joi, 9 decembrie 2021

Jurnal de advent (8)

Ziua, data:   joi, 9 dec, completat pentru ziua de ieri

prietenie
Poză: În poză e cățelușa cu motanul, care de obicei se aleargă prin curte, mai mult ea pe el. 

Povestim: s-au terminat tezele pe sătămâna asta, așa că începem să respirăm ceva mai relaxate. Timp de proiecte nu este foarte mult, mai ales că primesc și de la școală. Activitatea din calendarul celei mici de ieri am înlocuit-o cu realizarea unei felicitări ce îî trebuia azi la engleză. 
Af fost din nou prin centrul orașului, dupa cum spuneam, și de data asta am vazut și eu și alte culori, ornamente frumoase. Deci ploaia era vinovata de experienșa neplacută anterioară. Am luat și fetele cu mine și am hotărât de comun acord că merită o plimbare la pas într-o seara mai liberă.

Colind: după cum spuneam, încep colindele la scoală : Sus la poarta raiului



Ceva ce am făcut:  cât stau fetele la teme, îmi fac de lucru pe langă ele și mă joc cu hârtia




Calendare Advent: 
  • Căsuța cu Activițăți: globulețe dinhârtie spumată/buretată, noi îî spunem foam


Știam că cei de la MetDaan de pe Facebook, preiau filmulețe și le prezintă comentate, dar aseară n-am reușit să găsesc tutorialul original pentru aceste ornamente. Mi-ar fi prins bine câteva detalii suplimentare. Le-am găsit azi întâmplător într-un comantariu. O rusoaică e autoarea, motiv pentru care nu am găsit-o după căutarile în engleză. Fiind relativ simplu, cred că azio sa mai încerc câteva globuri așa, ținând cont de detaliile suplimentare. Autoarea a blocat redarea tutorialelor ei pe site-uri, dar o puteți urmări pe youtube
  • Cutia cu Bomboane: 
 


  • Puzzle:
 



3 comentarii:

  1. ce frumoase sunt toate!eu n-am facut nimc cretiv ieri, mi-am schimbat frigiderul si a trebuit sa mut prin bucatarie ca sa incapa cel nou, apoi sa transfer din unul in altul, sa fac curat,plus gatit si hranit familia..la 9 seara dormeam bustean

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E perioada aia in care fetele au nevoie sa stau cu ele. Nu neaparat să le ajut cu temele, multe materii ma depasesc, ci doar să fiu acolo langa ele și nu pot doar sa stau. Imi fac de lucru cu cate ceva. Dar asta inseamna co neglijez altceva, in cazut asta curatenia, plus cu creativitatea asta face si mizerie. Azi va trebui sa recuperez pe planul neglijat ieri.

      Ștergere
  2. Sunt foarte drăguțe toate activitățile! Acest timp este atât de valoros pentru familie!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!