sâmbătă, 5 martie 2022

Bine ai venit martie!

A trecut deja aproape o săptămână din luna martie și primavara se cam lasa căutată cu llumănarea. Ținând cont ca prima zi  din martie ne-a adus și prima zăpadă a sezonului (bine ca s-a topit repede), nu e de mirare ca acum e frig și mai degraba ai avea chef să stai în pături cu o cană fierbinte de ceai/cafea în mână și să urmărești un film bun, decât să ieși afara la treabă. Mă simt de parca ar începe iarna calendaristică, nu primavara. Dar mărțișoarele și felicitările specifice nu mă lasă să uit ce anotimp urmează. 
Mi-a plăcut să revin la pasiunea mea de a face felicitări în primele două luni ale anului și chiar dacă calendarul mei creativ din acest an nu presupune crearea de felicitari, cred ca voi continua o perioada tot în această direcție.
Azi aveam în plan sa continui tunderea trandafirilor, dar am avut și ieri o tentativă și după doua tufe a trebuit sa mă predau în fața frigului. Plus ca deja am văzut ceva fulgi razleți. Sper să nu se adune mai mulți. Va trebui să mă reorientez către treburile casnice. Sunt destule de făcut și prin casă, dar probabil voi acorda mai multă atenție activităților recreative. Mai  am de finisat niște felicitări și mărțișoare, iar apoi ordine și curățenia săptămânală



Planuri pentru luna martie: cuvântul de ordine ar fi ”curățenie” - 
  • în casă : mi-ar placea sa fac curățenia de Paște din timp, deși nu cred ca voi termina din martie;
  • în gradină : aici e musai dacă vreau sa fiu la timp cu plantatul; primele pe listă sunt rondurile de flori și trandafirii de taiat, apoi când se va încălzi afară, să pun mazarea și răsadurile
  • în magazie : am cam neglijat-o și s-au cam amestecat lucrurile pe rafturi;
  • în materialele reciclabile : să sortez ce mai păstrez pentru craf și ce nu să arunc; 
  • și în ”atelierul” meu de craft : și aici trebuie sortate materialele cu care vreau să lucrez. Am adunat prea multe și acum mă cam reorientez spre felicitări. Am nenoie de acces mai rapid la cele necesare pentru acestea din urmă
Cărti: de obicei nu-mi propun o anume carte de citit, iau ceva ce ma atrage, dar de data aceasta ... e vroba de o carte împrumutată și o am de ceva timp ”Malakai - un altfel de final” de A. Stephanie. Si ”Șoapte de dragoste” de Robyn Carr pt ca am citit câteva pagini zilele trecute și pare interesantă.

Filme: când am fost luna trecută la cinema am vazut un trailer la ”Orașul pierdut” cu Sandra Bullock și Chaning Tatum. Mi-as dori să-l văd la cinema, tot vrea prietena mea să iesim așa o dată pe lună. Și Hotel Transilvania 4 cu fetele. In rest...ce-o fi pe la tv. Acum revăd sezonul I din ” Străina”, atunci cand îl prind.

Craft: mai mult verde - culoarea lunii: să fac mai multe ornamente predominant verde cu care să decorez casa. Măcar în casă sa vină primăvara.
- la craft o să inttroduc și partea de desen din Bujo-uri. Pe martie încă nu le-am făcut pe ale fetelor, doar planificari săptămanale, dar aș cam prefera să înceapă să le facă singure.
- pentru mine, încep de săptămâna viitoare calendarul de Paște, plus un tablou cu coji de fistic.

Bucătărie: și aici mai mult verde - mai multe alimente verzi : salate, spanac, urzici.

Blog: nu degeaba a ramas ultimul, aici ajung cel mai greu, dar sper să mă tin de provocarile creative( calendarul de Paste si Cupccake Inspirations), Miercurea fără cuvinte si tutorialele pentru felicitarile în tehnicile pe care le folosesc eu de obicei.

Mă uit la lista și...parcă mi-am propus cam multe. Cum ar zice domnișoara mea, când o să am timp oare de toate?

9 comentarii:

  1. Deduc ca vei avea o noua luna aglomerata. 😊 In general, cand sunt multe de facut timpul parca zboara! Uneori imi place, dar alteori as vrea sa nu ma trezesc dimineata, sa clipesc de doua ori si sa fie deja seara! :))
    Iti doresc sa reusesti tot ce ti-ai propus - mai ales in gradina, pentru ca zici de "termene". 😊 Altfel, sanatosi sa fiti, si totul reusiti! ❤️
    Din 1 martie si pana azi la noi a fost zapada - peste zi s-a cam topit, dar noaptea se refacea "stocul". Azi-noapte a nins serios! La miezul noptii cand am iesit era un strat de 5 cm - mai e si acum, dar pe unde e asfalt mai mult balteste.
    Spor la tot ce ai de facut! Martie frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa se pare Diana.
      Eu as vrea sa lungesc ziua, sa aiba mai mult de 24 de ore
      Un martie frumos si tie

      Ștergere
  2. Sa te ajute Dumnezeu sa le faci pe toate! Si sa te si bucuri de primavara, chiar daca e capricioasa.
    La noi in zona, se spune ca ultima luna de iarna e "femartie", asa ca nu prea imi fac planuri de curte/gradina pana in aprilie....
    O primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca si pe la noi se folosea cuvantul asta "femartie". In ultimi ani zici ca s-au inmultit anotimpurile. Avem vara, toamna, ceva mini iarna ( prin decembrie) primavara (de la Craciun pana in februarie), si apoi iar iarna ( in martie) aia serioasa, si apoi primavara a doua, foarte scurta urmata de vara caniculara. Din pacate natura cam se trezeste la viata in primaravar nr 1, ca s-o degere bine iarna.
      O primavara frumoasa si tie.

      Ștergere
  3. Sa realizezi ceea ce iti doresti, NiKo!
    O parte din ceea ce ai zis este si pentru mine. Doar ca eu ma invart printr-un apartament de bloc. Uneori insa e si mai complicat cu accesul!😊 Azi a fulguit putin cu soare.
    Anul acesta poate fac si felicitari pentru paste, cine stie...
    Un weekend placut si spornic sa aveti! Si multa inspiratie la tot!❤️

    RăspundețiȘtergere
  4. Aaah și eu vreau să văd Orașul pierdut! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Hello ♡
    You have a wonderful blog. Great post, it's very inspiring here and I love this style on blogs :)
    You have great plans for March, I sincerely wish you that everything will be as you plan :)
    I love such inspiring blogs, maybe you want to stay in touch and agree to follow for follow on our blogs?
    Regards nice and warm from Poland ♡

    RăspundețiȘtergere
  6. Spor în toate! O săptămână liniștită!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!