vineri, 24 noiembrie 2023

Sunt pe drum....


 ... e o melodie pe care mi-o cântă fetele ori de câte ori se rostest aceste cuvinte. Dar, chiar sunt pe drum. Cine? Coletele cu calendarele de activități de care vă spuneam zilele trecute, la provocarea creativă de advent.

În principiu pare simplu, ce poate fi greu la asamblarea unor tuburi de hârtie, respectiv cutii în care să pui ceva materie primă de advent. Mai ales că știam exact ce vreau să fac si ce să pun. Ei bine, a fost chiar un tur de forță, un adevărat maraton să le pot termina aseară, ca în dimineața aceasta să ajung cu ele la curier.

După cum spuneam, greu nu a fost, doar consumătoare de timp. Construcția brăduților din tuburi de hârtie a fost destul de simplă.  Odată aranjate tuburile, capsatorul și-a făcut datoria să le țină unite. Le fel am procedat și în cazul cutiilor. Apoi am trasat conturul brazilor pe carton, ppe care l-am decupat și lipit de tuburile de hârtie. A urmat etapa de îmbrăcare a acestora în hârtie. Am folosit hârtie reciclată de la cadourile de anul trecut. O tot țineam că fac ceva cu ea și acum am găsit ocazia. Aveam cândva ceva poze, dar nu le găsesc acum și sunt pe fugă iar, că am rămas în urmă cu treburile casei.

Partea de umplere nu am pozat-o, aș fi stricat surpriza, dar a fost... oarecum muncă de chinez. Am vrut să fie toate fix la fel, așa că aveam nevoie de câte 7 seturi fix la fel pentru fiecare zi. Bine-nțeles că mi-am făcut și mie, doar că ale mele sunt momentan într-o cutie, în plicuri, urmează să-mi pună fetele numerele pe plicuri ca să uit ordinea în care sunt stabilite. Și pentru că a venit vorba de numere, decuparea lor a durat pe ceas o oră întreagă. E clar, la anul va trebui să mă organizez mai bine, din timp (Cri a zis să încep din mai) și să-mi iau perforatoare sau ştampile cu numere.


Capacul este pus doar din hârtie de cadou, nu am avut timp să o perforez să se rupă ușor,prin urmare vă sfătuiesc să băgați foarfeca în hârtie, nu prea aveți ce strica cu ea. Mi-a plăcut să lipesc apoi lateralele, partea de hârtie verde, chiar și la brăduți - am avut un spray cu adeziv care este pur si simplu superb. Miroase a prenandez, cred că e ceva din gama asta după cum s-a comportat cel ce mi-a ajuns pe mâini, dar salvează mult timp și nici nu umezește hârtia cum face aracetul. La cutiuțe a fost mai simplu, având suprafața plană am folosit bandă dubu adezivă.

La final le-am decorat pe toate cu panglică roșie și funde de cadou. Ambalarea lor în cutii... spre norocul meu am găsit la Lidl acum două seri multe rafturi fără produse, dar cu cutiile în care fuseseră acestea. S-au dovedit a fi perfecte pentru ce-mi trebuia mie, chiar dacă a trebuit să contruiesc pereți din alte cartoane. Cum am promis, în fiecare colet este și o mică surpriză din partea mea, ceva pentru ziua 25 si ceva pentru când vreți voi să folosiți. Sper să vă placă.

Sper să ajungă la voi cât mai întregi, să nu se spargă nimic, să vă placă și să vă jucați cu materialele din calendare. Va urma și o postare cu regulile provăcarii și tabelele aferente, dar mai aproape de 1 decembrie. Vă doresc mult spor și inspirație.

PS: Scuze că nu am scris pe felicitări, eram foarte obosită aseară când am terminat de ambalat și sincer mi-a fost teamă că voi greși textul (chiar mi s-a întâmplat și m-am bucurat că am putut să înlocuiesc hârtia)





27 de comentarii:

  1. ce dragute sunt! O idee excelenta, te felicit! Fetele se vor bucura cu siguranta!

    Un weekend frumos îti doresc! ♥

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Sper sa reusesc sa duc taskurile la bun sfarsit! Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne, Niko! Nici nu gasesc cuvinte potrivite pentru ceea ce ai planuit pentru noi.
    Esti incredibila. Si incredibil de rapida, ceea ce ma mobilizeaza si pe mine... la orice!
    Te imbratisez cu drag! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că asta a fost totuși partea mai ușoară. Partea mai grea rămâne pe voi.
      Cu mult drag, Suzana.

      Ștergere
  4. Capse.. de ce nu mi-o fi dat prin minte. Ca doar asa am facut si eu cand am facut florile (initial lipisem doar cu banda dublu adeziva si apoi am bagat capsatorul (ma refer la braduti :D). eu la al meu am mers doar pe banda anul acesta. Sunt super happy pentru ca imi tot cadeau capacele dar le-am luat la mana si am mai aplicat un rand de banda si acum stau - si eu trebuie sa il pregatesc pe bradut pentru Advent - il facusem ca sa facem activitati zilnice (cu Buni si Mami).
    Sunt super entuziasmata - sa vad cum desfac eu capacele ca sa nu stric.... hartia (pentru ca, daca nu stiti, eu sunt spaima celor care pregatesc cadouri.. desfac cu grija sa nu rup, stric etc :)))))).
    Abia astept sa ne jucam. Iti multumesc mult!!

    ps: si eu sunt in Atelier. Tine-mi pumnii sa reusesc sa ma incadrez ca zilele astea mi-au pus bete in roate una alta. Dar deja am reusit sa bifez ceva de pe lista - asa-i ca perioada asta e magica?

    ps2. simpatica foc piesa :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până la finalul lunii mai am și eu foarte multe de pregătir tot prin atelier. Încă sper să pot face bradul și văd cum se tot adună treburi și treburi. Iar atelierul trebuie organizat și eliberat că avem musafiri si aia e si camera de oaspeți. Mai am pănă încep să simt magia.
      Chiar simpatică piesa.

      Ștergere
  5. Mihaela! Ai facut munca de titan! Arata foarte fain bradutul, cutia de Advent.
    Abia astept sa ma joc si asta inseamna ca voi avea timp pentru joaca. La un moment dat mi-am propus sa mai ordonez haosul care ma inconjoara - si ziceam ca voi incepe cu "organizarea" din ianuarie; probabil ca voi incepe din decembrie. 😊 Iti multumesc tare mult pentru acest efort! O sa am si eu calendar de Advent! Iuhuuu! 😊

    Sunt pe drum; melodia mi se potriveste la fix! 😂 Imi place de numa' cantecelul, si-mi place Gumball! 😊 ❤ M-am amuzat teribil, pentru ca asa cum arata Gumball la un moment dat imi imaginam ca s-ar putea sa arat si eu la finalul unei zile.
    Spor la ce faci! ❤ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să îți placă și ce este înăuntru. Mă bucur să văd entuziasmul tau.
      Eu am început cu organizarea atelierului, doar că trebuie să termin repede.
      Abia aseara am aflat și eu că îl cheamă Gumball. Melodia mi-o cântau fetele mereu.

      Ștergere
  6. Mihaela, tot respectul pentru efortul tău! A fost foarte mult de lucru, și te-ai mobilizat foarte repede. Se pare că eu voi primi astăzi coletul!
    Melodia m-a amuzat foarte tare, nu știam desenele. Acum o să o cânt și eu când plec la drum, aka in fiecare dimineață când plec la 6,30 că sa ajung la 8 sau 8,30, depinde de săptămână. La fel de greu merg și eu, atât îmi ia să parcurg cei 13 km până la muncă, și nu contează ora la care trebuie să ajung, tot la 6,30 trebuie să plec. Altfel numai stau și întârzii. Concluzia era că mi-a mers la suflet desenul și melodia!
    Pupici, weekend plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot la 6.30 e și la noi plecarea, tot din cauza traficului. % minunate mai tarziu și e posibil să nu mai ajungem la timp.

      Ștergere
  7. Era alt colet 🤣🤣🤣🤣 eu care primesc colete de 3-4 ori pe an, m uitat complet că acum vreo lună m-am înscris la niște mostre de cosmetice și acum au venit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haioasă faza. Mi s-a intâmplat acum vreo două săptămâni, stăteam liniștită la masă cu un elev la mate și vine soțul supărat nevoie mare că ce-am mai comandat ca e curierul la poartă și că trebuie plătit vreo 600 ron. Nedumerită, m-am deplasat la poartă să văd cea a venit, daca sigur sunt eu( ca m-a mai sunat odata pe mine deși era la altcineva pe stradă) cu gând că fac retur. Chiar nu comandasem nimic recent. Si surpriză - era coletul sotului care venise mai devreme cu vreo 2 zile.

      Ștergere
    2. Frumoasa pățania, altă dată poate ține pentru el ce are de zis 🤣🤣🤣🤣

      Ștergere
  8. Niko, sa te uiti pe site-ul lui Beccy! Esti printre premiatele saptamanii.
    Scrie in postare ce trebuie sa faci.
    https://beccysplace.blogspot.com/2023/11/saturday-weekly-winners_25.html
    Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Suzana. Tocmai făceam o postare despre aceste felicitări.

      Ștergere
  9. Bună! Am văzut târziu mesajul tău.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zuzu. Încă nu e târziu. Coletul pt tine e pregătit, mai așteapta doar adresa și mâine chiar trebuie sa ajung pana la curier sa mai las alt colet. As putea sa îl pun și pe al tău și poate va ajunge și la tine înainte de 1 dec. Dacă nu, tot ajunge în timp util sa faceți ceva în decembrie.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Bună! Cum fac să îți las datele mele? Ai un mail? Scrie-mi-l la comentarii, nu-l voi publica.

      Ștergere
    4. Am lasat un comentariu si la tine cu mail-ul. Sau poti folosi formularul de contac din partea dreapta sus a paginii mele

      Ștergere
  10. Am vrut să fac anul acesta calendare personalizate de advent dar nu s-au aliniat planetele așa că am lăsat pentru anul viitor cu mențiunea că trebuie să mă apuc din octombrie să reușesc ceva. Felicitări pentru calendare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine sunt o tradiție in familie aceste calendare, încă din 2014. Dar da, e de muncă la ele si trebuie să te apuci din timp in functie de ce pui in ele. Dacă dai materialele exacte e mai mult chiar. Asa am făcut noi in primul an.(https://mniko.blogspot.com/2014/12/calendar-advent-cu-abilitati-practice.html). APoi in anii următori am convenit să punem doar denumirea activității eventual cu o poză si materialele să ni le luăm singura când facem. Anul trecut si anul acesta pentru fete am ales să le cumpăr calendare de advent cu jucarii antistres, respectiv charmuri pentru brătări.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!