duminică, 19 noiembrie 2023

Zi de toamnă târzie

După zilele ploioase din ultima săptămână, azi a ieșit în sfârșit soarele, un soare cald ce te îmbia să ieși afară chiar dacă se simțea în aer miros de zăpadă. 

Am început si terminat ziua cu felicitări de la Provocarea lui Beccy. Am reușit să recuperez felicitarea din prima zi, litera A, la care nu făcusem nimic că eram în vacanță. Mi-am mai exersat mâna pe decupaje, chiar mi-era dor de o astfel de activitate și mă bucur că am găsit timpul pentru ea.

La micul dejun am fost vizitată de Porto, care e obișnuit să stea pe scaun lângă noi când mâncăm. De obicei așteaptă liniștit până primește ceva sau încearcă să stea la cineva în brațe. De data asta... pofta l-a făcut destul de neascultător. Ce să-i faci, nu-i nimic mai bun ca o măslină sărată.

La prânz am ieșit afară la soare, unde am descoperit primul covor de frunze de nuc din acest an. Am fost norocoasă într-un fel, anul acesta nu au căzut frunzele odată cu nucile, am putut să adunăm astfel nucile fără să pierdem timp cu strânsul frunzelor. Mi-amintesc că în anii trecuți, sâmbătă de sâmbătă ieșeam dimineața să strângem frunzele și nucile înainte să le mănânce câinii. Și pentru că a fost soare, am făcut puțin sport cu grebla.

După-amiază, ne-am retras în casă la căldură, cu tot cu patrupezi. Frigul l-a făcut mai tolerant și pe Porto, nu mai fuge așa mult de Scai. A fost o surpriză să-i vedem dormind așa aproape.


Spre seară am revenit la felicitări. De data aceasta niște quilling pentru litera Q - tema de azi a provocării felicitărilor.

Urmează aproape ultima saptămână de toamnă, o săptămână foarte aglomerată pentru mine. Schimbarea buletinului presupune mai multe actualizări de date pe la diverse ... în special la bănci. Numai de drumurile astea nu aveam eu timp acum. Am de organizat și un majorat, intrăm cumva pe ultima sută de metri și pregătirile se intensifică. Iar până atunci vreau să decorez și casa de sărbători. Chiar mi-aș dori să pot împodobi bradul încă de pe 1 decembrie. E posibil să nu mai am timp prea mult pe blog. Încerc să fac atât postarea zilnică, cât și felicitările, dar mai greu cu răspunsul la comentarii și cititul celorlalte bloguri. Încerc să țin pasul cu voi toate.
O săptămână ușoară tuturor!

5 comentarii:

  1. Nu-mi vine a crede ca toamna e pe sfarsite, CD-urile neabordate, nici curat nu am facut inca si mai pot insira insa nu are sens...
    Sa ne fie zilele usoare si inspiratie in a le face usoare! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunos. Nici nu stiu unde a trecut ziua de azi. E deja 12 noaptea si nici nu m-am apucat defelicitare. Va rămâne pe mâine că nu am incotro.

      Ștergere
  2. Ah ce mult imi plac maslinele.. Vreau un maslin. Si un portocal.. si un lamai.. vreau o sera :)))))))). Ma aude si pe mine Mos Craciun? (sa zicem.. haha).
    Poate ma aleg cu o nuia.. Buna si aia...

    lasand gluma - chiar mi-e pofta de masline (yum yum). Si de nuci la care se dojeste coaja :)).
    Bun asa....

    Ce draguti sunt Porto. Scai si Fifi - cum stau ei la caldurica :D. Adorabili.
    Am vazut felicitarile - sunt super faine. Ma bucur ca ai reusit sa participi la provocare - ar fi fost si pacat sa nu o faci, mai ales ca ai avut materialele la indemana :D.

    Cat despre ce e de facut.... oho.. nici nu ma mai gandesc.
    :))
    Pupici cu drag. Si noi sa fim sanatosi :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, iar am reușit să pun provocarea in pauză. Nici azi nu mi se leaga tocmai bine treburile. Am vrut să aranjez niște tăvite de doumente la indemână să îmi tin cartoanele în ele si am reușit să „aranjez” de tot spatiul de lucru, adică nu mai am. Până deseara sper măcar să eliberez, c devine prioritar calendarul cu activităti de advent.

      Ștergere
  3. Cat de mult imi place ambianta din casuta voastra, cu micii si mari blanosi! Porto, cu maslina, imi amintesc de Pufitică... 😊 Numai daca simtea miros de masline parea drogat! 😃 Cand "prindea" vreuna (sau vreum sambure) se tavalea! Nicio sansa sa-i luam maslina cat timp era ocupat cu ea! O "apara" mai ceva ca o leoaica puii.
    Ce scumpic e Porto cu boticul la masline! Sigur, e un scumpic de felul lui, dar intelegi ce vreau sa zic. 😊
    Cum de Nero nu e in cadru? Sau... nu-l vad? Sau... zgarda rosie e a lui Nero? 😊
    Maine, poimaine, ii gasiti pe Porto si Scai unul langa altul... si pe Fifi langa ei. Un ghem de pisoi. 😊 ❤
    Spor la ce ai de facut - si sa scapi cat mai usor de drumurile care trebuie facute. ❤

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!