luni, 24 ianuarie 2022

Bucurii de ianuarie {3/2022}


Bucurii de ianuarie
 este o provocare lansată de Irina în ideea de a alunga ”întunericul și deprimarea” caracteristice acestei luni, ce urmează după strălucirea și veselia ”celei mai minunate luni ale anului”. Personsal cred că ar trebui să facem astfel încât orice lună în care ne aflăm să o simțim ca cea mai minunată. 



Colțișorul meu confortabil 

a rămas același, capătul canapelei, dar ne ocupăm de partea vizuală, adică de ceea ce văd stând în colțișorul meu confortabil. Mi-am luat niște organizatoare de documente din oferta lidl si am trecut la reorganizarea raftului meu de matematică, măcar așa pană voi reuși să fac un raft de mobilă ”adevarată”

Un proiect creativ 

sunt restantă cu practica la acest capitol. În timpul săptămanii am reușit doar să mă documentez despre cum să repar cărți cu cotorul deteriorat. Trebuia să fac aseară, dar odată cu disparitia blogului nu am mai fost în stare de proiecte creative

Tratația săptămânii 

a fost o săptămână cu de toate, și bune și rele, dar am avut și motive de sărbătorit, așa că ne-am delectat cu pui la rotisor și prăjituri de la cofetărie


Plante/flori

un crin de ghiveci revine la viață în cel mai spectaculor mod, direct cu un boboc.



Lumini și luminițe

din nou candela pe care am simțit nevoia să o aprind de mai multe ori săptămâna aceasta, în semn de mulțimire pentru tot ce s-a întâmplat



Grija de sine

ar fi echivalentul unei băi cu spumă, doar că fără spumă, mie nu-mi place, dar a fost o baie relaxantă, cu masaj, un fel de gomaj facial homemade

Rugăciune/Recunoștință/Meditație/Jurnal

am multe motive să fiu recunoscătoare în această săptămână

  • deși ne-au speriat, mușcăturile Dianei nu sunt chiar atât de grave și se vindecă frumos
  • chiar dacă a căzut la școală pe scări, Cris nu s-a accidentat rău și sper că nici analizele să nu fie afectate la următorul control
  • soțul a reușit să ”treacă” iar pe langă covid ( are coleg pozitiv la serviciu)
  • am reuși să rezolv în timp record niște acte și să semnez un contract mult dorit
  • și nu în ultimul rând, mi-am recuperat blogul 

14 comentarii:

  1. Mmm... Ce-a fost de sărbătorit? :) La mulți ani! Să fie sănătos(oasă). Altfel, nu consider luna ianuarie deprimantă. Dimpotrivă. Ziua se mărește, miroase a primăvară...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pana anul acesta nici eu n-am simtit luna ianuarie deprimanta. Am sarbatorit semnarea acelui contrat. Aniversatii au fost ceva mai la inceputul lunii, dar iti multumim pentru urari.

      Ștergere
  2. Doamne ajuta!
    Citind randurile tale mi-am amintit ca am citit undeva ca de ce nu sa sarbatoresti si esecul, drama, tragedia?
    Sa ne fie saptamana cu pace si liniste in suflet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu sarbatoresc esecul, drama, tragedia ci lectia pe care am invatat-o din acel esec drama sau tragedie. Asta m-am invatat sa fac. Toata seara trecuta cand mi-a disparut blogul exact asta m-am intrebat, ce lectie ar trebui sa invat de povestea asta.
      O saptamana cu pacesi liniste si tie.

      Ștergere
  3. Mamaaaa, ce de cutii de puzzle!!!
    Ma bucur ca ai recuperat blogul. Felicitari pentru contract! Prajiturile arata super. Iar crinul tau mi-a amintit ca trebuie sa ii aduc si pe ai mei in casa.
    Sanatate multa tuturor! O saptamna spornica sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiam eu ca cineva trebuie sa zica ceva de puzzl-urile mele. Am avut o perioada de faceam puzzle si am adunat cam tot ce am gasit prin magazine M-am oprit la a comanda de pe net. Cele pe care le vezi sunt noi, isi asteapta randul. Si nu pentru ca nu mi-ar placea sa fac ci pentru ca nu mai am unde sa le pun. Pe langa tot ce vezi acolo, mai am aproape dublu cutii refolosite. In majoritatea pastrez plantele uscate (medicinale si condimente din gradina), dar le folosesc si pentru depozitarea diverselor acte sau materiale de craft( fasii de quilling, spatule delem, pompoane, etc..) Se aseaza mai bine in raft.
      O saptamana spornica si tie.

      Ștergere
  4. Frumoasa postarea!
    Si importante subiectele pentru care esti recunoscatoare.
    Sa va fie bine si sa fii inspirata in tot ceea ce faci. Recunosc ca imi place raftul cu materiale. Eu l-as vedea protejat de un fel de paravan decor handmade!
    Ce frumos ca acel crin infloreste in aceasta perioada!
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu il ”vad” plecat. E adevarat ca e teoretic in hol, dar cum livingul e open space, il face parte integranta din living. Mobila de sufragerie e gata de mult si urma sa facem ceva in acelasi stil si in locul acestui raft de plastic, dar au intervenit mereu alte prioritati. Sectorul asta asteapta si asteapta si tot la coada listei ajunge.

      Ștergere
  5. După numărul de cutii de puzzle și ce am mai văzut pe blogul tău îmi pot da seama ca mai mereu te mănâncă palmele sa lucrezi ceva. Cred ca este o atmosferă foarte frumoasă în casa ta!!
    Aveam o vecina în bloc la părinții mei, toți membrii familiei erau talentați! Soțul era tâmplar și pictase în tinerețe, în casa era plin de tablouri făcute de el, nu mai vorbim de mobila,scaune etc. Copii erau amândoi la școală de arte,picau, făceau decorațiuni pt casă. Mama croșeta, făcea caciulite, fulare, mitene!
    În fiecare an face bete de Mos Nicolae, deosebit de frumoase!
    Țin minte ca mai mergeam la ei seara și făcea ba clătite, ba melci cu nuca, numai bunătăți! O admiram pentru ca mereu isi făcea timp și pentru astfel de lucruri deși avea și ea un serviciu și o familie de ținut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumoasa familie descrii. La mine nu e chiar asa. Fetele se declara un antitalent cam la tot ce fac eu. Le place sa lucreze impreuna cu mine uneori dar singure prea fac nimic.
      Si da, ai dreptate mereu as face ceva, doar ca ma lupt cu spatiul,timpul si organizarea si cumva ajung sa las pe ultimul loc "art-crafturile" mele cum le numeste sotul. Si din pacate ceea ce-mi place mie sa fac, face multa mizerie. Stiu sa tricotez si sa crosetez, dar ... nu sunt pasiunea mea( i-am lasat-o mamei). Mie implace sa le combin, hartie, carton, fire, matriale. Vreau un spatiu doar al meu unde sa nu mai trebuiasca sa strang tot chiar daca nu am terminat ceea ce lucram.

      Ștergere
  6. Pfoooaaaa! Puzzle! :)) Am o pasiune deosebita pentru ele! Am ajuns sa nu-mi cumpar pentru ca nu pot lasa cutia inchisa si las prea multe pentru a monta puzzle. :)) Pentru ca nu am spatiu montez piesele pe coli A4 - le pot strange repede (fiecare coala intr-o folie de protectie si apoi in cutie) dar mai am un avantaj: cand ma plictisesc de o "parte" pot trece la alta. S-a intamplat sa completez intai partea de jos. 😊
    No! M-am luat cu joaca si-am uitat de prajituri! Gata! Am terminat si cu ele! Foarte bune! 😊

    Numai de bine, Niko!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o idee aceea de a pastra puzzle-urile pe coli A4. Ma intreb cum faci sa le separi inainte de a asambla tot puzzle-ul. Eu le-am lipit pe cele gata terminate. Le-am pus prin casa pe cateva, altele le-am facut cadou, dar majuritatea stau intr-o cutie mare in spatele mobilei. Ideea de a le pastra in format cat cutia e super.

      Ștergere
  7. Felicitari pentru recuperarea blogului si incheierea contractului.

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!