joi, 8 august 2024

După ploaie la munte - RiO(63)

Luna trecută, când canicula era mai mare, a trebuit să fac o deplasare la munte. Spre norocul nostru, am lăsat în urmă canicula și ne-am întâlnit cu ploaia, sau mai bine zis am ajuns în urma ploii, când deja se instalase răcoarea specifică. La timp ca să observ fenomenul ceții ce se ridică din pădure imediat după o ploaie de vară. Nu știu cât de bine se observă în poze, pata aceea lăptoasă la baza muntelui, deasupra pădurii, în realitate a fost o plăcere s-o urmăresc pe măsură ce ne apropiam de ea.




În primul oraș în care am intrat după aceea, am găsit de asemenea urmele lăsate de ploaie, ceea ce mi-a oferit niște reflexii clare. Noroc cu traficul de pe DN1 că am putut să fac pozele. E chiar surprinzător cum un drum de la Ploiești la Brașov a ajuns să dureze 3-4 ore, chiar și în timpul săptămânii.


Pozele sunt din arhiva personală
Pentru rubrica Reflexii în oglindă, inițiată de SorinN și redeschisa de Carmen
Recomandare
„Dacă dorești să participi, publică într-un articol pe blogul tău, 
o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai văzut în „oglindă”(poate fi și cea retrovizoare) 
și înscrie articolul în tabel


4 comentarii:

  1. Frumoasa poze! 😍 Îmi place tare mult aceasta atmosferă! Când e în munți - sau printre munți - îmi place și mai mult!
    Foarte reușite reflexiile!
    💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Uneori când sunt la volan, trec prin locuri atât de frumoase că îmi pare chiar rău că nu le pot fotografia. Și orcât rog eu fetele să facă ele fotografiile, nu reușesc întotdeauna să surprindă exact ce m-a încântat pe mine. De data asta am avut noroc cu traficul că am putut să fac și eu poze dar si copilotul.

      Ștergere
  2. Ce plimbare frumoasa! Ma bucur ca ati savurat racoarea!
    Astazi la noi sunt 33°C la umbra! Aerul arde... Dar spre fericirea mea, la serviciu inteeaga cladire e climatizata.... eu nu suprt aparatele acelea agatate pe oerete sau asezate pe podea, care fac aer rece; mi-e "curent" si cel mai mare dusman al sanatatii mele e curentul. La mine la serviciu insa sistemul de climatizare este in tavan, nu se simte niciun curent, e doar aerul camerei constant la 22°/25°C. De aceea, nu pot veni la serviciu incaltata cu sandalute, ca imi ingheata piciorele 🤣
    Clima de lucru e perfecta. Habar nu avem ce toropeala e afara decat cand plecam spre casa 😁
    Acasa avem noroc ca avem pereti grosi, sanatosi (din caramida) si temperatura nu urca peste 25°C. Nu avem nevoie nici de climatizare nici de ventilatoare. Dar... ne e dor de o ploaie buna! (Fara grindina!)
    Te pup. Succes la examene( nu mai stiu, cand ai zis ca le vei sustine?) 😘🤗🍀

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au mai fost si acum la noi zile călduroase, dar parcă nu chiar asa ca în iulie când am făcut acele poze. Cu examenele am terminat, am obținut ceea ce ne-am dorit amândoua. Am povestit putin aici https://mniko.blogspot.com/2024/08/terapie-cu-goblene-cu-diamante.html

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!