sâmbătă, 25 decembrie 2021

Jurnal de advent la final

 Data: Vineri 24 decembrie


E seara de ajun, încă puțin și vom sărbători Nașterea Mântuitorului. Am mai încheiat un advent, dacă pot spune așa, o tradiție a mea și a fetelor de a face activități practice, crafturi, specifice perioadei. Un advent atipic din mai multe puncte de vedere. Creștem, și copiii și noi,  și ne schimbăm preferințele, prioritățile. Tradiția noastră suferă modificări de la modul de planificare până la modul de realizare. Anul acesta am ales la un moment dat să desfacem în avans ca să știm ce avem de făcut. Mă duce cu gândul anul viitor la un Open Advent. Am în cap acum o idee vagă. Vom vedea atunci.
Am avut și mai multe calendare. Important pentru mine a fost că le-am terminat, chiar dacă la un moment dat nu mai credeam asta.  Cu întârzieri, cu avans, cum necum le-am terminat pe toate. Și le-am și documentat pe blog. Am mai scris eu și în alți ani, la primul calendar și la ultimul, acum penultimul, dar nu ca acum. 
Jurnalul de advent de pe blog a suferit și el modificari pe parcurs, în funcție de necesități. Cred că ai nevoie de ceva experiență de jurnale pe blog până ajungi să stabilești un format corespunzător pe care să nu-l mai modifici. Si totuși, cum spuneam mai sus, ne modificăm permanent, evoluăm.
În jurnalul de advent m-au însoțit Corina și Irina. Le mulțumesc pentru participare și le trimit cele mai frumoase gânduri de bine.
Tot acum am ținut și evidența lucrărilor efectuate, mai ales că acumulam restanțe și puține crafturi le-am făcut la timp. Trebuia să știu ce mai am de făcut. Mi-a plăcut să adun lucrările într-un singur tabel ordonat așa cum ar fi trebuit să le facem și a fost o reală bucurie să umplem rubrică după rubrică cu poza corespunzătoare.

Căsuța cu activități

Cutia cu bomboane

Puzzle

Cred că de departe cel mai frumos e să vezi puzzle-ul cum a crescut de la  o zi la alta.

Idei pentru Adventul de anul viitor, nu știu în ce măsură se vor concretiza, dar sunt de luat în calcul.
  • Open advent  - nu mai reușim să facem la timp fiecare craft, mai ales că de la an la an ne luăm proiecte mai elaborate care uneori necesită mai mult timp de realizare; ar fi bine să ne putem organiza din timp materialele
  • un tabel cu 24 de rubrici pe care să-l completam; vine cumva în continuarea ideii de mai sus. Să alegi zilnic o activitate pe care să o faci până completezi tot
  • mi-a plăcut ideea fetelor de a pune cuvânt reprezentativ, pentru aproape fiecare literă a alfabetului
  • și tot mi-ar plăcea mai multe calendare, dar nu neapărat toate de craft; Am citit la Irina despre un ceai diferit în fiecare zi - o idee interesanta și nu foarte greu de pus în practică. Sau un calendar cu lucruri de făcut : film, o poezie, colind, prajitură, vizită, etc...
În încheiere, mulțumesc tuturor celor care ne-au urmărit pe parcursul acestui Jurnal, provocarea mea de decembrie. Acum că s-a încheiat, mi-aș dori o alta pentru ianuarie, sau pentru anul viitor. Am descoperit ca funcționez mai bine în anumite domenii cu provocări decât cu dorințe. 
Vă doresc tuturor ca de Crăciun să aveți parte de lumină, pace, bucurie, inima să vă fie ușoară ca un fulg, iar problemele să se topească precum zăpada. Cadourile să vă fie pline de liniște interioară, speranță și dragoste!

Craciun Fericit!



10 comentarii:

  1. Un Craciun minunat sa aveti!
    Ce zici de un "jurnal de iarna" pentru ianuarie si un "jurnal de Dragobete" in februarie cu provocari bineinteles...
    Sunt 2 luni mai lejere, mai de handmade..... Fara teze, teste sau termene limita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel și ție Corina. Ide interesante de provocari. Ne vom gandi.

      Ștergere
  2. voi veni eu cu o provocare in ianuarie :)).Stati pe aproape :)).Foarte frumos a fost calendarul de hartie, imi pare rau ca nu am reusit sa facem toate proiectele.Ma gandesc ca ar fi dragut sa facem si de Pasti ceva in genul asta.De pasti nu e nici un advent, poate ar trebui inventat :).

    Craciun fericit si Sarbatori binecuvantate iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat anul trecut un calendar al ghioceilor, dar ne-am propus niste proiecte cam ambitioase, si nu am reusit sa facem decat jumatate din ele. Acum cautam idei pentru ceva asemanator, dar mai usor de realizat.

      Ștergere
  3. https://dulcecasa.blogspot.com/2021/01/provocarea-lunii-bucurii-de-ianuarie.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tocmai am citit si bine-enteles ca spun da. cel putin voi incerca. Imi pare bine ca e ceva saptamanal. zilnic, chiar nu reuseam.
      Si ma bucur ca ai facut-o, chiar imi doream o provocare pusa de altcineva. Eu o sa ma gandesc la calendare de activitati pentru copii, ceva in genul aventului de hartie, dar tot asa, saptamanal nu zilnic: unul de Martisor cu felicitari si martisoare (chiar as vrea sa le fac din timp anul acesta si sa nu le mai inghesui in ultima saptamana) si unul cum ai sugerat si tu, de Paste.

      Ștergere
  4. Un adevarat maratoooon! Imi place mult ca va jucati in echipa. Cred ca ti-am mai zis. :)
    Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a plăcut. Se pare că acela a fost ultimul an de jacă împreună. Anul acesta nu au mai fost interesate decăt de calendarele advent cumpărate, nu așa de grozave cum credeam. Aveam un articol inceput despre ele. Uit mereu sa-l termin, daca am iesit din zona aia a sărbatorilor de iarna.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!