vineri, 28 ianuarie 2022

Mărțișor (4) - mărgele și/sau materiale din natură

  Săptămâna patru din calendarul Mărțișorului are ca temă realizarea de mărțișoare și felicitări folosind margele si sau materiale din natură. Nu trebuie ca ambele obiecte să fie făcute cu aceeași tehnică, fiecare alege ce ii place mai mult. 

Ideea acestei teme pornește de la mărgalele hama (mărgele termoadezive), care călcate cu fierul încins se lipesc intre ele și păstreaza astfel forma realizată. De-a lungul timpului, noi am tot folosit saceste mărgele în proiectele nostre și chiar îmi pare rău că nu le-am documentat pe blog. Eram fan forumuri pe atunci. Tot ce am găsit e un articol despre mărțișoare făcute de noi cu aceste mărgeluțe.





Apoi am realizat că poate nu toți cei care vor să participe la provocare au aceste mărgele și am adăugat materialele din natură, în ideea că e mai ușor de făcut ceva cu semințe, ghindă sau frunze/flori uscate. Chiar și noi ne-am reorientat spre cojile de fistic din care am făcut floricele pictate atât pentru mărțișoare cât și pentru felicitare.




Formularul acesta pentru introducerea linkului blogului dacă alegeti să participați la aceasta provocare, încă îmi dă batai de cap. Nu știu cum să fac astfel încât la expirarea perioadei de inscriere, pe blog sa apara lista celor înscriși, nu un link către acel tabel. mai foc o incercare și săptămana aceasta cu el.

8 comentarii:

  1. Faine mărțișoarele!
    Din păcate, am impresia că, încet, încet, încep să și piardă semnificațiile și mesajele care se doreau transmise cândva, din diverse motive...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ți eu am aceeași impresie. E cumva și vina noastră. Începem să le tot înlocuim cu broșe (asta nu e chiar atat de deranjant că tot în piept se poartă), cu brătări, buchet/coș de flori, ciocolată, cafea. Din dorinta de a apărea cu ceva nou, comercianții scot tot felul de ”inlocuitori”. Personal cred că dacă nu poate fi pus în piept, nu e mărțișor. Se mai întamplă și sa cumperi/primești și să vrei saă-l porti, dar surpriză : fie e lipit de hărtie, fie nu ai de ce să-l prinzi. Sunt doar asamblate în plic să arate frumos.
      Si în plus nu se mai poartă și nu întelg de ce. Cumva a rămas doar o obligație a băieților și elevior de a oferi mărtișoare care să ajungă aruncate undeva într-un sertar.

      Ștergere
  2. Sunt minunate! Elegante si frumoase! Se vede "antrenamentul"! 😊
    Am mai invatat ceva: margele hama! Le-am vazut si pe blogul WP.
    Spor la ce ai de facut!

    Mie-mi place sa port martisor "la rever" - de la gradinta incepand, nu cred ca a fost an in care sa nu port, desi, intr-un timp, n-am prea mai vazut martisoare la femei (unele il poarta la mana).

    Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu Mister Linky. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu widget-ul acela eu credeam că fac blogul tău să-l țină minte pe al meu, astfel încât să nu copy/paste semnătura de fiecare dată. Scuze dacă am înțeles greșit și m-am înscris la te miri ce provocare. Nu prea am răbdare cu mărțișoarele. Prefer să le primesc, nu să le fac. :) Dar dacă m-aș fi apucat de un mărțișor inspirat de natură, aș fi presat astă-vară niște flori, pe care le-aș fi plastifiat cumva. Adăugat șnurul alb/roșu - gata mărțișorul. :) Ușor de zis, greu de făcut! Eh!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e nimic Jo. Datorita contului google eu am nu mai trebuie sa copy/paste la fiecare comentariu. Tine minte google si eu doar selectez ce vreau sa completez.

      Ștergere
  4. Ce multe ai facut! Sunt foarte frumoase! Felicitari, Niko!
    Ma tot gandesc la margelit, insa nu am reusit pentru aceasta saptamana.
    O duminica minunata!❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu doar eu. Noi suntem trei, de-asta par multe. Uneori facem fiecare si felicitare si martisor, alteori ne impartim. Folosesc provocare asta creativa ca timp petrecut impreuna cu copiii.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!