luni, 24 ianuarie 2022

Întrebări despre blog

 Ieri, înainte de toată povestea cu dispariția blogului, în urma comentariilor primite de la Jo în legătura cu ”follow”-ul blogului, mi-am dat seama că nu am un loc unde sa se poata pune astfel de întrebări despre folosirea blogului. Nici acest articol nu-mi rezolva de fapt problema, sau nu e tocmai solutia ideala pentru ceea ce doresc eu, dar e mai mult decat nimic. Chiar daca întrebarile vor fi diferite, unele despre follow, altele despre moderare, etc... , măcar sunt adunate la un loc si nu se mai pierd in comentarii la alte articole cu alt subiect.

Am avut mai demult un forum gratuit. A functionat chiar foarte bine o perioada, dar daca n-am mai avut timp sa scriu, în timp, ca mai toate forumurile...celelalte forme de social media le-au cam luat locul. Nu stiam prea bine cu ce se mananca nici forumul, dar acolo aveam un forum de suport in care puteam pune intrebari si sa aflam cum sa facem diverse lucruri. 

Cu tot ce am pațit cu dispariția forumului, imi dau seama ca am avea nevoie de un astfel de loc si in blogosfera asta, sau poate ca exista dar nu îl știu eu. Și cred că nici alții. Vezi ceva pe un alt blog ( in cazul meu mistery link) ai vrea sa-l folosesti, dar ... nu stii cum, si nici nu prea poti afla. Sau vrei sa faci niste modificari si nu-ti functioneaza. ( vezi Diana) . Da, faci postari pe ascet subiect, dar nu le vede toata lumea, nu e acelasi lucru.

In concluzie, acest post este deschis tuturor intrebarilor si sugestiilor pe care vreti sa mi le adresati ce tin de organizarea blogului. Nu sunt expert, ma traduiesc sa tin pasul si sa invat ce se face si cum se face. Si ce solutii exista.


4 comentarii:

  1. Iată-mă și inspirație pentru postări. :) Dar postarea aceasta n-o să se piardă în negura vremurilor? Este o metodă să o ții tot timpul ”sus”? Pentru că deja este a doua postare. Iar mâine ar putea fi a treia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit la ceea ce spui tu. Am doua solutii de a o tinemai in fata. Cu un gaget numit postare recomandata, numai ca il foloseam pentru provocarile organizate de mine.
      A doua solutie implica crearea unei pagini, practic continutul acestui articol l-am pus in pagina aceea. As fi vrut sa adaug formularul de contact in ea dar nu stiu cum. Si acum caut sa vad cum afisez pagina, ca ....am uitat cum se face.

      Ștergere
  2. Ideea cu pagina fixata sus e buna. Poate ca e o idee sa scrii ca titlu ceva legat de "tehnica", pentru a fi cat mai clar despre ce e vorba (se poate intelege ca este despre cine scrie pe blog, despre ce e blogul) - oricum, cine acceseaza pagina intelege repede despre ce e vorba. Cu aceasta ocazie poate ca incerc sa fac si eu ceva asemanator, chiar daca am o eticheta care ma duce direct la postarea cu blogrollul problematic. Tarziu mi-a venit ideea cu eticheta "specifica" si voi gasi cam greu alte postari de gen (nu sunt multe, dar mai sunt). Ideea ta, cu pagina fixata, e super faina!
    Cred ca formularul de contact nu poate fi postat in pagina (poate doar cu ceva modificari in html - in "structura")

    In pagina poti face (si) o lista de "titluri de postari" pe masura ce le scrii in mod obisnuit - despre probleme legate de administrare/folosire blog - cu link activ si fiecare clic ar duce spre postarea in cauza (ar fi un fel de "tabla de materii/cuprins")
    Bafta! 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa tin cont de sugestiile tale si ma voi gandi la un titlu mai adecvat pentru pagina.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!