miercuri, 23 martie 2022

Semn de carte frivolite/tatting - SP2

 Tot căutând idei de lucru pentru primele teme din calendarul recreativ Simboluri Pascale, am văzut că e mult mai ușor să combini simbolul impus cu ouă, decât cu crucea. Și totuși, aș fi vrut ca măcar la o temă să folosesc și crucea. Oricât am căutat idei, mai ales prin modelele mele de felicitări, dar nu am șabloane decât pentru simboluri separate, nu împreună. Am încercat să combin eu cumva, dar ... cam dificil în timp scurt. Ți-am început să ”scormonesc” prin memorie, căutân alte tehnici de lucru cu care sa fiu cât de cât familiară și care să se potrivească și cu temele din calendarul recreativ.

Și apoi mi-am adus aminte de tatting. A fost o perioada cand am cochetat mult cu tehnica asta de lucru, atat cu acul cât și cu suveica, deși îmi e mult mai ușor cu acul. Cel putin pentru modelel simple rămân la varianta cu acul. 

Singura temă la care aș fi putut face ceva în această tehnică și care să implice o cruce a rămas cea cu fluturi. Ar fi mers ceva si la flori, o cruciulită formată doar din flori simple, dar tema aceea este imcheiată

Prin urmare, azi ca scos de la naftalina uneltele de tatting si pentru că am mai lucrat cândva demult semne de carte (poza de mai sus) în formă de cruciulițe, dar și fluturași, le-am combinat și am lucrat același model de cruciuliță doar ca în loc de ciucuraș am făcut un fluture. A dutat putin pănă mi-am adus aminte cum se face, am reuțit și performanța să greșesc și sa trebuiasca să iau totul de la capăt, dar până la urmă am reușit ceva:






4 comentarii:

  1. Arata foarte frumos! Insa chiar nu stiu ce sunt sculele pentru tatting. Credeam ca este suficienta croseta.
    Bravo, Niko! Esti foarte talentata, ne inspiri mereu!
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sculele pentru tatting depind de metoda pe care o alegi : cu acul ai nevoie de un ac special, lung de vreo 15 cm si o crosetă si ața cu foarfecă; cu suveica/naveta iti trebuie practic doar acest instrument, are croseta incorporată.

      Mulțumesc. Să știi că dacă eu vă inspiri, voi mă motivați să caut provocări și să lucrez câte ceva. Nu am eu mereu timp cât aș vrea, dar mai vin și zile ca azi, când recuperez.

      Ștergere
  2. Sunt excelente semnele de carte pe care le-ai facut!
    Tatting sau crosetat 😊 pentru mine e ceva strain. :)) Cu croseta nu stiu sa fac nici "lant", si nici sa pun "ochiuri" pe andrea la tricotat. La asa ceva - ca si la broderii, cusut pe etamina etc. - am fost si am ramas dezastru! 😊
    Am cautat pe net ceva despre tatting... Oh, nu! :))
    Felicitari pentru ceea ce reusesti sa faci! Uau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Diana. Motivul principal pentru care prefer tatting cu acul este că știu să pun ochiuri pe andrea. Este miscarea de baza în această metodă.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!