marți, 7 decembrie 2021

Jurnal de advent (6) - Nevoia de pauza

Azi a fost Sf. Nicolae. Moșul ne-a vizitat noaptea trecută și ne-a lăsat surprize dulci în ghetuțe: portocale, turtă dulce, ciocolată, acadele. Dar și mici atenții, un ornament, un set creativ. La noi Moș Nicolae aduce mici atenții. Cadourile mai mari, de pe lista de dorințe, poate o să le aducă Moș Crăciun.
În afară de momentul de dimineață cand ne-am adunat toți în jurul ghetelor, ziua nu a fost prea strălucită. Asta ca s-o citez pe domnișoara mea cea mare. Am ajuns toate într-o stare de oboseală mai mult psihică decât fizică.
Eu nu am încercat niciodată să scriu atat de mult pe blog. Practic sunt trei articole pe zi, iar serile imi sunt ocupate cu asta. Pentru fete este o perioadă foarte aglomerată la școală, încep sau au început deja tezele, lucrari și ascultări sunt la ordine orei, nu a zilei. Cert e că fetele dau teză la matematică, Cea mare mâine, iar cea mică miercuri. Prin urmare, încă de aseară se lucrează intensiv la matematică. Toată dimineața nu cred că au mai pus măna pe vreo altă materie. Noroc că erau temele pregătite de vineri.

Cât au lucrat fetele dimineață am încercat să mai aranjez cate ceva din decorațiunile de sărbatori, dar fără prea mare succes. Online-ul de acum doi ani, acela care nu prea a fost de fapt cu toata materia scoasă la clasa VIII acum se întoarce ca un bumerang. Materia de liceu e aceeași au nevoie de tot ce nu s-a predat atunci. Iar profesorii de liceu parcă au uitat ca atunci a fost o situatie....Cristina a descoperit că sunt câteva chestii pe care nu le-a înțeles bine și și-a acom pierdut siguranța de sine, așa că mă întreabă aproape la fiecare exercițiu dacă a lucrat corect, iar cea mică o secondează. Mi-e capul plin de logarimi, calcul cu puteri, radicali și urmează numere complexe imediat. 


Cam așa arăta masa în seara asta., unde eu speram să pot face activitățile din calendarele de activități. Din pacate a trebuit să renunț pentru azi. Simt că îmi tremură mâinile și acum când tastez. Știu că vom recupera în zilele de după teză, cu toate activitățile, numai că ...simțeam că e ca o datorie să completez jurnalul cu tot ce trebuie. Am oscilat mult dacă această postare s-o pun în jurnal sau nu, dar cum știu că voi face ce mi-am propus, doar cu o întarziere, vroiam să las fila 6 din jurnal dedicată activităților ce trebuiau făcute azi. Probabil pană vom trece de zilele de teza, nu vom reuși să ne facem activitățile din calendar. Voi merge înainte doar cu Adeventul de hârtie, pe classroom. Acolo toate articolele sunt deja programate, doar aici pe blog trebuie să le scriu zilnic.

E final de zi, și, ca de obicei, încerc să accentuez ceea ce a mers bine, nu ceea ce nu a mers. Așa vreau să închei și această postare, cu realizarile de azi:
Am redecorat raftul cu mașina de ieri:
Moș Crăciun și-a luat mașină


Mi-am cumpărat un brăduț pufos


La reduceri am găsit ceva ce îmi doream de foarte mult timp


Ansabluri așa am tot vazut, dar de obicei sunt destul de scumpe, mai ales dacă e ceva de calitate. De vreo doi am am vazut ca au apărut și în Jumbo, dar detaliile figurinelor...erau pre kitch iar pretul nu mi se parea rezonabil. Pe aceasta din Jumbo am luat-o, dar de la produsele cu defecte, la un pret redus aproape la jumatate(20 lei). Are acoperisul putin desprins, nimic ce nu poate rezolva o picătură de lipici și ambalajul defect, dar sincer pentru ce îmi trebuie ambalajul dacă nu îl fac cadou? Pot să zic că am devenit o fană a reftului cu produse cu defecte ale acestui magazin. Mi-am luat multe lucruri utile de acolo, la un preț redus.




11 comentarii:

  1. trebuie sa fim flexibile,uneori sunt alte prioritati si trebuie sa ne adaptam.La ce profil e fata cea mare?si la noi incep tezele, cl a 11 a, cl a 8 a, cl a 6 a.Eu nici macar nu stiu sa le ajut, sunt total depasita.Si nici sa le dau meditatii la toate trei nu am cum,inca nu m-am imbogatit chiar asa :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ceea ce priveste fetele și programul lor chiar am învățat flexibilitatea. de fapt și programul meu se modeleaza după nevoile lor. Dar am de lucru în ceea ce ma privește, am pretenții să mățin de promisiuni, iar jurnalul era o promisiune.
      Tezele mele sunt clasa 10( profil mate - info bilingv engleza) și clasa 5. La matematică e ok că eu sunt profesorul, dar în rest...cu cea mică am cedat și a început pregătirea la romănă și engleză. Engleză eu nu știu, iar la romănă...are nevoie să recupereze lipsuri din primar.

      Ștergere
    2. Pe mine ma mai ajuta Mihaela cand eram depasita de materia la mate. Si acum Matei ii spune "doamna cu teorema celor 3 perpendiculare" pentru ca nu o intelesese la scoala si i-a explicat-o Mihaela.

      Ștergere
    3. ce bine ca esti profa de mate!e de mare ajutor.La engleza am mare bafta,cu engleza se descurca f bine, Ilinca a fost si la olimpiada judeteana si a luat nota f buna, si vad ca nici celelalte n-au probl.Teo are ceva goluri la romana si ii dau meditati din vara, ca are si examenul de a 8 a, la mate pare ok, nu stiu ce sa zic.Otilia mi se pare dezastru la ambele, nu fiindca n-o duce capul, dar nu invata serios, trebuie sa stau de ea, altfel nu face nimica.

      Ștergere
    4. Cunosc situatia cu Olivia, Așa e Diana la mine. Nu ia in serios încă și se întrerupe pentru orice. Cu Cristina la engleza nici eu nu am probleme, în clasa VIII a luat Cambrige pt clasele de bilingv. Se mentine bine la engleza, chiar citeste în engleza (Ultima dată cred că Hamlet), dar nu are timp sa o ajute pe cea mică, plus că nu o ascultă. Sunt firi diferite.
      Succes lui Teo la examen. Dacă aveti nelamuriri la mate, puteti apela oricand.

      Ștergere
  2. Ce fain e bradul pufos! Imi place si scena nasterii. Si eu trec tot pe la standurile de reduceri. Mai ales ca multe ajung la reduceri din cauza ambalajului deteriorat.
    Iar masa ta de seara imi e tare draga. Imi lipsesc culegerile si caietele. La mine sunt doar laptopuri (fiecare scoala cu laptopul ei) si fisiere trimise pe mess dintr-o camera in alta
    ("cum ti se pare?", "arata bine?", "corectezi tu lucrarile? ti-am trimis baremele!")
    O saptamana linistita! Pacat ca nu l-ai rugat pe Mos Nicolae sa iti ia din griji si vinovatii. Dar poate te ajuta urmatorul Mos :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Braduțul pufos tot de la reduceri e luat. Eticheta zicea că îî lipsesc bucăți, dar eu nu am vazut să îi lipsească ceva. In magazin auzeam un zgomot ca ar vrea sa pornească, dar nu reușea. Știam că trebuie să cânte și să danseze. Bănuiesc că a fost cel expus în magazin, că s-a dovedit ca avea doar bateriile uzate.

      Ștergere
  3. Uneori un pas înapoi este binevenit. Într-adevăr postarea zilnica este o provocare și este destul de greu sa tii pasul. Cel puțin așa am simțit eu in noiembrie. Chiar daca scriam cu drag, tot mi se părea că o obligație. Luna aceasta scriu când simt și pot. Foarte frumoase toate decorațiile!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragile mele, vă urez sănătate, optimism, liniște. Copiilor...mult succes la școală! :)

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!