vineri, 17 noiembrie 2023

Prieteni sau dușmani?

 Nici ei încă nu s-au hotărât ce sunt. Fifi și Scai fie se joacă, fie se bat. Mai nou au început să le placă cam aceleași locuri și se "ceartă" pe ele. Cum ar fi același scaun. L-au abordat din unghiuri diferite, cu fața de masă între ei, și nu s-au descoperit decât pe scaun. Am observat că deși caută aceleași locuri, fiecare merge pe principiul: „primul venit, primul servit”. Dacă e liber, își însușesc locul. Dacă nu, fie așteaptă la distanță mică, fie caută altul.

Porto însă face opinie separată: și la dormit și în casă. Preferă să stea cu câinii sau să se facă „țestoasă”, ascunzâmdu-se la vedere sub un scăunel de copii. Și pentru că a venit vorba de el, că tocmai a fost bolnav... din nefericire încă este sub tratament, tratament cu antibiotic pe care ar trebui să-l ia la 12 ore. Dar sconcsul supărat se simte zmeu și vreo două zile nici nu a mai venit acasă decât pe fugă și că s-a răcit vremea. Nici nu mai stă să-l mângâiem decât în casă, altfel îi este teamă că-l prindem și-i dăm pastile (exact ceea ce am tot făcut de când s-a îmbolnăvit). Iar din cauza că refuză tratamentul e posibil să îi revină boala oricând.

În schimb se bucură de soare și caută orice loc însorit să se tăvălească într-o baie de soare:


Iar blănoșii negri, si-au luat în primire sujbele de anchetatori și cercetează ei bine tot ce lucrăm pe afară:




6 comentarii:

  1. Dragii de ei, nu te lasă să te plictisești deloc! Îmi pare rău să aud că Porto este bolnăvior, sunt că și copiii mici când e vorba de medicamente, nu le plac. Nu îl puteți cumva sechestra in casă până termina tratamentul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am sechestrat în primele zile. A fost horor pentru el, spirit liber ce este. S-a lăsat si cu surprize mirositoare pe unde nu ne doream. Acum a început să fugă d enoi de teamă că îi dăm pastile. Nici nu se apropie să îl mângâiem.

      Ștergere
  2. Si prietenii cei mai buni se ciondanesc uneori.
    Sper sa se faca bine. Intr-un fel nu ma mira ca resping medicatia. Exact ce spune si Pompilia,
    cu copilasii. Ei simt altfel gustul si nu practica vreun rationament despre asa ceva.
    Numai bine, Niko!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se va face bine, de-acum nu mai pare să aibă nimic, dar trebuie doar să terminâm tratamentul ca să nu recidiveze iar. Culmea e că Porto venea la noi ori de câte ori se îmbolnăvea, știa că âl ajutăm. Dar acum el deja se simte bie și probabil că nu înțelege ce mai avem cu el de-i băgăm pastile pe gât.

      Ștergere
  3. Hihi, ce draguti sunt ei - ma bucur de fiecare data sa ii vad in poze. Pe toti. Sunt minunati si o mare sursa de bucurie. Pentru ca, inlaturand micile neajunsuri si marile framantari si emotii (prin care cred ca am trecut toti cei cu animalute la bord), ramane acea bucurie si iubire in stare pura.
    Pupici si multa sanatate sa fie :D

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!