duminică, 23 aprilie 2023

Spiral Puzzle Nature - Puzzle {9/2023}

 Îmi plac din ce în ce mai mult puzzle-urile marca Trefl, și nu doar pentru calitatea pieselor, sunt sigură că alte mărci au piese de calitate mult mai bună. Dar cei de la Trefl mă încântă cu seriile lor tematice, cu atât mai mult cu cât piesele au forme personalizate. Am mai povestit și v-am arătat puzzle-urile Crazy Shape.

O serie nouă pentru mine este cea a puzzle-urilor cu pisele așezate în spirală. Mi-am comandat unul singur din această serie, de pe site-ul Ozone, când era la reducere, dar nu-i venise rândul până acum. Pe site mai sunt câteva, dar tot așa voi aștepta o reducere ca să le achiziționez.

Detalii puzzle: Marca Trefl, Seria Spiral Puzzle, Nature : 1040 piese, dimensiuni  68x48 cm

Deși are piesele așezate în spirală, asamblat, puzzle-ul este un dreptunghi, motiv pentru care piesele au forme atipice în cea mai mare parte. E un punct de dificultate în plus, dar e provocator. A fost de mare ajutor schema pieselor de pa spatele cutiei:


 

Am început rezolvarea lui prin metoda mea clasică : separarea pieselor care formează marginea și sortarea celorlalte pe culori. Cu marginea însă am avut surpriza să nu o pot face, sunt piese din interior care par a fi margini și mă derutau. Am renunțat să o completez de tot și am trecut la asamblarea după culori:

 

Am fost foarte fericită când am găsit centrul spiralei:


 


Ajutoarele curioase nu au  întârziat să apară. Nu vă speriați, în poză pare că-i strans de gât, în realitate se alinta să fie lăsat pe masă.

 

În total am lucrat două zile la acest puzzle și așa am reuși să-mi bifez și puzzle-ul pe luna aprilie a acestui an.


 Postare pentru Clubul de puzzle

10 comentarii:

  1. Foooooarte interesant! Am vazut si eu puzzle-urile spirala (cred ca erau si unele cu forma rotunda, daca nu ma insel.
    Am pe lista cateva puzzle-uri tematice (cam scumpe.. pff - astept, chiar va trebui sa intru sa vad ce mai am pe lista (ce mai e valabil, ce nu) ca nu am mai intrat de mult.
    E foarte viu puzzle-ul si frumos. Cu ocazia asta am descoperit ca luna trecuta nu am reusit sa fac.. niciunul :(((. Nu ca luna aceasta as fi miscat vreo piesa... azi ar fi trebuit sa incerc sa pun unul dintre cele trei puzzle-uri in rama (folosind un carton pentru spate pentru ca materialul de la rama miroase in continuare - curat ghinion am avut :)))). Dar nu am reusit.
    Revenind la tema, mi-am luat si eu unul de la Heye, cu o ilustratie absolut superba (e de 500, dar am si varianta de 2000). Cand l-am vazut pe al tau montat, m-am gandit automat la acela... (intre noi fie vorba, asa l-as monta... hahaha - dar momentan, nu am cum, pentru ca nu am.. unde :)))

    Pupici cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că cele rotunde sunt cuva diferite, cel puțin din ceea ce am văzut la cel făcut de Suzana. Nu am reținut exact cum arată centrul la al ei, dar restul pieselor par să formeze cercuri concentrice. Aici sunt fix spirală și piesele cresc cumva în mărime. O să pot face o comparație mai exactă după ce rezov și unul rotund. L-am cumpărat dar o să mai stea un timp pelista de așteptare. Trebuie să recuperez temele de la provocările de luna aceasta.

      Ștergere
  2. PS: am uitat sa salut minunatul ajutor - care mi-a amintit de Kouki, cand il apuca plimbatul pe piesele mele :))))) cred ca si el voia sa ma ajute sa le asez mai repede. haha

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minunatul ajutor a devenit cam obrăznicuț, se tot urcă pe masă, orice masă și urăsc chestia asta.

      Ștergere
  3. aaaa, acum iti cunosc secretul, acum stiu de ce reusesti asemenea puzzle superbe! Te ajuta Motanici-sucarici ☺☺☺ Cat este de dragalas! Cata nevoie de iubire au patrupezii astia! ♥ Induiosator ♥
    Nu ma pricep la puzzle, fetele mele au aceasta pasiune, uite chiar trebuie sa întreb daca l-au reusit pe cel cumparat la Expozitia Frida Kahlo. Daca da, o sa il fotografiez si eu pentru blog ♥
    Gânduri bune si îmbratisari ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fără cele patru lăbuțe printre piesele mele nu se putea rezolva nu?
      Toate cele bune și de la noi.

      Ștergere
  4. Ce frumoooos este! Ce performante ti-ai propus! Este bine ca ai unde sa le etalezi!
    Voi explora si eu site-ul recomandat. Este chiar interesant!
    Pupici si noapte buna! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Profit de zilele ăn care nu am musafiri/pregătiri și soț acasă ca să fac puzzle-uri, foosesc masa din sufragerie pentru ele. Am unde să le depozitez, dar nu unde să-le montez decât dacă „fur” masa asta și trebuie să le termin cât mai repede ca să eliberez spațiul.
      O zi minunată și ție.

      Ștergere
  5. Ce vesel este colorat! Imi place foarte mult!
    Nu stiam cum reusesti sa asamblezi asa repede un puzzle...acum am aflat ca ai ajutor de nadejde! O zi frumosa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele mai bune ajutoare sunt patrupedele noastre, nu? Adevărul e că oricât ar fi de greu ceva, cand suntem cum ei, totul devine mai ușor.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!