marți, 28 decembrie 2021

Bullet journal și cuvântul anului 2022

 Odată cu revenirea pe blogul personal, am descoperit și alte bloguri cu care am început să interacționez. Am descoperit sau redescoperit multe lucruri interesante navigând pe blogurile pe care le urmăresc. Aseara eram pe blogul Irinei, citind depre provocarea ei pentru luna ianuarie. Recunosc, inițial am crezut că ”Bucurii de ianuarie” este pentru anul ce va urma, abia după ce i-am lăast un comentariu am descoperit că evenimentul a avut loc anul acesta în ianuarie. Și mi-a sărit în ochi o postare despre Bullet Journal. mai gasisem eu cuvântul într-o postare sau comentariu de-al ei, dar nu mă lămurisem exact ce înseamnă. Și am început să mă documentez, ce este, cum se ține, etc. Am văzut că seamănă foarte mult cu caietele mele de liste, dar într-un format mai frumos, mai organizat. Și mi-am spus ca nu am timp de așa ceva. Abia mai am timp să-mi țin listele actuale la zi. Și-am plecat la culcare. 

Numai că peste noapte nici nu cred că am putut să dorm cu adevărat din cauza gândurilor ce mi se învârteau în jurul acestei idei. Dimineață am mai căutat informații, dar având alte urgențe de rezolvat azi, am tot amânat luarea unei decizii, gândind că voi renunța la idee, că oricum e un proiect pe care nu cred că l-aș duce până la capăt. Însă, uite cine s-a hotarât până la urmă și și-a transformat un caiet de liste în Bullet Journal? Exact, eu, care mi-am repetat toată ziua că nu.

Voi menține totul la un nivel simplu, mă rezum acum doar la un caies cu spirală de matematică, mă ajută la trasarea liniilor și l-am început momentan în creion, doar cu titlurile paginilor. Încerc să-mi pun categoriile care mă intereseaza pe mine anul acesta : calendare tematice de craft, cărți de citit, planificări pentru grădină. Cumva voi încerca să adun aici toate listele mele în speranța de a deveni mai organizată.

Tot la Irina am citit despre cuvântul anului. M-am tot gândit la unul pentru mine, pentru anul ce va urma, ce mi-aș dori să fac, unde aș vrea să fiu/simt la finalul anului următor. Am tot oscilat intre câteva cuvinte, gravitând cel mai mult în jurul ”organizării”, dar pare un obiectiv mai dificil de atins nu numai din cauza situatiilor neprevăzute, dar și din cauza felului meu de a fi. Odată cu Bullet Jurnalul, am reușit să aleg și cuvântul anului :

ACCEPTARE

acceptare a ceea ce sunt, fizic, psihic, social, pe orice plan îmi pot imagina

acceptare a ceea ce am fost, ce am ales, cu tot ce a rezultat din alegerile mele

acceptare a ceea ce urmează să se întample, a încercărilor la care sunt supusă

acceptare a ceea ce sunt cei din jurul meu, a ceea ce aleg ei

acceptare a faptului că ”orice șut în partea dorsală e un pas înainte”

acceptare a faptului că nu poți primi mai mult decât poți duce și că orice are o rezolvare

acceptare că orice are o răsplată mai apropiată sau mai îndepartată

acceptare că atât pot face uneori

Am crezut că e pentru prima dată pentru mine când fac asta, dar mi-am adus aminte de un comentariu pe blogul Corinei, că într-un fel mi-am ales un cuvant și pentru anul acesta. 


Se pare că a fost ”implinire”. Și chiar dacă din unele puncte de vedere mă simt mai împlinită față de anul anterior, realizez că am pierdut din starea de ”mulțumire” despre care vorbeam atunci. Sper că odată cu bullet journalul și cu cuvântul anului să regăsesc acel echilibru interior de care simt că am mare nevoie momentan.

9 comentarii:

  1. Spor în tot ceea ce ți-ai propus! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place cuvantul tau pentru 2022. E un obiectiv destul de greu de atins dar odata cu intentia ai facut jumatate de drum... Si banuiesc ca vei gasi modalilatea de a-l include in crafturi care sa ti-l aminteasca zilnic....
    Eu oscilam intre 2 cuvinte dar pana la urma s-a impus unul singur.
    E la oferta la lidl un bulet jurnal cu spira...
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Majoritatea punctelor de pe lista de acceptare sunt atinse aproape în totalitate. Penultimul îl tot repet de ani altora, mai ales celor care caută răzbunare. Dar odată ce am ales cuvântul pt alte puncte consider că și celelalte puncte necesita o întărire/validare.
    Nu vreau să investesc acum intr-un caiet nou. Am și unele noi acasă, dar am intrat într-o fază în care nu vreau sa mai cheltui și să folosesc ceea ce am deja

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate. Se aduna multe in timp dar vine si o vremea a lor....

      Ștergere
  4. Imi place lista de acceptari. 😊
    Personal, nu ma incumet la liste si planificari, poate si pentru ca sunt haos ambulant si ma descurc in aceasta dezordine. Cand totul e ordonat, planificat am sentimentul ca traiesc intr-un sablon. Singurele mele liste sunt cele pentru cumparaturi (cand cumpar pentru altii).
    Iti doresc sa iti fie bine, sa se desfasoare totul cat mai aproape de cum iti doresti (daca nu se poate exact cum iti doresti) 😊

    RăspundețiȘtergere
  5. cu siguranta o sa-ti placa sa ai un bujo, eu scriu in el si ce fac zilnic, sau lucruri pe care vreau sa mi le amintesc mai tarziu.Am vreo 6 ani de bujo deja :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De placut imi place, dar să vedem cât o să mă țin de el. Azi mi-am tot făcut de lucru cu el, culori, desene, completari, etc...doar cât am avut timp. Mai am de lucru la el.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!