marți, 20 august 2024

Tablou cu floarea soarelui (TC24 08-02)

 În sfârșit, reușesc și eu să mă mobilizez să fac ceva pentru transformările creative ale lunii august, când reciclăm dopuri și capace. La tema impusă ”indigo” trebuia să creem o floarea soarelui într-o vază.

După aventura organizării capacelor, m-am ales și cu o pungă de capace de borcan deteriorate, ruginite sau pătate, oricum imposibil de folosit pentru destinația lor inițială. Spre norocul meu, printre acestea au fost și două negre, unul de borcan de 800 ml, celălalt de borcan 370 ml, într-o stare chiar foarte bună pe exterior, exact partea care mă interesa să fie întreagă, atfel încât să nu fiu nevoită să pictez capacul.

Materialele folosite:

  • pungi în formă de borcan, ca să sugereze vaza
  • sârmă plușată pentru petale, tulpină și frunze
  • un carton pe care să lipesc petalele
  • capacul negru pentru centrul florii 
  • o bucată de parchet ca suport
  • pistol de lipict cu silicon
În poza cu materia primă apar ambele capace, dar în final l-am folosit doar pe cel mic.
Am început cu modelarea petalelor din sărmă plușată, după tutorialul de aici. Tot de am folosit din tutorial a fost ideea de modelare a petalelor și a frunzelor. Am vrut inițiam să folosesc și dimensiunile sugerate, dar se pare că sțrma mea plușată nu avea aceeași dimensiune ca cea din tutorial că nu-mi ajungea pentru formarea petalei respeective. Am adaptat la dimensiunile pe care le aveam De asemenea capacul meu avea diametrul mult mai mare față de cercul sugerat acolo.




Prima serie de petale am lăsat-o plată, dar  pe cele din al doilea strat le-am modelat să dea volum florii.
Nu știu exact câte petale am făcut, le-am potrivit să cuprindă tot capacul și pentru stratul al doilea am pus cate una între cele din primul strat. În acest fel le-am și lipit pe carton apoi am lipit deasupra lor caăacul reciclat.
Tulpina formată dintr-o sărmă plușată mai groasă, am trecut-o prin „dopul” borcanului de plastic și am fixat-o în câteva puncte pe placa de parchet.Floarea este lipită pestea tulpină direct pe placa suport.
La final, pentru că marginile plăcii de parchet nu erau frumos finisate (nu sunt tocmai prietenă bună cu pendularul ca să tai frumos), am încropit o ramă tot din sarmă plusată care ascunde imperfecțiunilee ce mă deranjau.

6 comentarii:

  1. Felicitări pentru tablou, ai reprodus foarte bine imaginea propusă! Știu cum este cu parchetul, sunt dificil de finisat marginile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am încercat cu pendularul să tai, dar cu tot laserul lui cu tot, încă mai erau ceva denivelări. Mi-am mai pregătit niște plăci de parchet pentru alte proiecte, dar mai mici. Bănuiesc că și acelora va trebui să le pun ramă cumva.

      Ștergere
  2. Ce idee cu parchetul! Nu il vedeam ca fundal de tablou. Interesanta ideea.
    Arata chiar profesional imaginea. Felicitari, Niko!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu știu când am început să folosesc plăcile de parchet ca fundal pentru proiecte. Am folosit multe resturi de parchet când erau fetele mici pentru quilling. E posibil ideea să fi fost sugereată la clubul de quilling de la scoală la care a merg domnișoara mea cea mare în clasa întai.
      Mulțumesc.

      Ștergere
  3. Excelent tablou! 😍 Floarea e foarte elaborată! "Borcanul" cu dop îmi place extra-mult! E și amuzant: punga cu dop. 😊 Super!
    Spor și la timp liber! 💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu știu cine ar folosi cu succes astfel de pungi. Știu că le-am găsi la Jumbo la reducere și le-am cumpărat doar cu scopul de a le folosi la craft ca în acest tablou. Am fost norocoasă să le găsesc la timp pentru acest proiect.
      Mulțumesc la fel!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!