duminică, 2 ianuarie 2022

Retrospective și noi începuturi!

 La revedere 2021!

De obicei la final de an reușesc să mă împac cu situația existentă, să las în urma tot ce-a fost și să pornesc cumva la drum nou cu speranță și optimism. Odată cu stingerea luminii simbolizând ”îngroparea” anului  trecut, am impresia că am rezolvat tot ce se putea rezolva, că las în trecut tot ce trebuie lasat și că mă aflu ca pictorul în fața unei pânze goale. Nu și de data asta. Ultimele zile ale lui 2021...au fost răscolitoare. Tocmai în momentul în care credeam că sunt împăcată cu mine și cu ce am de făcut în continuare, evenimente neprevăzute au reușit să mă dea peste cap. Evenimente și bune și rele. Nimic foarte grav, nici foarte extraordinar, mai degrabă niște posibilități de ceva bun și ceva mai puțin bun. M-au făcut să simt cum 2021 nu vrea să se ducă, să rămană în urmă, ci se aruncă cu toate gherele în 2022. Abia în seara de Revelion am reușit să trec cumva peste senzația asta.

Spuneam în postarea anterioară că pierdusem din starea de ”mulțumire” pe care o simțeam la finalul lui 2020. Din anumite puncte de vedere, Craciunul a stat sub un nor negru care m-a afectat emoțional. Apoi a venit ”bomba”, un vis/dorință amânate mult prea mult, care e posibil să nu mai poată fi realizat vreodată. Încă nu știu nimic sigur, voi afla luna asta. Dezamăgire, teamă, frică...am făcut ca Pandora. Speranța a rămas undeva pe fundul cutiei. Dar la fel cum totul se poate dărâma într-o clipă ca un castel de cărți de joc, și speranța poate să înflorească mai încet, dar sigur și totuși să vezi luminița de la capătul tunelului. În momentul în care am reușit să las deoparte grijile și fricile de ceea ce ar putea fi, am putut să mă ocup cum trebuie de pregătirile de Revelion. În final a fost o zi frumoasă cu liniște, calm înțelegere. Poate că în al doisprezecelea ceas, dar am realizat exact ce îmi doream la început de an, am simțit exact starea aceea de împlinire pe care mi-o doream când alegeam un cuvânt pentru 2021. Lucru pentru care nu pot fi decât mai mult decît mulțumită.

Pregătirile, Revelionul și chiar ziua de azi s-au desfășurat în exact acea atmosferă la care speram, în famile, simplu, fără așteptări prea mari, ireale și totul a decurs lin și frumos. Chiar și numai pentru atât, ajung să consider și 2021 un an bun, aleg să nu contorizez decât plusurile, nu și minusurile.


 Rămîi cu bine 2021!

Bine ai venit 2022!


Prima zi din 2022

Aveam un plan pentru azi, unul care mă includea doar pe mine, eu cu bujo-ul meu, cu un plan pentru pictură. De obicei fiecare face cam ce vrea, doarme, manancă, fiecare după cum simte. M-am trezit ca de obicei, dimineață, destul de devreme și chiar m-am ocupat de bujo. Unde ziceam eu că o să-l țin simplu, azi m-am apucat de colorat și desenat prin el. Apoi, s-au trezit pe rând ceilalți și cumva, fără planificări, am reușit să petrecem toată ziua împreună. Toate mesele, plimbare în parc, Remi(rummy), televizor. Mi-ar placea să fie mereu așa.

Singura notiță din jurnal pentru azi, practic primul task din bujo-ul acesta se amănă. Unii ar zice că am început prost. Prefer să nu consider așa și să mă bucur de timpul petrecut împreună, chiar dacă nu am realizat ceva ce la momentul planificării nu mă includea decât pe mine.

Planuri pentru 2022

Mi-am făcut în jurnal o listă cu dorințe și intenții generale grupate pe domenii

  • stil de viață ( program de mese, diete, miscare)
  • socializare ( vizite, prieteni, blog)
  • creativitate ( calendare tematice pentru tot anul, proiecte lunare/săptămanale, decoruri)
  • cultural (cărți, filme, muzee)
dar și o listă mai concretă de genul sa-mi fac o față de masă cu suporturi de farfurie asortate, sau turtă dulce în decembrie. Listele rămân deschide pentru orice se mai ivește pe parcurs.

Planuri pentru ianuarie

Ianuarie este despre organizare și planificare. E despre adaptare a programului, a stilului de viată la ceea ce îmi doresc să realizez anul acesta. Și e despre a înainta pas cu pas, de a rezolva punct cu punct fiecare task de pe listă Despre a testa și a observa ce pot, cât pot și ce trebuie să îmbunătățesc.


10 comentarii:

  1. Sunt convinsa ca va fi un an mai bun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Arre toate sansele sa inceapa chiar foarte prost, dar cred ca depinde si de noi cum gestionam informatiile/vestile proaste. Cat alegem sa ne cramponam de ele. Pur si simplu imi va pune la incrcare cuvantul anului ( acceptare). E o situatie cu care nu pot decat să ma împac și să accionez in consecinta. De aici incolo depinde de mine sa-l fac sa fie un an bun. Si va fi un an pun atât timp cat putem realiza destul de multe in ciuda unor necazuri ce pot aparea pe parcurs.

      Ștergere
    2. sau poate nu e nevoie sa accepti, ci sa te rogi si sa insisti mai mult, daca situatia o mai permite.Poate uneori renuntam prea repede.Zic si eu, ca nu stiu despre ce e vorba :).Hihi, asa e ca te prinde bujo-ul?si eu tot cu nasul in el am stat ieri, si azi cred ca la fel :))

      Ștergere
    3. Irina, mi-aș dori să fie așa cum zici. E o situație de sănătate care nu are altă rezolvare decât adaptarea stilului de viață la noile condiții medicale. Sunt obișnuită cu asta, cu astfel de adaptari, doar că pănă acum era doar pentru un membru al familiei, acum va fi si pentru altul și cel mai probabil și pentru mine. Ma rog sa nu fie ceva mai grav și îi mulțumesc Domnului că îmi arată soluții și în această situație.

      Ștergere
    4. Da! Depinde de noi cum alegem sa abordam situatiile. Dar stiu ca esti inteleapta si stii cum sa adaptezi situatiile astfel incat "tot raul sa fie spre bine".
      Ma bucur ca v-ati petrecut prima zi a anului impreuna. La cat mai multe zile de acest fel in 2022.
      Stiind situatia medicala a unui membru al familiei tale ma pune pe ganduri extinderea stilului de viata la mai multi... Sa te indrume Dumnezeu pe calea cea mai buna pentru voi! Si sa aveti un an 2022 cu liniste sufleteasca si mii de bucurii!

      Ștergere
  2. Sanatate, in primul rand! (am citit comentariile anterioare).
    Ce chestie! :) Si eu am avut parte de ceva bulversari la sfarsit de an, cand ma gandeam ca "anul acesta scap!" Parca tot ne-binele se aduna la final de an... Iti doresc sa treceti cu bine peste acest hop si lucrurile sa reintre pe un fagas armonios cat mai repede!

    Inca o "asemanare": la o fatza de masa cu suporturi pentru farfurii, cu servete asortate etc. ma gandesc de prin 2019! Inca n-am cumparat nici materialul! "Las' ca fac pentru Paste! Las' ca fac pentru Craciun! Las' ca fac pentru..." Si timpul nu sta dupa mine, fatza de masa nu se coase singura. :) Ii va veni si ei randul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incă mai astept vesti in legătura cu problemele de sănatate. Am aflat intre timp doar ca eu sunt scoasă din ecuația asta, dar tot va trebui sa fac niste adaptari pentru ceilalti. Vom vedea cand vom avea toate datele pe masa.
      Fața de masa: am sau am avut pentru sarbatori. Si pt Paste si pentru Craciun. Dar am mai schimbat mesele sau cele de paste s-au spalacit. Vreau una potrivita pentru restul anului. Si nu alba, ca albe am mai multe. Plusu 12 suporturi de farfurii. Am, dar nu set, si doar la evenimentele din restul anului am mai mult de 4 persoane la masa. De sarbatori sutem de obicei numai în familie. Dar si la mine asta e pe lista de vreo 2-3 ani.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!