luni, 31 ianuarie 2022

Mărțișor (5) - Fetru - link înscriere

Am ajuns la săptămâna cinci din calendarul Mărțișorului. Parcă nu-mi vine să cred că a trecut ianuarie si că deja bate la ușă februarie. Încep să apreciez din ce în ce mai mult că fetele au ales sa facă pentru colege și profesoare mărțișoarle quilling. Sunt deja gata și tot ce mai trebuie făcut e să le punem șnur și să le ambalăm.

Tema acestei săptămâni este fetrul:  realizarea de mărțișoare și felicitări folosind fetru.

Nu știu de ce, dar fetrul nu a fost niciodată printre preferatele mele ca materie primă pentru craft, deși recunosc că e destul de ușor de lucrat cu el și chiar îmi place uneori să lucrez cu materiale. Dar și la materiale sunt destul de selectivă și prefer crep-satin pentru tablourile kinusaiga (patchwork pe polistiren)
Nici pentru aceste mărțișoare nu prea m-am ”grăbit” să lucrez cu el și am apelat la forme gata tăiate din fetru. Recunosc că fix în dimineața asta mi-am impus să le termin azi pentru postarea pe blog, astfel încât nu am timp să fac ceva de la zero.


Pentru ce aveam eu în cap îmi trebuia o frunză, și cum nu aveam în seturile cumpărate, am folosit una dintr-un kit de cusut pe post de model


Chiar am cusut după acelați model, apoi am realizat că pe spate se vede cusătura și trebuie să o maschez cumva. Am mai tăiat o frunză căreia i-am atașat un ac de siguranță (să semene a broșă) și le-am lipit cu silicon

la final am aplicat o floricică și o buburuză pe frunza cusută și am legat de codița frunzei un șnur de mărțișor.


Și dacă tot eram la cutia cu ”minuni”, și pentru felicitare am folosit tot forme gata tăiate și colorate. Crenguta am desenat-o cu cariocă.


Dacă vă face plăcere să fiți alaturi de mine în această provocare și ați scris un articol de blog despre lucrările voastre, puteți lasa link-ul în formularul de mai jos



11 comentarii:

  1. Awww... păsărelele acelea pe ram sunt dulci foc. Nu-mi vine să cred cât talent ai. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma faci sa roșesc. Da-mi voie sa nu accept acest compliment, cumva am impresia ca am trișat enorm pentru ca doar am imbinat câateva obiecte pe un carton.
      Pupici dulci!

      Ștergere
    2. Aaaah, stai așa! Am crezut că tu ai făcut păsărelele de la zero. Dar, oricum, complimentul rămâne. La urma urmei așezarea în pagină îți aparține. Bravo! Arată super, sincer!

      Ștergere
    3. Nu, n-am fost eu. Am luat-o pe scurtatura. Dar daca stau sa ma gandesc bine, eu de ce n-as putea sa fac niste pasarele asa?

      Ștergere
    4. Tocmai, că poți. Nu degeaba am fost convinsă că-i opera ta. Ia încearcă. Sigur o să-ți iasă. Trage-mă de mână când sunt gata. :)

      Ștergere
  2. Sunt minunat de frumoase martisorul si felicitarea! Cum zice Jo: "pasarelele sunt dulci foc"! 😊

    Pentru martisor am o idee - mai trebuie s-o pun in practica - dar pentru felicitare... hm. De venit, insa, vin si eu cu ceva! 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da aveti dreptate amandoua. Aia a fost si reactia mea cand le-am descoperit in cutia cu accesorii din fetru.
      Sunt sigura ca o să-ți vină o idee superba și cu felicitarea. Abia astept sa văd.
      Multumesc Diana.

      Ștergere
    2. Ideea a venit. E genul de felicitare pe care trebuie sa scriu "felicitare" - sa stie lumea ce este. :))

      Ștergere
  3. Arata minunat. Bravo Niko!
    Daca ai sti ce binne imi pare ca m-ai pus sa 'gandesc' astfel de subiecte!

    Seara frumoasa si o luna februarie cu multe martisoare realizate! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Suzana. ma bucur mult ca iti face placere provocarea.

      Ștergere
  4. Ce fain de voi! Ati luat-o din timp cu martisoarele!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!