duminică, 9 aprilie 2023

Peisaj de poveste ... de iarnă

 Ieri pe Pârâul Rece, era un peisa de basm, de fapt a început de prin Sinaia și a ținut până la Râșnov și poate chiar și mai departe, dar acolo m-am oprit eu. Tot drumul am urmărit zăpada cum se scutură de pe ramurile brazilor, încălzită de niște raze firave de soare și mă tot gândeam că n-am mai văzt de mulți ani brazi împodobiți de nea.



Azi, dispăruse de prin majoritatea locurilor, mai se vedea zăpadă doar prin locurile unde nu ajunge soarele. Dar atât mi-a rămas întipărit în minte încât azi de trei ori am zis că să ne organizăm pregărtirile pentru ... Crăciun.

16 comentarii:

  1. Doamneee! Ce vreme! Ai facut însa bine ca te-ai bucurat de peisaj... vremea nu o poti schimba, ce alta posibilitate ramane?! Sa te enervezi si sa te inchizi in casa?! Nuuuu!
    Nu stiu pe ce motiv ati fost voi din Sinaia la Rasnov (ce locuri frumoooase, mi-e dor de zona Brasovului) dar a iesit perfect! Imagini de basm, intr-adevar!
    La noi azi a fost soare (cu dinti) si cica maine va fi mai frumos ca azi! Daca este asa, am de gand sa savurez vremea din sezlong ☺ Au mai fost ani cand am facut plaja de Pasti, dar au fost si ani cand am adunat zapada din curte si ... pentru ca era in prag de sarbatori Pascale, am facut nu un om-de-zapada ci un iepuras-de-zapada ☺☺☺Am pus si eu poze pe blog ☺☺☺ asa ocazii nu se pot pierde ☺
    Este o vorba: indiferent cum este vremea, soarele-l purtam in inima!
    Te pup. Noapte buna si mîane, un satrt bun in noua saptamâna! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aia cu nervii pe ceva ce nu poși controla mi se pare cea mai mare prostie. Nu mai bine cauti să iei ce e mai bun din orice ocazie și să te distrezi. Am fost în vizită la niște prieteni și dacă ne-am păstrat optimismul a venit și soarele.
      Ce frumos spus, soarele-l purtăm în inimă! Nu am rostit-o niciodată, dear cred că undeva în subconștient am știut-o mereu.
      La noi e acum Săptămâna Mare, cu pregătiri și curățenie, cu deplasări ( azi plec iar de casa) și voi intra mai rar pe blog. Încerc să mă țin de postarea zilnică, dar nu prea mai am timp de răspuns la comentarii. Voi recupera în zilele de sărbătoare.

      Ștergere
    2. da, stiu cum e ☺ La mine tocmai viata reintra "în normal" ☺ Astazi este prima zi de lucru din saptamâna aceasta. Si acasa este totul curat si frumooos... am timp de citit si bloggerit ☺
      Multa putere si entuziasm, în tot ce ai de rezolvat saptamâna aceasta! ♥

      Ștergere
    3. Tare mi-e că nici după sărbători nu voi avea „curat” și frumos. Făcusem săptămâna trecută sufrageria lună. Am lipsit câteva zile și zici că nici nu m-am derajat să o bag în seamă. Dar recunosc că si folosim sufrageria chiar foarte mult. Aranjat canapeau, strțns de pe masă și un aspirator și e gata la loc curățenia.

      Ștergere
  2. Și în zona mea era zăpadă sâmbătă, la munte încă ningea. Vorba lui Carmen, faci rai din ce ai. Degeaba tânjești după soare când ninge.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum spunea Carmen, soarele îl purtăm în suflet. Și trebuie să mai vedem și partea bună în vremea „nefavorabilă”, fără zapadă și ploi nu avem recolte.

      Ștergere
  3. La Paraul Rece am fost la banchetul de clasa a opta. Acum stau si ma intreb daca a fost primavara (prin februarie :)) - vai.. nu mai stiu. dar asa cred).
    Ati avut vreme spectaculoasa - mie imi place mult zapada, nu imi place cand e fleoscaita, sau murdarita de oameni, ce e drept. :))))
    Dar are cea magic in ea. Si aerul curat.. proaspta (nu cel jilav sau plin de fum = smog)...
    Am vazut acum cateva zile, cand inca credeam ca mai ajung copiii la noi, imagini de la Rasnov - eu vazusem cetatea in 2001 - ce mult au reabilitat de atunci :O.Wow.

    Pup cu drag 💟

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu banchetul l-am făcut în scoală, de fapt toate banchetele le-a făcut în școală, nu venise moda asta cu ele „în deplasare”.
      Și mie îmi place zăpada proaspăt căzută, în special iarna la început.

      Ștergere
    2. Nu stiu daca era vreo moda de-asta pe atunci :)). Cred ca mai degraba diriga noastra a vrut sa ne ofere ocazia sa iesim putin la aer - ca ne facea bine (ei ii placeau iesirile in aer liber pe cat posibil si asta a fost o ocazie formidabila). Se intampla in 95 (pe vremea aia nu prea aveam noi moda in cap.. sau moda pe care o aveam, nu se compara cu ce e acum, sau ce a venit dupa noi. :D).

      Ștergere
    3. In niciun caz ce consideram noi modă sau la modă atunci nu se compară cu ce e acum. Acum banchetele astea au juns să coste cât darul la o nuntă. Iar la liceu numai sunt mulțumiți doar cu organizarea lui la un local din oraș ci trebuie și excursie de 2 zile/nopți.
      Ce clasă erai în 95?

      Ștergere
    4. Terminam clasa a opta. :D
      Intr-a XIIa, am fost la Sinaia - am luat-o atunci si pe surioara mea cu mine si in seara cand colegii au fost la disco, am stat cu ea, colega si prietena mea Elena si cei trei baieti din clasa (hahaha - i-am acaparat pe toti) in camera si ne-am jucat un joc de carti - dar nu ma intreba care, ca habar nu am. Oricum era amuzant ca noi stateam si faceam calcule matematice si ne amuzam. Nu am mers la disco pentru ca Elena o pierduse pe bunica ei si noi am vrut sa stam impreuna cu ea (nu ca am pierdut cine stie ce, ne-am simtit foarte bine si noi 6), dar am fost sa ne plimba cu clasa prin Sinaia impreuna, la aer.

      Ștergere
    5. Am mai citit eu undeva, nu mai stiu unde, si da am descoperit că e o diferență de vârstă de doar 2 ani între noi. Eu am terminat clasa a opta în 93.

      Ștergere
    6. Asa banuiam si eu :D. Eu abia devenisem pionier in 89. :) In al doilea trimestru al clasei a 2a. Urma in 90 sa facem niste activitati tare dragute - deja aveam visuri mari :))))). Si cu sezatorile si cu eventualitatea de a planta un pomisor in curtea din fata scolii, sau de a merge sa culegem iar castane (o activitate de mare interes pentru noi). In 90 eram entuzismati ca am scapat de sezatori si facem serbare ca in afara - mare fas a fost :)))))). E drept ca noi ne-a ma bucurat ca eram impreuna si am dansat in cerc. Dar apoi am realizat... ce am pierdut de fapt.
      :) Pupic cu drag.

      Ștergere
    7. eram clasa V în 89. Imi plăceau activitățile propuse la ora de dirigenție, fiecare avea desemnată o temă pe care s-o facă, iar mie îmi venea rândul prin ianuarie 90. Aveam o temă patriotică cred, nu mai stiu exact. Odată cu revoluția apăruseră foi/ziare cu „Desteaptă-te române”. Si decupam eu zu cel strofă cu strofă să mă pregătesc din timp pentru activitate și-mi spuen nu stiu cine că nu se mai fac asa activități si n-am vrut să cred pănă chiar nu am văzut la prima oră de dirigeșie că a dispărut tabelul cu planificarea.

      Ștergere
  4. O iarna intreaga nu am avut parte de zapada, iar acum o vad chiar des pe la voi!
    Frumoase imagini. Bine ca drumul parea curatat!
    O saptamana faina, Niko! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am ajuns prin zonă cumva la finalul perioadei cu zăpadă. A doua zi la întoarcere nu mai ere deloc pe copaci.
      O săptămână ușoară și ție!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!