foto. În prima poză e turnulețul pe care mi-l imaginam eu cu sistemul de glisare undeva în spate.


Apoi ne-am jucat cu moduri de aranjare a lor, mai ales că putem schimba capacele ușor de la o cutie la alta.




10 comentarii:

  1. foarte dragute! multa rabdare si migala, ai impletit foarte frumos siretul de decor! Imi plac si capacele... iubesc combinatia de mov si maro-bej! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult. A fost unul din proiectele făcute cu mult drag datorită destinatarei.

      Ștergere
  2. Îmi plac foarte mult! Și panglica împletită e un element elegant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie îmi place foarte mult cum a ieșit. Acum caut idei să folosesc restul de panglică la vreun proiect din aprilie.

      Ștergere
  3. Foarte frumoase! Mov este culoarea mea preferată! Foarte utile cutiuțele pentru accesorii de croitorie,cum ar fi ace, pe tipuri, agrafe etc.
    Felicitări.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima idee asta fusese, sa-mi fac mie cutiuțele pentru aceste accesorii, dar cand copilul care nu prea cere nimic si-a exprimat dorința sa i le fac lui, imposibil sa-l refuzi. Chiar nu știu ce va pune în ele. Știu doar că a zis că vor sta bine la ea în bibliotecă

      Ștergere
  4. Superba colectia, movul imi place si este foarte elegant pe capac. Insa chiar deosebite sunt firele impletite. Ma tenteaza un experiment!
    Felicitari tie si echipei, draga Niko! Esti un comandant pe cinste!
    Pup si zile cu bucurii! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e greu de făcut, trebuie doar răbdare multă și aracet pentru a le ține fixate, altfel se tot desfac.
      Mulțumim!
      Zile frumoase și la voi!

      Ștergere
  5. Superb proiect! Cu siguranta vor arata minunat in biblioteca. Imi place mult cum le-ai imbracat in sfoara - si bravo piticilor, au avut o idee grozava sa modele variate! Cat despre snurul mare, nu se stie cand vei mai avea nevoie si il ai gata facut:D hihi. Si e super dragut!
    Si mie imi place combinatia folosita la capac! Felicitari si sa le stapaneasca sanatoasa si fericita domnisoara cea mare (apropo.. si mie cand imi cere Ralu ceva, deobicei ea nu prea vrea, ma execut imediat :D)

    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că undeva asta simt ca asta e cea mai mare aprecierea a ceea ce fac eu, atunci când cineva apropiat, mai ales un membru al familiei, solicită ceva făcut de mine.
      Panglica rămasă deja am programat-o la un proiect, posibil să-mi mai și rămână, vom vedea. Am în plan anul acesta să-mi tot fac asa materiale ăe care să le folosesc la proiecte mai mari.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!