duminică, 9 ianuarie 2022

Martisor (S1) - Pictura

 Prima temă din calendarul Recreativ de Mărțișor a fost pictura. Să pictăm mărțișoare și felicitări. 

Nu ne-am propus o zi anume a săptămânii în care să ne ocupăm de proiectele astea creative, facem cât putem când găsim timp. Astfel că joi ne-am apucat de pictat. Ca bază pentru mărșițoare am ales felii de lemn, dar când am căutat în ”colecția” noastră am descoperit că multe dintre ele erau crăpate și nu prea ofereau variante de pictat. Ca să compensez, am pregătit capace de peturi sau de bere, dar să pictezi direct pe ele nu se vede bine. Le-am acoperit cu grund alb cât timp fetele au pictat pe feliuțele de lemn găsite relativ întregi.

Experiența cu pictura nu ni se prea potriveste, mai ales fetelor, cel putin pentru mărțișoare. Au tendința de a face detaliile fine tot cu acuarele și li se cam strică desenele. Nu au fost mulțumite de rezultate, iar pe capacele grunduite am stabilit că vom aplica servetele sau mărțișoare realizate din alte materiale.

Nu le-am pus încă șnur, trebuie să achiziționam alte șnururi, cele de anul trecut nu erau prea bune și nici nu mai sunt multe. Cred că vom lăsa aceasta activitate pentru ultima săptămână din calendar.


Eu am pictat doar felicitări. Am încercat ceva simplu, dar aveam în cap mai mult peisaje decât flori, plus că am uitat cum să fac ghioceii să se vadă pe hârtia albă. Cred ca ar fi trebuit să desenez în creioane colorate. Îmi place mult pictura, dar mi-au ieșit în general mai bine desenele.


Mi-am lăsat și două felicitări neterminate în ideea de a aplică floricele de fetru sau quilling pe ele.


Am mai încercat sa fac flori (cale) cu ajutorul unui șnur îmbibat în acuarele, dar nu se înțelegea mai nimic, doar o dungă colorată ca o tulpină de copac (vezi cartonul din dreapta din poză). Ca să nu stric de tot cartonul, am acoperit imaginea în culorile folosite în ideea unui fundal.


Pe unul din ele mi-am făcut de cap și am pictat peisajul la care mă tot gândeam.


În mod cert, în ceea ce privește pictura, trebuie să rămân la peisaje simple

La Provocarea calendarului din acesta săptămană a raspuns până acum Laura cu un fluturaș minunat pictat împreuna cu fetița ei. 

Pentru saptămana viitoare voi încerca să fac postarea de luni, chiar daca nu am eu lucrarile făcute, pentru a putea adauga link-urile la Tema saptămânii. Poate intre timp aflu și cum e cu  acel ”mister linky” pe care l-am vazut pe bloguri.




12 comentarii:

  1. Au ieșit frumoase, frumoase lucrările voastre pictate! :) Bravo!


    Cred că Suzana și Irina știu câteva lucruri despre acel tabel cu link - uri. Eu nu am folosit până acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ati reusit ceva frumos! Pictura pe lemn imi place foarte mult! Am incercat si eu, candva, tot pe felii de lemn, dar... neh! Nu mi-au reusit.
    Imi place peisajul care "te bantuia". 😊

    Pentru calendarul de martisor am inceput si eu ceva. :)) Dupa cum arata... cred ca nu va iesi cine stie ce, dar poate ca reusesc sa "retusez". Indiferent cum vor arata la final le voi posta, chiar daca depasesc "termenul limita".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te asteptam oricand esti tu gata, chiar daca trece sau nu termenul limita.

      Multumim de aprecieri.

      Ștergere
    2. Am terminat si eu... Nu am reusit sa retusez felicitarea si-am gresit si la martisor. 😊

      Las aici link
      https://diana-kundalini.blogspot.com/2022/01/buburuza-martisor-si-felicitare.html

      Am incercat sa ajung la tabel, apasand "here", apare "you are next" dar nu mi-am dat seama cum sa inscriu link-ul.

      Ștergere
    3. Diana, am vazut ce ai lucrat si sunt superbe. Greselile se vad doar pentru ca ai povestit tu de ele. Le-ai mascat foarte bine.
      Cu link-ul... am invatat cum se face si cum se pune. Numai ca azi am facut un alt link pentru saptamana a doua. In momentul in care l-am pus pe acela pe blog, avand doar cont de membru, acesta s-a inchis automat. Cu cont simplu de membru se pare ca pot pune doar un singur formular pentru linkuri. Oricat am incercat, pe acesta nu am mai reusit sa-l deschid, chiar daca il stergeam pe celalat. Am preferat sa-l las pe acela ( este in postarea cu provocarea si il voi modifica saptamanal pentru saptamana in curs) incerc maine sa vad daca pot adauga eu linkul blogului tau. Daca nu reusesc cu Mister Linky, o sa fac eu un tabel cu ele

      Ștergere
    4. Niko, te rog, te rog, te rooog 😊 sa nu pierzi timp pentru a pune link-ul lasat de mine! Ma joc pentru placerea jocului "de-a mesteritul" si a colegelor de joaca, nimic altceva. 😊

      Mie mi s-a parut cam complicat cu Mister Linky - am mai citit unele discutii intre cei care folosesc tabelul. Mi-as prinde urechile rau de tot - si nici nu am rabdarea voastra, sa aflu ce si cum.

      Multumesc pentru compliment!
      E adevarat ce zici, referitor la greseli. Cand imi coseam haine si faceam vreun pocinog ziceam ca asa am vrut eu sa fie! 😊 Acelasi lucru si cand dadeam chix cu vopsitul parului. Aici chiar mi-ar fi placut sa iasa felicitarea mai "aerisita", sa se vada gargarita fara ca "petele" sa distraga atentia.

      Ștergere
  3. Niko, Jo (Film-serial) a lasat la mine (La Buburuza) 😊 un mesaj pentru tine. Scrie - intre altele - ca a trecut pe aici dar nu a putut lasa un semn pentru ca i se cere cont de gmail.

    Si la mine "se ajunge" greu de pe WordPress (si alte site-uri care nu sunt pe Blogger) dar pentru a avea acces si prietenii online cu bloguri pe alte platforme am ales sa permit toate comentariile - inclusiv cele anonime, mai ales ca "moderez" comentariile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am luat in seama ceea ce ai zis si am făcut modificarea. Multumesc de atentionare.

      Ștergere
    2. Cu placere!

      Sa stii ca "moderarea comentariilor" poate ramane activa. Modificarea a fost necesara doar acolo unde te intreaba pentru cine permiti comentarii; unde am ales "oricine".

      Personal, am ales sa "moderez" pentru ca am avut parte de multe mesaje spam (si unele jignitoare inclusiv la adresa altora), si le vedeam tarziu; apoi mi-am dat seama ca in acest mod nu pierd niciun mesaj (la e-mail ajung rar si acum trebuie modificat nu stiu ce - daca oi fi inteles bine! - pentru a primi mesaj pentru "comentariu nou")

      Ștergere
    3. Moderarea la mine e doar la postarile mai vechi de o zi. Multe setari nu le mai stiu, blogul e vechi dar nu a fost ”folosit” mult timp. Uneori nu mai stiu ce setari sunt sau nu mai stiu ce anumetrebuie sa fac. Nu ma deranjeaza aceste atentionari, chiar sunt binevenite.

      Ștergere
    4. Dupa ce am publicat mesajul mi-am dat seama ca ar putea fi vorba despre comentariile mai vechi pe care alegi sa le "moderezi", in sensul de a nu le pierde.
      Stiu cum e, dupa o lipsa indelungata. 😊 Io... dupa numai 3 luni de absenta am avut sentimentul ca trebuie sa invat de la capat. :))

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!