luni, 19 august 2024

Reciclare creativă - organizator capace borcan

 Așa fericită sunt când găsesc câte-o idee de reciclare pe care și reușesc s-o pun în practică, dar este mai ales utilă și-mi ușurează mie viața! 

N-am avut eu prea mult timp anul acesta de grădină, dar de fructe am făcut tot posibilul să le conserv sub formă de dulceață, fie clasică fie fărăr zahăr. Am reușit anul acesta să fac gem de vișine, mult mai puțin dulce comparativ cu dulceașa clasică, dar și gem de vișine fără zahăr. 

Dulceața/gemul le făceam eu, le puneam în borcane, dar le adunam în plase și le duceam la beci și acolo rămâneau pe unde se putea. Haos total era în beci Saptămâna trecută am făcut ceea ce zic eu ultima serie de dulceașă de smochine și de pere fără zahăr. Și-am zis că așa nu se mai poate. 

Mi-am luat inima în dinți și fetele din dotare și-am pornit la organizarea haosului. Am reușit să aranjăm toate borcanele de dulceașă la locul lor pe raft, ba chiar să și golim tot ce era mult prea vechi. Prin urmare ne-am ales cu o serie bună de borcane de dulceașă și capacele aferente. Borcanele goale urmează a fi relocate, o altă idee de reciclare a unor cutii, ce urmează a fi pusă în practică. 

Dar ceea ce mă enerva cel mai tare erau capacele, în special cele noi pentru dulceață. Am un fix, să folosesc capace ce sugerează tipul de dulceață/gem din borcan. Mi se pare că arata mai bine pentru un potențiam cumpărator, chiar dacă nu am găsit mereu fix cu ce-mi doream. Probela era că trebuia să caut mult prin cutia de capace, chiar dacă erau ele puse separat în pungulițe.

Tot căutam niște cutii care să-mi permită să le stivuiesc unul peste altul, dar să și văd ce fel de capac este în cutie. Ideea salvatoare a venit în timp ce mai organizam alt haos, cel din camera de craft. M-am împiedicat de cutile de Pringles păstrate să fac suporturi de creioane din ele. Am încercat mai demult cu o cutie, am tăiat-o pe jumatate, nu chiar perfect, dar nu se comportă la fel de bine ca o cutie de conservă. Capacele borcanelor încap perfect în ele, așa că le-am împachetat în hârtie albă și pe ele am lipit câte o poză cu tipul de capac pe care îl conțin. 


La final, le-am adunat pe toate într-o cutie și le-am depozttat momentan tot în bucătărie, că nu se știe, încă mai am ceva fructe de adunat ți parcă văd că iar mai fac vreo dulceață. Dar cand voi încheia definitiv sezonul de dulcețuri și conserve, vor plecat la pastrare lângă borcanele goale.


6 comentarii:

  1. O cămară garnisită frumos, felicitări! Ați mâncat ceva Pringles, dar a fost cu folos 😀. Te-ai organizat bine, și văd că ai reușit să disciplinezi varietatea de capace!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, la noi se cumpăra câte trei odato, câte unul de fiecare pentru seara de film. SUnt adunate în timp, cred că de aproape doi ani, mai ales că anul acesta calendaristic nu am mai organizat serile de film. Dar s-au dovedit perfecte pentru disciplinarea capacelor cum spui tu. Mi-ar mai trebui câteva cutii. M-a luat prin surprindere multitudinea de capace diferite pe care le-am găsit în cutiile mele.

      Ștergere
  2. Mamă, maaaaamă! 😃 Cu prea multă atenție nu privesc spre borcanele cu ce zici tu acolo pentru că sunt pofticioasă la dulce ceva de speriat! 😅
    Te felicit pentru ideea cu disciplinarea capacelor! E foarte tare! Ordonate, ferite de praf, la îndemână când e cazul... Excelenta idee, da-da! 😍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cât de multe sunte, deja nu mai mă tentează Dacă ar fi niște ciocolată sau niște cipsuri cred că ar fi altă poveste. După săptămâna pe care am avut-o, am o postă incredibilă fie de ciocolată fie de cipsuri sau orice altceva sărat.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!